Tre regionale dyrehelte dyster om national titel

02-11-2017 16:44, af Agria Dyreforsikring

I ugevis har danskerne indstillet kæledyr til konkurrencen hvor Agria Dyreforsikring kårer hele Danmarks Dyrehelt 2017. Tre regionale vindere er blevet udvalgt til at gå i finalen om den endelige titel, men det har ikke været let arbejde for dommerpanelet at vælge blandt de 1064 kæledyr der er blevet indstillet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria Dyreforsikring

Konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2017 er ved at nå sin afslutning. I denne uge bliver den endelige vinder kåret, og det er blandt tre regionale vindere og finalister, at hele Danmarks Dyrehelt skal findes. I kampagnes dommerpanel har de været på noget af en opgave i forhold til at udvælge de tre finalekandidater, og det skyldes, at Agria Dyreforsikring i år har modtaget hele 1064 indstillinger af kæledyr, som er helte i hverdagen eller på anden måde gør en ekstraordinær indsats for deres ejer. Hunde, katte, heste, skildpadder, en slange og et jordegern, ja sågar en vandrende pind har været indstillet til kampagnen i år.

Sidste års vinder, Cecilia Rosell, er med i dommerpanelet i årets kampagne, og hun forklarer, at det har været meget svært at skulle vælge kandidater ud blandt så mange fantastiske helte-historier:

“Det var noget af en opgave, som Agria Dyreforsikring satte mig på, da jeg skulle være med til at vælge de tre regionale vindere og kandidater til kampen om at blive årets dyrehelt. Jeg var jo så heldig, at min skønne hest vandt sidste år, så det er en kæmpe ære at få lov til at give prisen videre. Men det har også været utrolig svært at skulle vælge mellem alle de fantastiske helte, for det må man sige; hver og én af de tilmeldte dyr har været helte. Det har været utrolig givende at være med i processen, man bliver helt varm om hjertet,” siger Cecilia Rosell, som ser frem til, at den endelige vinder skal findes. 

Udvælgelsen af de tre regionale vindere og finalister har altså ikke været let, og det bliver det heller ikke at finde den samlede vinder, forklarer Cecilia Rosell. Det er nemlig tre stærke kandidater. Men selvom kampagnens slogan er, at alle kæledyr er dyrehelte, ja så skal der findes én national vinder af Danmarks Dyrehelt 2017.

De tre regionale vindere og finalister:

Jylland/Hunden Einstein fra Brørup

Hunden Einstein opsnusede en ældre, tilskadekommen mand i en busk i Brørup. Takket være Einstein blev manden fundet, hentet af ambulance og bragt i sikkerhed. Einstein blev indstillet af Sascha Bloss Albæk, som gik tur med familiens hund den dag.

Fyn/Læsehunden Molly fra Odense

Molly er en såkaldt “læsehund”, som hjælper børn med læsevanskeligheder. Børnene øver sig i selskab med Molly i at læse højt, og Molly er med til at skabe trygge og hyggelige omgivelser for børnene. Lis Weilin har indstillet Molly, og det skyldes blandt andet, at Molly hjalp en pige med både læsevanskeligheder og angst for hunde af med angsten, så hun nu går fast hos sin ven Molly og øver sig i læsningen.

Sjælland/Shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk

Syv-årige Sander fra Vallensbæk har svært ved at styre sin muskler på grund af sygdommen cerebral parese. Det er en medfødt hjerneskade, som blandt andet gør det svært for Sander at gå. Sander træner hver dag med sin mor og familiens hest Freja for at udvikle sin motorik, og Frejas indsats og støtte de sidste fire år har været helt afgørende for Sanders positive udvikling, fysisk som kognitivt. Sanders mor, Randi Karlsen, indstillede Freja.

Baggrunden for Danmarks Dyrehelt
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det er Agria Dyreforsikring, der afholder konkurrencen for tredje år i træk.

I en måned har danske kæledyrsejere indsendt historier til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Det er væltet ind med indstillinger af hunde, katte og alle mulige andre slags dyr, og helt præcist har Agria Dyreforsikring modtaget 1064 bud på dyr, som gør en ekstraordinær indsats for deres ejere eller på anden måde er helte i hverdagen.

Nu hvor alle tre regionale vindere er fundet, så mangler dommerpanelet nu kun at tage stilling til, hvem af de tre kandidater skal kåres til hele Danmarks Dyrehelt 2017.

Vinderen præsenteres i denne uge.

Læs mere her

Læs også

Churchill Årets Dyrehelt 2019

31-10-2019 15:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Dyrehelt blev torsdag afgjort, og det blev den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, der løb med sejren og den store ære

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Fynsk dyrehelt: Thor hentede livsvigtig hjælp til nabo

11-10-2019 08:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.

Beskyt kæledyrene mod forgiftninger i påsken

17-04-2019 15:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at påsken er det tidspunkt på året, hvor flest hunde dør af forgiftning. Også kattene er udsatte, da de ofte spiser af påskens blomster og dekorationer. Påsken er altså blandt de højtider, hvor der er særlig grund til at holde øje med, hvad Fido og Felix putter i munden

Ny undersøgelse: Flere hunde og katte får sygeforsikring

03-02-2015 09:05, af Tine Luther
Ny undersøgelse viser, at andelen af hunde og katte, der er sygeforsikret, er steget. Undersøgelsen, der er foretaget af YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring, viser, at 35% af alle danske hunde og 10% af kattene er sygeforsikret. Men der er stadig stor uvidenhed om, at man kan sygeforsikre sine dyr. 44% af dem, der ikke har tegnet en sygeforsikring, vidste ikke, at man ksn, eller har ikke taget stilling til, om det ville være en god ide.

Sommerferie i Danmark: Pas godt på hunden

18-06-2020 15:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste danskere er begyndt at tælle ned til den årlige sommerferie, men nu hvor vi ikke rejser til udlandet som følge af coronavirus, skal mange af os være turister i vores eget land. De, som plejer at tage hunden med på udlandsrejse, kunne fristes til at tro, at en sommer i Danmark ingen planlægning kræver. Der er dog en del vigtige overvejelser at gøre sig. Her guider direktør i Agria Dyreforsikring hundeejere til en god, dansk sommer for Fido

Rekordhøjt antal hunde gik tur for en god sag

09-05-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram

Kan hunden blive smittet af vores influenza

26-10-2021 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Post-corona influenza-sæsonen er ved at gå i gang, og vi mennesker lader os vaccinere i rekordstort tal. Alligevel bliver nogle af os jo syge – og hvad så med hunden, der kommer til sengekanten og trøster, kan vi smitte den? Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring kommer her med svaret

Læsehunden Molly er kåret som Danmarks Dyrehelt 2017

03-11-2017 16:17, af Marie Helene Rigård Rohleder

Molly er i dag blevet kåret som hele Danmarks Dyrehelt 2017. Molly gør et fantastisk arbejde for børn som læsehund og ældre som besøgshund 

Agria fortsætter som hovedsponsor for Dansk Kennel Klub frem til og med 2020

10-02-2015 08:10, af Tine Luther
Sammen er vi stærkere! Agria Dyreforsikring og Dansk Kennel Klub har allerede nu forlænget vores strategiske samarbejdsaftale, så den løber til udgangen af 2020.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt