Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Tails by Ragno

Jeg har selv løbet rigtig mange forhindringsløb med min ældste hund, Frida, og hun elsker det bare.

Her har du fem ting, du og din hund kan træne sammen for at blive et godt team.

1. Miljøtræning
Nok det allervigtigste at træne for at få en god oplevelse sammen. Til forhindringsløb er der ofte mange andre hunde og mennesker, boder, nye lugte, lyde - og selvfølgelig en masse forskellige udfordringer: vand, forskellige underlag, tunneller med mørke osv. 

Så rust din hund bedst muligt ved at træne sammen i alle mulige typer miljøer: I gågaden, på legepladsen, blandt mange mennesker og på forskellige slags forhindringer.

2. Tillid
Opbyg et godt bånd mellem dig og din hund. Det er nemmere for hunden at klare nye ting og for dig at hjælpe den, hvis hunden er tryg og stoler på hinanden.

Træn f.eks. på at hunden ved, hvornår du vil løfte den / hjælpe den, træn at den er tryg ved nærhed - og lad hunden vise vejen af og til, så den opbygger selvtillid. Når du beder din hund om noget, så "sæt den op til succes": Bed fx ikke din hund hoppe op på noget, som er for højt for den. Springer din hund og fejler, så vil den næste gang tvivle på, om den kan stole på dig.

3. Samarbejde
Tilpas dit løb til hunden. Det er vigtigt, at I lærer at følges ad og kommunikere undervejs.

Øv jer på at gøre tingene sammen og lyt til din hund. Respekter hvis hunden stopper op ved en forhindring og tving den aldrig til noget, den ikke er klar over. Lær din hunds signaler at kende, og respekter dens grænser.

Øg langsomt kravene til hunden på de ting, som udfordrer den og læg en plan for, hvordan I bedst kommer igennem uden konflikter.

4. Kropskontrol og kondition
Arbejd på at styrke hundens krop, så den er bedst muligt rustet til at deltage. Det kan fx være via styrkeøvelser, koordinations- og konditions-træning. Gå gode ture i varieret terræn og træn på de forhindringer I møder undervejs. Mange steder kan man også gå til "hundefitness" og få inspiration til træningen.

5. Hav de samme mål
Vær realistisk med jeres mål, når I deltager i konkurrencer sammen. Er din hund bygget til/i form til - og klar til de udfordringer, du byder den? Er du selv toptunet løber og har en hund, som er udfordret på fysikken eller ikke klar til forhindringer endnu, så sæt ambitionerne ned og fokuser på en hyggelig oplevelse sammen.

Forhindringsløb giver - når man har forberedt sig lidt - en masse til ens samarbejde med hunden - og en masse sjov og gode oplevelser sammen.

Læs også

Succes med Run-In-Show ved K9 Biathlon

26-06-2018 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Godt 80 hunde blev i weekenden bedømt på helt andre parametre, end hundefolk er vant til

EDS: Speederen i bund i Store Ring

19-05-2023 09:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lotte Höhrmann og hendes K9 Biathlon for alle crew og familie indtog fredag formiddag Store RIng til en opvisning i K9 Biathlon for alle. Det gik ikke stille for sig

Dansk/svensk gårdhundeklub indfører ny Årets Hund

12-08-2020 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med de mange nye aktiviteter, der findes rundt omkring i det danske hundeland, er det også blevet muligt at indføre Årets Hund i nye discipliner. Nu kan dansk/svenske gårdhunde blive Årets Hund i K9 biathlon

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Blog: Min hund: En topatlet - Optimer hundens præstation og undgå skader. Del II: “Nedkøling” og restitution

19-11-2021 08:41, af Karoline Sidelmann Brinch

Til tider glemmer vi, at mange af vores hunde er topatleter, som yder store fysiske præstationer fx til jagt, canicross, agility, mv. Derfor har de brug for vores hjælp til at yde deres bedste og undgå skader. I min seneste blog skrev jeg om vigtigheden af at varme op, når vores sports-hunde skal ud og præstere. I dag skal det handle om tiden efter, hunden har været afsted: Hvordan sikrer vi på bedste vis, at hunden hurtigt kommer sig ovenpå kraftanstrengelserne og restituerer bedst muligt

BLOG: Kom godt i gang med canicross

23-10-2020 12:09, af Karoline Sidelmann Brinch

Jeg får rigtig mange spørgsmål fra løbere og hundejere om, hvordan man bedst kommer i gang med at løbe med sin hund. Først og fremmest vil jeg sige, at der er mange ”rigtige” veje til målet. Meget afhænger af, hvad du gerne vil opnå, din hunds temperament og hvordan den ellers er trænet.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.