Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Løbet hedder Dacia Cup og er kort fortalt et forhindringsløb for hunde og deres ejere, hvor de sammen skal forcere en række forhindringer på en valgt rute.

Sporten vokser eksplosivt
Det er kun små fem år siden, at arrangør og ildsjæl Lotte Höhrmann afviklede det første K9 Biathlon for alle, men sporten har udviklet sig med næsten eksplosiv vækst siden den første sommerdag i 2019 og K9 Biathlon for alle er nu et af de allerstørste af sin slags i hele Skandinavien.

– Det er helt fantastisk, hvor godt danskerne har taget denne type løb til sig. Da vi første gang inviterede til K9 Biathlon for alle tilbage i 2019, dukkede der lidt over 100 deltagere og deres hunde op. Næste år regner jeg med, at det tal kan ganges med ti, siger Lotte Höhrmann,

Alle kan være med
K9 Biathlon for alle blev skabt med et ønske om at få så mange som muligt ud at være aktive med deres hunde, og det er fortsat fokus. Der kan løbes en kort, en mellem og en lang rute, hvor den korteste er knap tre kilometer og den længste knap ti, så der er tænkt på alle aldre og konditioner.

Som noget nyt vil der ved løbene i 2024 være et heat målrettet børn, fordi Lotte Höhrmann kan se, at der er en stigning i antallet af de yngre deltagere og deres hunde og efterspørgslen på lige netop et heat for børn – og deres hunde selvfølgelig – var efterspurgt.

– Der er en imponerende interesse fra børnefamilierne med børn helt ned til tre år og derfor udvider vi nu med børne/juniorheat op til 17 år. Det betyder, at man nu kan stille som familiehold om søndagen, forklarer Lotte Höhrmann.

I Danmark findes en lille gruppe professionelle udøvere af K9 Biathlons og også de vil få deres eget heat, hvor der er bedre plads i startfeltet, når der skal konkurreres om sekunder og medaljer. 

Eller bare kigge på
Hele weekenden bliver det muligt at komme forbi og heppe. Ligesom det vil være muligt at stille sulten ved forskellige spisesteder, der stilles op til lejligheden. Også eventets mange sponsorer stiller med boder og gode tilbud på kendte brands som Non-Stop Dogwear og Henne Petfood.

To nye lokationer
Sæsonen 2024 byder på i alt tre løb, en bronze, en sølv og en guld cup, på tre forskellige steder i Danmark og Lilleskov Slot ved Thyregod er den eneste genganger fra tidligere år, da de to andre løb i afholdes helholdsvis Mariager i Nordjylland og i Næstved på Sjælland.

Det er muligt at tilmelde sig løbene fra den 1. december via k9b.dk og der er rabat til de deltagere, der køber deres billet i god tid.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.