Jeg har selv løbet rigtig mange forhindringsløb med min ældste hund, Frida, og hun elsker det bare.
Her har du fem ting, du og din hund kan træne sammen for at blive et godt team.
1. Miljøtræning
Nok det allervigtigste at træne for at få en god oplevelse sammen. Til forhindringsløb er der ofte mange andre hunde og mennesker, boder, nye lugte, lyde - og selvfølgelig en masse forskellige udfordringer: vand, forskellige underlag, tunneller med mørke osv.
Så rust din hund bedst muligt ved at træne sammen i alle mulige typer miljøer: I gågaden, på legepladsen, blandt mange mennesker og på forskellige slags forhindringer.
2. Tillid
Opbyg et godt bånd mellem dig og din hund. Det er nemmere for hunden at klare nye ting og for dig at hjælpe den, hvis hunden er tryg og stoler på hinanden.
Træn f.eks. på at hunden ved, hvornår du vil løfte den / hjælpe den, træn at den er tryg ved nærhed - og lad hunden vise vejen af og til, så den opbygger selvtillid. Når du beder din hund om noget, så "sæt den op til succes": Bed fx ikke din hund hoppe op på noget, som er for højt for den. Springer din hund og fejler, så vil den næste gang tvivle på, om den kan stole på dig.
3. Samarbejde
Tilpas dit løb til hunden. Det er vigtigt, at I lærer at følges ad og kommunikere undervejs.
Øv jer på at gøre tingene sammen og lyt til din hund. Respekter hvis hunden stopper op ved en forhindring og tving den aldrig til noget, den ikke er klar over. Lær din hunds signaler at kende, og respekter dens grænser.
Øg langsomt kravene til hunden på de ting, som udfordrer den og læg en plan for, hvordan I bedst kommer igennem uden konflikter.
4. Kropskontrol og kondition
Arbejd på at styrke hundens krop, så den er bedst muligt rustet til at deltage. Det kan fx være via styrkeøvelser, koordinations- og konditions-træning. Gå gode ture i varieret terræn og træn på de forhindringer I møder undervejs. Mange steder kan man også gå til "hundefitness" og få inspiration til træningen.
5. Hav de samme mål
Vær realistisk med jeres mål, når I deltager i konkurrencer sammen. Er din hund bygget til/i form til - og klar til de udfordringer, du byder den? Er du selv toptunet løber og har en hund, som er udfordret på fysikken eller ikke klar til forhindringer endnu, så sæt ambitionerne ned og fokuser på en hyggelig oplevelse sammen.
Forhindringsløb giver - når man har forberedt sig lidt - en masse til ens samarbejde med hunden - og en masse sjov og gode oplevelser sammen.
Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.
Godt 80 hunde blev i weekenden bedømt på helt andre parametre, end hundefolk er vant til
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Der bliver masser at se og opleve, når knap 500 løbere og deres hunde kaster sig gennem vilde vandgrave, bildæk, under og over store forhindringer til Dacia Cup 2023 den 14. oktober i Ringsted.
Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen
Du tager en masse hunde, tilsætter børn og voksne i alle aldre, blender dem med vand, mudder, en kæmpe forhindringsbane og højt humør, så har du et ”K9 Biathlon for alle”
Jeg får rigtig mange spørgsmål fra løbere og hundejere om, hvordan man bedst kommer i gang med at løbe med sin hund. Først og fremmest vil jeg sige, at der er mange ”rigtige” veje til målet. Meget afhænger af, hvad du gerne vil opnå, din hunds temperament og hvordan den ellers er trænet.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet