Når bien eller hvepsen stikker, sprøjter den gift over i hunden, og det er giften der giver balladen. Giften indeholder en kombination af stoffer, som ud over at give hunden smerte, kan medføre blødningsforstyrrelser, hæmolyse og anafylaktisk chok – en livstruende allergisk reaktion.
Hvad symptomer ses når hunden bliver stukket?
Stikkene er forbundet med udtalt smerte, og hunden kan derfor ændre adfærd efter et stik. Den kan eksempelvis være særligt fokuseret på stikstedet – og mange hunde vil slikke meget på området. Der kan ses voldsomme hævelser, og det er ikke ualmindeligt, at hunden også udvikler nældefeberlignede udslæt, hvis den udsættes for mange stik på en gang.
Mange hunde har en tendens til at snappe ud efter insekterne, og derfor bliver de tit stukket i munden og omkring luftvejene. Her skal man være særlig opmærksom, da hævelserne kan påvirke hundens evne til at trække vejret, og ved særligt voldsomme reaktioner, kan det ske at hunden kvæles.
Udvikler hunden en voldsom allergisk reaktion – også kaldet et anafylaktisk chok - kan der også ses symptomer som hurtig og svag puls, blålige slimhinder, kolde poter og ører, hurtig og overfladisk vejrtrækning, uro, angst og i sidste ende kramper. Denne tilstand er livsfarlig.
Hvis uheldet er ude
Er hunden slemt hævet eller reagerer den voldsom på stikket, kan dyrlægen behandle med medicin, der virker smertestillende og samtidig begrænser hævelsen. Hvis hunden stikkes i eller omkring halsen eller i munden, eller bliver meget dårlig i forbindelse med stikket, bør den altid tilses at en dyrlæge hurtigst muligt.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Med varmen og blomsternes frembrud, følger bier og hvepse, der kan stikke vores hunde - men hvad gør du, hvis hunden bliver stukket?
I en ny undersøgelse lavet for Agria Dyreforsikring, fortæller 89% af danske hundeejere, at de ikke oplever nogen problemer med deres hund, når den er alene hjemme. Og “det er ikke selvsagt, at det forholder sig sådan,” forklarer hundeekspert
På min uddannelse til hunde-zoneterapeut dukker der ofte interessante historier op som fx denne her om Malou. Jeg har netop afholdt mundtlig eksamen, hvor de studerende bl.a. skal præsentere en eksamenscase. Denne case beskriver et zoneterapiforløb med en hund med problemer, og de overvejelser den studerende har gjort sig, og hvordan de enkelte typisk 6-8 sessions med zoneterapi er forløbet. Censor, dyrlæge Katrine Boel, og jeg blev præsenteret for casen om Malou, som ejes af Janni Jensen fra Djursland
Du tager en masse hunde, tilsætter børn og voksne i alle aldre, blender dem med vand, mudder, en kæmpe forhindringsbane og højt humør, så har du et ”K9 Biathlon for alle”
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er ny fast blogger for hunden.dk. Her vil hun skrive om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?