Hunde lærer hele tiden, ikke kun når de er på træningspladsen. Alle oplevelser, gode såvel som dårlige, bliver lagret som minder, og har betydning for hvordan de håndterer lignede situationer i fremtiden. Enhver, der har haft hund, ved også at ens adfærd kan påvirke hunden – og dermed også hvordan de oplever en bestemt situation. Dermed kan vores måde at interagere med vores hunde, påvirke hvad hunden lærer og tager med sig videre i livet. Derfor valgte et forskerhold fra Wien, at se lidt nærmere på, hvordan vores adfærd påvirker vores hundes stresshåndtering.
Forskerne, der er tilknyttet forskningscenteret Clever Dog Lab i Wien, inviterede et hold hundeejere til at deltage i studiet sammen med deres hunde. Først undersøgte de hvordan ejerne interagerede med deres hunde i en række almindelige situationer, herunder simpel lydighedstræning, problemløsning og leg. Ved blandt andet at tælle hvor ofte ejerne gav hundene kommandoer, og hvor ofte de roste, klappede og fløjtede af hunden, forsøgte forskerne at beskrive hvordan ejerne interagerede med deres hunde, og hvorvidt deres tilgang til hunden overordnet set var entusiastisk og støttende eller korrigerende og autoritær.
Herefter udsatte de hunden for en potentiel stressende oplevelse, hvor ejeren ikke måtte interagere med hunden, og så på hvordan hunden opførte sig i forhold til ejeren.
Forskerne fandt at hunde, hvis ejere normalt var entusiastiske og støttende, havde en større tendens til at opsøge deres ejere, når de stod over for en potentiel fare, end hunde hvis ejere normalt var korrigerende og autoritære. Var ejeren normal autoritær og korrigerende, havde hunden derimod tendens til at reagere mere på egen hånd.
Forskerne peger dermed på, at den måde vi interagerer med vores hunde på i dagligdagen kan påvirke hvor meget de stoler på os, og støtter sig til os, når de står i potentielt farlige situationer.
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Nogle hunde spiser deres egen afføring – og det kan være frustrerende for ejerne. Men er det udtryk for unormal adfærd hos hunden eller er der en helt naturlig forklaring? Det har et amerikansk forskerhold undersøgt
Mine vindruer er lige til at plukke. Grønne og saftige og fulde af smag bruger jeg dem i salaten sammen med rucola, feta og ristede pinjekerner. Vi elsker vindruer, men de er og bliver det rene gift for vores hunde.
Mangel på røde blodceller – eller anæmi – er en alvorlig tilstand hos hunde, og kan skyldes en række forskellige sygdomme. Vi ser lidt nærmere på, hvad der kan være årsag til blodmangel
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Indimellem hører man ordsproget: "Som hund, så ejer" - og der er faktisk noget om snakken både i det fysiske udtryk, men også det psykiske.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.