Så er det snart tid igen til Hund i fokus. Og i år bliver forhindringsløbet på banen og i terrænet omkring Vilhelmsborg altså endnu vildere, vådere og sjovere end sidste gang. Hvis du endnu ikke har prøvet sådan et løb med din hund, så herfra en varm anbefaling! Det er en virkelig fed og anderledes oplevelse, om det er skønt at se både børn, ældre og hunde i alle størrelser kaste sig ud i de forskellige udfordringer. Og få en god dag sammen med masser af sjov og mudder på poter og bukser.
Løbet er virkelig FOR ALLE. Der er ruter på 3 km og op til 12 km. Og man behøver ikke at løbe - der er også en walk-kategori. Og alle tager runden og forhindringerne i deres eget tempo. Det handler om at have det sjovt sammen og ikke om at presse hverken sig selv eller hunden til noget, man ikke har lyst til. Det er altid "lovligt" at gå udenom en forhindring, hvis en selv eller hunden ikke føler sig tryg ved det. Så har man noget at træne på til næste gang, man er afsted.
Vil man forberede sig lidt inden løbet, så tag fx hunden med på den lokale legeplads og se, om der er nogle ting I kan øve jer på at klatre over eller krybe under. Eller find nogle ting frem hjemme i haven: Måske en presenning at gå på eller kravle under, en trillebør at køre hunden i - eller hvad fantasien kan hitte på. Brug altid masser af ros og måske en godbid, så hunden lærer, at det er sjovt at følges gennem forhindringer og opbygger sin selvtillid og I får et bedre og bedre samarbejde for hver gang I træner.
Det kræver ikke så meget udstyr at komme i gang: En god sele, hvor hunden kan bevæge sig frit, gerne en elastisk line til at have om maven eller sat fat i hoftebælte, så hænderne er fri og evt. ryk absorberes. Og så et par løbesko, gerne med knopper under (trailsko). Og så er det eller bare med at komme ud og opleve noget sammen.
Sloganet for løbet på Vilhelmsborg er "in it together" - fordi det handler om samarbejde og fællesskab mellem hund og ejer. Frida og jeg elsker denne sportsgren - den er virkelig med til at styrke båndet mellem os - og vi håber at se rigtig mange hunde og ejere til en skøn og sjov dag. Med garanti for beskidt tøj og gode grin!
Ses vi?
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Kan man virkelig gå til skiskydning med sin hund?... ja, det er et af de spørgsmål, jeg får af og til, når jeg fortæller, at Frida og jeg elsker at dyrke "K9 biathlon". Men bag det ikke så mundrette navn gemmer sig en fantastisk sport, som hverken handler om ski eller skydning (beklager hvis nogen blev skuffede). En sport hvor alle kan være med, og hvor du kan få nogle sjove og anderledes oplevelser med motion, frisk luft og en masse samarbejde med din hund. Så jeg vil gerne fortælle jer lidt mere om denne skønne sport
Lørdag d. 25. august var en dag vi havde ventet på med spænding og glæde. Der var det nemlig tid til K9-biathlon i de skønne omgivelser ved Vilhelmsborg. Et arrangement af Lilleskov Slot som blev lavet ifm. DKKs Hund i fokus
Nu begynder dagene med lunere vejr at dukke op, så hvordan forholder man sig til træning med sin hund?
Vi elsker at holde ferie med Frida. Og mange ferierejser kan heldigvis sagtens være hundevenlige, hvis man planlægger lidt og træner med sin hund inden
Januar er nytårsfortsætternes tid - og mange går måske på slankekur, fordi de godt ved, at der er kommet et par kilo for meget på sidebenene. Men hvad med hunden? Flere og flere hunde vejer for meget. Og det virker desværre som om, at overvægt hos vores hunde på vej til at blive "det nye normal". Og det egentlig fair overfor hunden, når vi ved, hvor skadeligt det er for deres livskvalitet og livslængde?
Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen
Et perfekt indkald kræver masser af træning. Og det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig dårlige vaner ind undervejs.
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.