Når bien eller hvepsen stikker, sprøjter den gift over i hunden, og det er giften der giver balladen. Giften indeholder en kombination af stoffer, som ud over at give hunden smerte, kan medføre blødningsforstyrrelser, hæmolyse og anafylaktisk chok – en livstruende allergisk reaktion.
Hvad symptomer ses når hunden bliver stukket?
Stikkene er forbundet med udtalt smerte, og hunden kan derfor ændre adfærd efter et stik. Den kan eksempelvis være særligt fokuseret på stikstedet – og mange hunde vil slikke meget på området. Der kan ses voldsomme hævelser, og det er ikke ualmindeligt, at hunden også udvikler nældefeberlignede udslæt, hvis den udsættes for mange stik på en gang.
Mange hunde har en tendens til at snappe ud efter insekterne, og derfor bliver de tit stukket i munden og omkring luftvejene. Her skal man være særlig opmærksom, da hævelserne kan påvirke hundens evne til at trække vejret, og ved særligt voldsomme reaktioner, kan det ske at hunden kvæles.
Udvikler hunden en voldsom allergisk reaktion – også kaldet et anafylaktisk chok - kan der også ses symptomer som hurtig og svag puls, blålige slimhinder, kolde poter og ører, hurtig og overfladisk vejrtrækning, uro, angst og i sidste ende kramper. Denne tilstand er livsfarlig.
Hvis uheldet er ude
Er hunden slemt hævet eller reagerer den voldsom på stikket, kan dyrlægen behandle med medicin, der virker smertestillende og samtidig begrænser hævelsen. Hvis hunden stikkes i eller omkring halsen eller i munden, eller bliver meget dårlig i forbindelse med stikket, bør den altid tilses at en dyrlæge hurtigst muligt.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Med varmen og blomsternes frembrud, følger bier og hvepse, der kan stikke vores hunde - men hvad gør du, hvis hunden bliver stukket?
Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen
Hvad der skulle have været en fest for hunde og ejere, endte med at blive en udfordrende oplevelse grundet pladsproblemer og dårlige forhold for hundene
Den farlige sygdom i Norge har nu kostet flere hunde livet. Både Dansk og Norsk Kennel Klub tager konsekvenserne af sygdommen
Nyt studie viser at pulsen falder, når hunden bruger sin næse på gåturen – og jo mere intenst hunden snuser, jo større effekt har det på pulsen
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.