Når bien eller hvepsen stikker, sprøjter den gift over i hunden, og det er giften der giver balladen. Giften indeholder en kombination af stoffer, som ud over at give hunden smerte, kan medføre blødningsforstyrrelser, hæmolyse og anafylaktisk chok – en livstruende allergisk reaktion.
Hvad symptomer ses når hunden bliver stukket?
Stikkene er forbundet med udtalt smerte, og hunden kan derfor ændre adfærd efter et stik. Den kan eksempelvis være særligt fokuseret på stikstedet – og mange hunde vil slikke meget på området. Der kan ses voldsomme hævelser, og det er ikke ualmindeligt, at hunden også udvikler nældefeberlignede udslæt, hvis den udsættes for mange stik på en gang.
Mange hunde har en tendens til at snappe ud efter insekterne, og derfor bliver de tit stukket i munden og omkring luftvejene. Her skal man være særlig opmærksom, da hævelserne kan påvirke hundens evne til at trække vejret, og ved særligt voldsomme reaktioner, kan det ske at hunden kvæles.
Udvikler hunden en voldsom allergisk reaktion – også kaldet et anafylaktisk chok - kan der også ses symptomer som hurtig og svag puls, blålige slimhinder, kolde poter og ører, hurtig og overfladisk vejrtrækning, uro, angst og i sidste ende kramper. Denne tilstand er livsfarlig.
Hvis uheldet er ude
Er hunden slemt hævet eller reagerer den voldsom på stikket, kan dyrlægen behandle med medicin, der virker smertestillende og samtidig begrænser hævelsen. Hvis hunden stikkes i eller omkring halsen eller i munden, eller bliver meget dårlig i forbindelse med stikket, bør den altid tilses at en dyrlæge hurtigst muligt.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Med varmen og blomsternes frembrud, følger bier og hvepse, der kan stikke vores hunde - men hvad gør du, hvis hunden bliver stukket?
Den forgangne weekend bød på den store hundeevent MyDOG i Gøteborg. Igen i år satte arrangementet rekord med hele 33.700 gæster og flere end 9000 hunde
En 60-årig kvinde og en 68-årig mand er blevet dømt 40 dages betinget fængsel, efter de i august brugte tvang til at hente to hunde hos kvindelig kennelejer
Hver sommer rammes hunde af hedeslag fordi de glemmes i biler, eller på anden måde udsættes for alt for høje temperaturer – vi ser på hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude
I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.
Endelig kom dagen hvor vi kunne tage forbi Dog Care Clinic og overbringe dem de gode nyheder om indsamlingen. Og glæde og overraskelsen var stor da vi både fortalte om indsamlingen samt donationen af udstyr
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet