Fredag var den tre år gamle rottehund Tinka på opgave i Kongens Have i København. Det skulle dog vise sig, at opgaven udviklede sig noget usædvanligtog ret farligt.
Tinka var gået ind i en hæk, og da hun kom ud igen, var hendes hale nede under maven, og hun lagde sig helt stille ned på græsset.
– Vi forsøgte at lokke hende med til bilen, men hun kunne næsten ikke slæbe sig afsted. Så jeg tænkte, hun måske var kommet til skade under maven eller benene så jeg vendte hende om og kunne se, at der sad hvepse, fortæller ejer Gitte Greve og fortsætter:
– De første fem minutter havde hun halen mellem benene, hendes poter var røde og brandvarme, galoperende hjerterytme og hun var helt stille. Herefter begyndte hun at ryste kraftigt.
Gitte Greve hastede til Værløse Dyreklinik, da Tinka var gået i anafylaktisk chok. På dyreklinikken fik Tinka fjernet brod fra poterne, maven, ved munden, ved øjet og på benene.
Gitte fortæller desuden, at Tinka nu igen har det godt, men at det var noget af et chok, og derfor vil hun nu advare andre om farerne ved hvepse.
Med varmen og blomsternes frembrud, følger bier og hvepse, der kan stikke vores hunde - men hvad gør du, hvis hunden bliver stukket?
Det varmere vejr er over os, og med varmen kommer insekterne. Hver sommer bliver danske hunde stukket af både bier og hvepse. Det kan være en smertefuld og potentiel farlig oplevelse
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring
Efteråret er officielt over os, og inden længe prydes de danske skovbunde med kastanjer. Men man skal være ekstra opmærksom på de skønne frugter, hvis man er hundeejer, da de er giftige og således kan være livsfarlige for de firbenede
Vi har rundet 1. oktober, og så kan man igen have hunden med på stranden uden snor
Uge 42 betyder efterårsferie for mange, men det betyder også, at man kan får et nyt eksemplar af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan læse
Regn og fugt er optimale væktsbetingelser for lopper. Forebyg mod lopper på din hund og undgå problemer i det fugtige efterår. Heldigvis er der både hjælp og gode råd at hente for alle hundeejere
Mange hunderacer fælder – nogle gange til stor frustration for den der skal svinge støvsugeren til dagligt. Mange hundeejere oplever også at problemet er særligt udtalt i foråret og efteråret. Men hvorfor sker det, og hvordan kan man begrænse mængden af hundehår derhjemme?
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.