Mindst 30 procent af danske hunde lider af for meget sul på sidebenene – det skriver Agria Dyreforsikring. Overvægt kan være årsag til kroniske sygdomme og i værste fald forkorte hundens levetid. I langt de fleste tilfælde er overvægt – som hos os mennesker – en kombination af, at hunden spiser for meget og rører sig for lidt. Juletiden nærmer sig med meget hastige skridt, og i denne gavmildhedens højtid, kan godbidderne godt sidde lidt løsere, end de plejer. Måske de store, blanke hundeøjne har større effekt her i julen. Men godbidder og smagsprøver fra det bugnende julebord er en dårlig idé, hvis Vaks skal holde vægten. Mange hunde er er ifølge tal fra Agria Dyreforsikring overvægtige – mindst 30 procent af alle hunde har for meget massefylde, og tallet er givetvis meget højere. Derfor udgør overvægt en enorm trussel for vores firbenede venner. – Hundeejere vil deres dyr det bedste, men godbidder og forkert kost kan få fatale konsekvenser. Man forkæler ikke hunden ved at give den rester fra middagsbordet, tværtimod kan det lede til, at hunden bliver overvægtig, syg med forringet livskvalitet og i værste fald betyder det, at hundens levetid forkortes markant, siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring. Overvægtige hunde kan erhverve sig mange af de samme livsstilssygdomme som overvægtige mennesker kan – herunder sukkersyge, led- hjerte- og kredsløbsproblemer, svagere immunforsvar og leversygdomme. Årsagerne er også de samme: for meget føde, for lidt motion. Overvægtige hunde har generelt et dårligere liv, end hunde med en normal vægt. De får sværere ved at røre sig, og udgår derfor i højere grad fysisk aktivitet. Store og tunge racer er også mere udsatte for ledskader, end de små racer er. Koden til en sund og normalvægtig hund er ganske simpel at knække – din hund skal blot have nok motion og spise fornuftigt. Alt hvad julebordet har at byde på af godter er ganske unødvendigt. Giv hellere hunden rigtige hundegodbidder som belønning. Derudover kan du søge hjælp hos dyrlægen omkring, hvilket foder der er bedst til din hund, og i hvor store mængder den behøver. Kilde: Agria.dk
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste