Snart et år er gået siden vi var med til at starte HPM Dirty Paws klubben i Danmark. En klub med fokus på at canicross-sporten er for alle hundejere, som har lyst til at løbe med deres hunde. Sikke en fantastisk rejse det har været. I skrivende stund er vi oppe på 22 lokalafdelinger fra Sæby til Bornholm - og flere er på vej. Konceptet er jo egentlig simpelt: kom og løb med andre med hunde og løbere og hyg jer sammen. Men det kræver først og fremmest en masse frivillige kræfter, som har lyst til at være tovholdere og arrangere træning, finde ruter og samle folk. Så herinde vil jeg gerne sige tusind tak til alle mine "medtovholdere", som er med til at gøre dette muligt, og som alle er med til at udbrede kendskabet til sporten herhjemme. Og hjælpe hundeejere over hele landet med at komme igang med at løbe med deres hunde og få en endnu sjovere, alsidig og aktiv hverdag sammen. Så de forhåbentlig også få lyst til at fortsætte med løbeturene, da denne del tit er det sværeste for mange begynder-løbere. Og tak til Virbac for at støtte op og være ansvarlige for klubben.
I vores lokalklub her i Nordsjælland har vi heldigvis fået en fast kerne af canicrossere, som kommer hver mandag til en hyggelig tur i skoven. Vi er typisk mellem 15 og 25 løbere og hunde. Hunde i alle størrelser - og både erfarne løbere og begyndere. Vores motto er, at der er plads til alle. Vores løbeture er ikke for at sætte nye rekorder, men for at have en sjov oplevelse sammen. Hundene elsker at løbe som en flok, og hjernen og næserne får motion samtidig med kroppene, når der løbes af de små, snørklede spor i skoven og hundene skal samarbejde med løberen - og holde øje med og vejre de mange gode dufte i skovbunden. Vi laver også lidt øvelser for både hunde og ejere og hjælper de nye med udstyr og træningstips: Hvilken slags sele skal hunden bruge til canicross, hvordan lærer jeg den "højre" og "venstre" - og hvordan løber vi bedst sammen? Vi løber også lidt tempoløb, bakker og intervaller af og til, som inspiration til, hvordan man kan træne sin løbeform derhjemme. Og laver koordinations- og styrketræning for hundene, så de også har lidt "hjemmearbejde". I årets løb har vi været på klubture til motionsløb, trænet til K9-biathlon (forhindringsløb), lavet juleløb med orienteringsløb med hund - og budt på forskellige virtuelle events i de tider, hvor vi ikke måtte mødes fysisk, bl.a. med "løberbanko" med forskellige øvelser og "safari-løb", hvor deltagerne skulle finde poster i naturen.
I team Nordsjælland mødes vi i forskellige skove rundt om i det nordsjællandske, og på den måde får vores medlemmer også set nye stier og ture, som måske kan inspirere til en gåtur en anden dag. Vi synes, det er sjovt at vise de mange skønne naturområder frem, og introducere folk til at løbe på de små stier.
Stemningen til træning er altid virkelig god. Vi har nu løbet i både sol, blæst, regn, mørke og snevejr. Og vores medlemmer holder heldigvis fast i at deltage. Lige meget hvor uoplagt jeg kan være på sådan en mandag aften, så kommer jeg altid hjem med god energi og en hund, som er dejligt tilfreds efter gode oplevelser. Det fortæller mig også, at denne sport er kommet for at blive - og forhåbentlig kan vokse sig endnu større herhjemme. Følelsen af samarbejdet med hunden - at man begge er aktive og fungerer som et team - er ubeskriveligt god. Og jeg elsker gang på gang at se folk, der ellers hadede at løbe, komme igang og finde glæden ved løb, når det foregår sammen med ens bedste firbenede ven. Mange af os har så travlt i hverdagen, og tiden kan være knap til at nå både motion og gåture med hunden og sørge for en tilstrækkeligt spændende og aktiv hverdag for ens hund. Her et det jo genialt nogle dage at kunne motionere og få oplevelser sammen. Det er også skønt at se, når medlemmerne tager børnene eller "den bedre halvdel" med på turen - så hele familien og hunden får rørt sig sammen.
Tillykke til vores klub med 1 års-dagen her d. 1. maj. Vi håber, klubben vil leve videre i mange år endnu, og at vi vil se endnu flere hundeejere, som får lyst til at løbe med deres hund. Vores klub er i hvert fald åben for alle, og vi glæder os til at hilse på jer i løbesko. Vi fejrer selvfølgelig dagen med en løbetur med vores medlemmer.
Skal I med?
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.
Til tider glemmer vi, at mange af vores hunde er topatleter, som yder store fysiske præstationer fx til jagt, canicross, agility, mv. Derfor har de brug for vores hjælp til at yde deres bedste og undgå skader. I min seneste blog skrev jeg om vigtigheden af at varme op, når vores sports-hunde skal ud og præstere. I dag skal det handle om tiden efter, hunden har været afsted: Hvordan sikrer vi på bedste vis, at hunden hurtigt kommer sig ovenpå kraftanstrengelserne og restituerer bedst muligt
Som dyrlæge, hundetræner og løber får jeg mange spørgsmål til, om det er sundt at løbe med sin hund. Her får du svaret
Et perfekt indkald kræver masser af træning. Og det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig dårlige vaner ind undervejs.
Nu begynder dagene med lunere vejr at dukke op, så hvordan forholder man sig til træning med sin hund?
I dag er ”World obesity day” altså dagen med fokus på overvægt, som er et stigende problem hos mennesker - og også hos vores hunde
Lørdag d. 25. august var en dag vi havde ventet på med spænding og glæde. Der var det nemlig tid til K9-biathlon i de skønne omgivelser ved Vilhelmsborg. Et arrangement af Lilleskov Slot som blev lavet ifm. DKKs Hund i fokus
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.