Så er det snart tid igen til Hund i fokus. Og i år bliver forhindringsløbet på banen og i terrænet omkring Vilhelmsborg altså endnu vildere, vådere og sjovere end sidste gang. Hvis du endnu ikke har prøvet sådan et løb med din hund, så herfra en varm anbefaling! Det er en virkelig fed og anderledes oplevelse, om det er skønt at se både børn, ældre og hunde i alle størrelser kaste sig ud i de forskellige udfordringer. Og få en god dag sammen med masser af sjov og mudder på poter og bukser.
Løbet er virkelig FOR ALLE. Der er ruter på 3 km og op til 12 km. Og man behøver ikke at løbe - der er også en walk-kategori. Og alle tager runden og forhindringerne i deres eget tempo. Det handler om at have det sjovt sammen og ikke om at presse hverken sig selv eller hunden til noget, man ikke har lyst til. Det er altid "lovligt" at gå udenom en forhindring, hvis en selv eller hunden ikke føler sig tryg ved det. Så har man noget at træne på til næste gang, man er afsted.
Vil man forberede sig lidt inden løbet, så tag fx hunden med på den lokale legeplads og se, om der er nogle ting I kan øve jer på at klatre over eller krybe under. Eller find nogle ting frem hjemme i haven: Måske en presenning at gå på eller kravle under, en trillebør at køre hunden i - eller hvad fantasien kan hitte på. Brug altid masser af ros og måske en godbid, så hunden lærer, at det er sjovt at følges gennem forhindringer og opbygger sin selvtillid og I får et bedre og bedre samarbejde for hver gang I træner.
Det kræver ikke så meget udstyr at komme i gang: En god sele, hvor hunden kan bevæge sig frit, gerne en elastisk line til at have om maven eller sat fat i hoftebælte, så hænderne er fri og evt. ryk absorberes. Og så et par løbesko, gerne med knopper under (trailsko). Og så er det eller bare med at komme ud og opleve noget sammen.
Sloganet for løbet på Vilhelmsborg er "in it together" - fordi det handler om samarbejde og fællesskab mellem hund og ejer. Frida og jeg elsker denne sportsgren - den er virkelig med til at styrke båndet mellem os - og vi håber at se rigtig mange hunde og ejere til en skøn og sjov dag. Med garanti for beskidt tøj og gode grin!
Ses vi?
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en
Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen
Jeg får rigtig mange spørgsmål fra løbere og hundejere om, hvordan man bedst kommer i gang med at løbe med sin hund. Først og fremmest vil jeg sige, at der er mange ”rigtige” veje til målet. Meget afhænger af, hvad du gerne vil opnå, din hunds temperament og hvordan den ellers er trænet.
Kan man virkelig gå til skiskydning med sin hund?... ja, det er et af de spørgsmål, jeg får af og til, når jeg fortæller, at Frida og jeg elsker at dyrke "K9 biathlon". Men bag det ikke så mundrette navn gemmer sig en fantastisk sport, som hverken handler om ski eller skydning (beklager hvis nogen blev skuffede). En sport hvor alle kan være med, og hvor du kan få nogle sjove og anderledes oplevelser med motion, frisk luft og en masse samarbejde med din hund. Så jeg vil gerne fortælle jer lidt mere om denne skønne sport
Som dyrlæge, hundetræner og løber får jeg mange spørgsmål til, om det er sundt at løbe med sin hund. Her får du svaret
Et par tanker om at give og modtage uopfordrede "gode råd" om hunde
Et perfekt indkald kræver masser af træning. Og det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig dårlige vaner ind undervejs.
Januar er nytårsfortsætternes tid - og mange går måske på slankekur, fordi de godt ved, at der er kommet et par kilo for meget på sidebenene. Men hvad med hunden? Flere og flere hunde vejer for meget. Og det virker desværre som om, at overvægt hos vores hunde på vej til at blive "det nye normal". Og det egentlig fair overfor hunden, når vi ved, hvor skadeligt det er for deres livskvalitet og livslængde?
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.