Jeg har selv løbet rigtig mange forhindringsløb med min ældste hund, Frida, og hun elsker det bare.
Her har du fem ting, du og din hund kan træne sammen for at blive et godt team.
1. Miljøtræning
Nok det allervigtigste at træne for at få en god oplevelse sammen. Til forhindringsløb er der ofte mange andre hunde og mennesker, boder, nye lugte, lyde - og selvfølgelig en masse forskellige udfordringer: vand, forskellige underlag, tunneller med mørke osv.
Så rust din hund bedst muligt ved at træne sammen i alle mulige typer miljøer: I gågaden, på legepladsen, blandt mange mennesker og på forskellige slags forhindringer.
2. Tillid
Opbyg et godt bånd mellem dig og din hund. Det er nemmere for hunden at klare nye ting og for dig at hjælpe den, hvis hunden er tryg og stoler på hinanden.
Træn f.eks. på at hunden ved, hvornår du vil løfte den / hjælpe den, træn at den er tryg ved nærhed - og lad hunden vise vejen af og til, så den opbygger selvtillid. Når du beder din hund om noget, så "sæt den op til succes": Bed fx ikke din hund hoppe op på noget, som er for højt for den. Springer din hund og fejler, så vil den næste gang tvivle på, om den kan stole på dig.
3. Samarbejde
Tilpas dit løb til hunden. Det er vigtigt, at I lærer at følges ad og kommunikere undervejs.
Øv jer på at gøre tingene sammen og lyt til din hund. Respekter hvis hunden stopper op ved en forhindring og tving den aldrig til noget, den ikke er klar over. Lær din hunds signaler at kende, og respekter dens grænser.
Øg langsomt kravene til hunden på de ting, som udfordrer den og læg en plan for, hvordan I bedst kommer igennem uden konflikter.
4. Kropskontrol og kondition
Arbejd på at styrke hundens krop, så den er bedst muligt rustet til at deltage. Det kan fx være via styrkeøvelser, koordinations- og konditions-træning. Gå gode ture i varieret terræn og træn på de forhindringer I møder undervejs. Mange steder kan man også gå til "hundefitness" og få inspiration til træningen.
5. Hav de samme mål
Vær realistisk med jeres mål, når I deltager i konkurrencer sammen. Er din hund bygget til/i form til - og klar til de udfordringer, du byder den? Er du selv toptunet løber og har en hund, som er udfordret på fysikken eller ikke klar til forhindringer endnu, så sæt ambitionerne ned og fokuser på en hyggelig oplevelse sammen.
Forhindringsløb giver - når man har forberedt sig lidt - en masse til ens samarbejde med hunden - og en masse sjov og gode oplevelser sammen.
Både hunde og mennesker nyder at forlyste sig i K9 Biathlon for alles forhindringsbane
Aarhus Festuge er meget mere end kolde Ceres, Thomas Helmig og De Hviii’e på stadion. Nu er der også gået hund i den traditionsrige festuge
Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.
Sæt kryds i kalenderen den 23. marts 2025, hvor DIRTY PAWS - Løbeklub for hund og ejer inviterer til Danmarksmesterskaberne i canicross, bike- og scooterjoring. Stævnet afholdes i smukke Tisvilde Hegn under Dansk Canicross Forbund og lover en dag fyldt med fart, hundeglæde og fællesskab.
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Lørdag er der K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg, og det viser sig, at sporten er for alle mennesker og hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt