At sidde mellem benene kan både være et sjovt lille trick, men er også en meget brugbar øvelse. Jeg tænker på øvelsen som et sted, hvor jeg ”parkerer” hunden, og hvor jeg lærer den, at der er der høj værdi i at være. Det skal blive et helle for hunden, hvor den rigtig gerne vil være, og hvor den ved, jeg ”har dens ryg”. Øvelsen er rigtig god f.eks. i venteværelset hos dyrlægen, i offentlig transport, på træningspladsen, eller bare når du står på vejen og taler med naboen.
Du skal kun bruge en masse lækre godbidder og evt. en klikker for at komme i gang.
TRIN 1: Beslut først, om hunden skal gå ind mellem benene rundt om venstre eller højre ben. Denne beslutning kan træffes ud fra, om hunden allerede har en pladskommando, hvor den enten vender lige rundt ved venstre ben eller går bag om ryggen fra højre side. Jeg ville vælge det modsatte af det, hunden allerede kender, for så vil det være nemmere for den at skelne mellem øvelserne.
TRIN 2: Hvis hunden kan følge efter et fingertarget, bruger du det, men du kan også sagtens tage en godbid i hånden, som hunden skal følge. Start med at give hunden godbidder bare for at følge et par skridt efter dit fingertarget eller efter hånden med godbid.
TRIN 3: Hunden skal føres om bag ryggen, for på den måde at kunne gå ind mellem førerens ben. Start med meget spredte ben, så der er god plads. Når hunden står ude foran dig, skal den følge efter hånden på ydersiden af benet, og hunden får sin godbid, når den står med snuden bag din knæhase. Vær så klar til at ”samle hunden op” ved at bytte til den anden hånd, som du stikker ind mellem benene fra din forside og herefter trækker fremad, for på den måde at guide hunden frem i den ønskede position. Giv flere belønninger for at stå mellem benene.
TRIN 4: Når hunden har fået flere godbidder i positionen, så smid en godbid fremad eller træd væk, så du kan gentage øvelsen flere gange. Man skal aldrig lave for mange gentagelser i træk men huske at holde pauser. Generelt er 3-5 gentagelser rigeligt, og det er supervigtigt at stoppe, hvis hunden lige har lavet øvelsen endnu bedre end sidste forsøg. En øvelse bliver sjældent bedre, hvis man bliver ved med at forsøge, så stop, når hunden har været rigtig dygtig. På den måde har den også lyst til at træne på øvelsen næste gang.
TRIN 5: Fortsæt med trin 4, men nu skal du trække hånden op mod maven, når hunden er kommet ind mellem benene, så den ved at kigge op efter hånden hjælpes ned at sidde. Giv igen mange godbidder for at få den til at blive siddende.
TRIN 6: Hunden kan nu følge fingeren rundt om højre eller venstre ben, gå ind mellem benene og sætte sig, så nu skal du begynde at trække tiden mellem godbidderne for på den måde at lære hunden at blive siddende i længere tid. Du kan nu også begynde at samle benene lidt mere og ende ud med, at du lige kan fornemme, at hunden sidder der, uden at du behøver at kigge ned. Benene må aldrig samles så meget, at hunden fastholdes.
TRIN 7: Nu er det tid til at sætte kommando på øvelsen. Når du sætter et nyt signal på en øvelse, gør du det ved at sige det nye ord lige før det, hunden allerede kender, nemlig at følge fingertarget eller godbid ind mellem benene. Hunden bestemmer nu ikke længere, hvornår øvelsen slutter, så du skal fortælle den, hvornår øvelsen er færdig ved f.eks. at sige ”fri” eller ”okay”. Du kan også langsomt øge afstanden, så hunden skal komme løbende hjem mellem benene.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren
I starten af året er der mange mennesker, der melder sig ind i et fitnesscenter og ændrer deres kostvaner. Strammere tøj kan være et tegn på, at juleferien har sat sine spor. Men det kan være så meget desto sværere for almindelige mennesker at vurdere, om en hund eller kat er overvægtig. Royal Canins dyrlæge rådgiver her om, hvordan du som kæledyrsejer bliver bedre til at vurdere kropsvægten og understøtte dit kæledyrs sundhed
Magasinet HUNDEN skulle gerne være nået ud i postkasserne nu. Er du ikke medlem af DKK, kan du her få en lille smagsprøve på, hvad magasinet indeholder
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Sommeren nærmer sig med varme og hastige skridt, men hvordan er det med træning i sommervarmen. Det kan du læse om her
Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her
At skelne sit navn fra anden snak er en evne mennesker lærer med alderen – nyt studie viser, at hunde også i udtalt grad besidder denne evne
Når vilde dyr påkøres, skambides eller skamskydes, men overlever, er det vigtigt at finde dyret så hurtigt som muligt, så det ikke går en lang og tragisk død i møde. Til dette arbejde har vi heldigvis vores dygtige schweissfører og deres fantastiske hunde.
Adfærd og træning:
Hvor er kimen til at lykkes?
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet