Hvorfor gør min hund dog det?

30-04-2022 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har alle oplevet det. Vores hund gør et eller andet underligt, og vi undrer os over, hvorfor den egentlig gør sådan. Her er en lille liste med forklaring på nogle af de mest almindelige ting, hunde gør

Inden du begynder at læse punkterne skal det siges, at der selvfølgelig kan være mange grunde til at hunde gør som de gør. Listen er udelukkende er altså eksempler på, hvorfor hunde gør det ene eller det andet. 

Spiser græs

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Nogle hunde har fra tid til anden en eller anden underlig forkærlighed for at gumle på en ordentlig tot græs, og det er ikke fordi hunden pludselig tror, den er blevet en hest eller ko eller fordi den mener, græsset trænger til en klipning.

I virkeligheden kan årsagen til at de kaster sig over havens tagselvbord være, at de forsøger at forbedre deres fordøjelse, behandle orm eller for at opfylde et ernæringsmæssigt behov, som for eksempel mangel på fiber.

 

Tilter hovedet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det ser sødt ud, når hundene gør det. Som om de virkelig prøver at forstå, hvad man siger til dem. Men det gør de ikke.

Hunden tilter hovedet for at justere ørerne, så de bedre kan høre, hvor lyden kommer fra.

 

Snuse andre hunde i enden

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ja det er så ikke en af de mest charmerende ting ved vores firbenede venner, og slet ikke når man tænker på den veludviklede lugtesans, de er i besiddelse af.

For hunde er det en måde at hilse på hinanden på. Vi mennesker vil hellere give hånd og spørge hinanden, hvordan det går. Hundene er mere selvhjulpne på det punkt, da de ved at snuse til hinanden, kan lugte sig frem til, hvordan den anden hund går og har det.

 

Spise afføring

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ja vi bliver altså i samme boldgade men endnu en af hundens mindre charmerende features. For hvorfor går hunde dog og æder afføring, når nu vi bruger så mange penge på at give dem det bedste foder?

Men det handler faktisk om renlighed. Moren rydder gerne op efter sin hvalp ved at fjerne afføringen på denne lidt specielle måde. Hunde uden hvalpe kan også gøre det for at rydde op i haven eller kennelen.

 

Stirrende øjne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Så er vi tilbage ved det søde igen. For det er da næsten ikke til at stå for, når ens hund stirrer en direkte ind i øjnene som en forelsket teenager.

Tænker man sådan, er man ikke milevidt fra sandheden, idet hunden stirrer på dens ejer for at få noget opmærksomhed eller måske en godbid.

 

Jagte halen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

En klassiker i hundeverdenen. For det meste bruges billedet af en hund, der jagter sin egen hale til at vise, at hunde ikke er for kloge. Men det er de jo.

Faktisk er det kun hvalpe, der jagter deres egen hale, fordi de endnu ikke har fundet ud af, hvad det er for et vedhæng, der er fastgjort på bagenden af dem.
Når voksne hunde gør det, skyldes det ofte, at de befinder sig på et trangt sted, hvor der ikke er plads til megen bevægelse. Det kan også skyldes, at de har fået lopper eller har fået irriterede analkirtler.

 

Hyper efter bad

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi kender det jo godt selv. Man er sådan lidt dvask og vælger at hoppe i et dejligt bad. Bagefter føler man sig mere frisk og klar til at møde dagens udfordringer.

Nogle hunde bliver også meget energiske og hyper, når de har været i bad. Men det skyldes ikke, at vandet har en forfriskende virkning på dem. I virkeligheden handler det om, at hunden er glad for at være kommet ud af badet, og hvis hunden så derefter spæner rundt og ryster hele kroppen voldsomt, så er det blot fordi den gerne vil af med alt det vand, der er i pelsen. 

Kilde: animalchannel.co

Læs også

Hundedage med hedeslag, hugorme og hot spots

16-06-2025 16:17, af Cecilie Friis Amstrup

Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.

Når hunden får noget på tværs

21-04-2025 07:15, af Cecilie Friis Amstrup

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Når hunden TROR, den skal have hvalpe

20-04-2025 07:55, af Cecilie Friis Amstrup

Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.

Er min hund overvægtig?

18-09-2023 12:28, af Louise Trabjerg

Læs her hvordan du bliver bedre til at vurdere din hunds kropsvægt og sikrer den bedre sundhed og velfærd.

Må min hund spise agurker?

21-07-2017 12:17, af Anne Ekenberg

Ja, det må den godt. Agurker indeholder mestendels vand. Faktisk er 96% af agurken vand, men agurken er også rig på kalium samt C-vitamin. Og så er den fattig på kalorier. Vi kender alle den herlige, knasende fornemmelse ved at spise frisk agurk, og den holder mange hunde også af.

Blog: Min hund: En topatlet - Optimer hundens præstation og undgå skader. Del I. Opvarmning.

16-10-2021 13:40, af Karoline Sidelmann Brinch

Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen

Kan min hund få allergi?

15-06-2025 07:58, af Cecilie Friis Amstrup

Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.

Må min hund spise stikkelsbær?

19-08-2017 17:38, af Anne Ekenberg

Nogle elsker stikkelsbær, mens andre er knapt så glade for de små fortrinsvis grønne bær med de lange stikkende hår. Stikkelsbærgrød plejer vi at lave af dem, mens marmelade hører til sjældenhederne. De findes i mange have og langs naturstierne og er derfor oplagte mål for vores nysgerrige hunde.

Må min hund drikke kaffe?

13-08-2017 18:12, af Anne Ekenberg

Søndag morgen, solen skinner, familien har sovet længe, og nu er det tid til brunch. Marmelade, nutella, smør, ost, juice – alt bliver hevet ud af køleskabet, og endelig bliver den frisklavet kaffe sat på bordet. Du tager en kop og hælder mælk i, og så kommer den velkendte hundesnude og stikker den ned i kaffen.

Kan min hund være veganer?

10-01-2018 16:00, af Amanda Friedel Jakobsen

Veganisme, hvor alle animalske fødevarer er udelukket fra kosten, er blevet en mere populær livstil blandt danskere. Er man veganer, og samtidig hundeejer, har tanken om en plantebaseret diæt til hunden måske strejfet en. Der findes masser af vegansk hundefoder på markedet,  men kan hunde trives på en kost uden kød og andre animalske produkter?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.