Snart et år er gået siden vi var med til at starte HPM Dirty Paws klubben i Danmark. En klub med fokus på at canicross-sporten er for alle hundejere, som har lyst til at løbe med deres hunde. Sikke en fantastisk rejse det har været. I skrivende stund er vi oppe på 22 lokalafdelinger fra Sæby til Bornholm - og flere er på vej. Konceptet er jo egentlig simpelt: kom og løb med andre med hunde og løbere og hyg jer sammen. Men det kræver først og fremmest en masse frivillige kræfter, som har lyst til at være tovholdere og arrangere træning, finde ruter og samle folk. Så herinde vil jeg gerne sige tusind tak til alle mine "medtovholdere", som er med til at gøre dette muligt, og som alle er med til at udbrede kendskabet til sporten herhjemme. Og hjælpe hundeejere over hele landet med at komme igang med at løbe med deres hunde og få en endnu sjovere, alsidig og aktiv hverdag sammen. Så de forhåbentlig også få lyst til at fortsætte med løbeturene, da denne del tit er det sværeste for mange begynder-løbere. Og tak til Virbac for at støtte op og være ansvarlige for klubben.
I vores lokalklub her i Nordsjælland har vi heldigvis fået en fast kerne af canicrossere, som kommer hver mandag til en hyggelig tur i skoven. Vi er typisk mellem 15 og 25 løbere og hunde. Hunde i alle størrelser - og både erfarne løbere og begyndere. Vores motto er, at der er plads til alle. Vores løbeture er ikke for at sætte nye rekorder, men for at have en sjov oplevelse sammen. Hundene elsker at løbe som en flok, og hjernen og næserne får motion samtidig med kroppene, når der løbes af de små, snørklede spor i skoven og hundene skal samarbejde med løberen - og holde øje med og vejre de mange gode dufte i skovbunden. Vi laver også lidt øvelser for både hunde og ejere og hjælper de nye med udstyr og træningstips: Hvilken slags sele skal hunden bruge til canicross, hvordan lærer jeg den "højre" og "venstre" - og hvordan løber vi bedst sammen? Vi løber også lidt tempoløb, bakker og intervaller af og til, som inspiration til, hvordan man kan træne sin løbeform derhjemme. Og laver koordinations- og styrketræning for hundene, så de også har lidt "hjemmearbejde". I årets løb har vi været på klubture til motionsløb, trænet til K9-biathlon (forhindringsløb), lavet juleløb med orienteringsløb med hund - og budt på forskellige virtuelle events i de tider, hvor vi ikke måtte mødes fysisk, bl.a. med "løberbanko" med forskellige øvelser og "safari-løb", hvor deltagerne skulle finde poster i naturen.
I team Nordsjælland mødes vi i forskellige skove rundt om i det nordsjællandske, og på den måde får vores medlemmer også set nye stier og ture, som måske kan inspirere til en gåtur en anden dag. Vi synes, det er sjovt at vise de mange skønne naturområder frem, og introducere folk til at løbe på de små stier.
Stemningen til træning er altid virkelig god. Vi har nu løbet i både sol, blæst, regn, mørke og snevejr. Og vores medlemmer holder heldigvis fast i at deltage. Lige meget hvor uoplagt jeg kan være på sådan en mandag aften, så kommer jeg altid hjem med god energi og en hund, som er dejligt tilfreds efter gode oplevelser. Det fortæller mig også, at denne sport er kommet for at blive - og forhåbentlig kan vokse sig endnu større herhjemme. Følelsen af samarbejdet med hunden - at man begge er aktive og fungerer som et team - er ubeskriveligt god. Og jeg elsker gang på gang at se folk, der ellers hadede at løbe, komme igang og finde glæden ved løb, når det foregår sammen med ens bedste firbenede ven. Mange af os har så travlt i hverdagen, og tiden kan være knap til at nå både motion og gåture med hunden og sørge for en tilstrækkeligt spændende og aktiv hverdag for ens hund. Her et det jo genialt nogle dage at kunne motionere og få oplevelser sammen. Det er også skønt at se, når medlemmerne tager børnene eller "den bedre halvdel" med på turen - så hele familien og hunden får rørt sig sammen.
Tillykke til vores klub med 1 års-dagen her d. 1. maj. Vi håber, klubben vil leve videre i mange år endnu, og at vi vil se endnu flere hundeejere, som får lyst til at løbe med deres hund. Vores klub er i hvert fald åben for alle, og vi glæder os til at hilse på jer i løbesko. Vi fejrer selvfølgelig dagen med en løbetur med vores medlemmer.
Skal I med?
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Til tider glemmer vi, at mange af vores hunde er topatleter, som yder store fysiske præstationer fx til jagt, canicross, agility, mv. Derfor har de brug for vores hjælp til at yde deres bedste og undgå skader. I min seneste blog skrev jeg om vigtigheden af at varme op, når vores sports-hunde skal ud og præstere. I dag skal det handle om tiden efter, hunden har været afsted: Hvordan sikrer vi på bedste vis, at hunden hurtigt kommer sig ovenpå kraftanstrengelserne og restituerer bedst muligt
Selvom vejret inviterer til sofahygge og varme drikke, så er det altså stadig fedt at komme ud at løbe
Lørdag d. 25. august var en dag vi havde ventet på med spænding og glæde. Der var det nemlig tid til K9-biathlon i de skønne omgivelser ved Vilhelmsborg. Et arrangement af Lilleskov Slot som blev lavet ifm. DKKs Hund i fokus
Jeg får rigtig mange spørgsmål fra løbere og hundejere om, hvordan man bedst kommer i gang med at løbe med sin hund. Først og fremmest vil jeg sige, at der er mange ”rigtige” veje til målet. Meget afhænger af, hvad du gerne vil opnå, din hunds temperament og hvordan den ellers er trænet.
Som dyrlæge, hundetræner og løber får jeg mange spørgsmål til, om det er sundt at løbe med sin hund. Her får du svaret
Nu begynder dagene med lunere vejr at dukke op, så hvordan forholder man sig til træning med sin hund?
Et par tanker om at give og modtage uopfordrede "gode råd" om hunde
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?