Hvorfor gør min hund dog det?

30-04-2022 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har alle oplevet det. Vores hund gør et eller andet underligt, og vi undrer os over, hvorfor den egentlig gør sådan. Her er en lille liste med forklaring på nogle af de mest almindelige ting, hunde gør

Inden du begynder at læse punkterne skal det siges, at der selvfølgelig kan være mange grunde til at hunde gør som de gør. Listen er udelukkende er altså eksempler på, hvorfor hunde gør det ene eller det andet. 

Spiser græs

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Nogle hunde har fra tid til anden en eller anden underlig forkærlighed for at gumle på en ordentlig tot græs, og det er ikke fordi hunden pludselig tror, den er blevet en hest eller ko eller fordi den mener, græsset trænger til en klipning.

I virkeligheden kan årsagen til at de kaster sig over havens tagselvbord være, at de forsøger at forbedre deres fordøjelse, behandle orm eller for at opfylde et ernæringsmæssigt behov, som for eksempel mangel på fiber.

 

Tilter hovedet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det ser sødt ud, når hundene gør det. Som om de virkelig prøver at forstå, hvad man siger til dem. Men det gør de ikke.

Hunden tilter hovedet for at justere ørerne, så de bedre kan høre, hvor lyden kommer fra.

 

Snuse andre hunde i enden

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ja det er så ikke en af de mest charmerende ting ved vores firbenede venner, og slet ikke når man tænker på den veludviklede lugtesans, de er i besiddelse af.

For hunde er det en måde at hilse på hinanden på. Vi mennesker vil hellere give hånd og spørge hinanden, hvordan det går. Hundene er mere selvhjulpne på det punkt, da de ved at snuse til hinanden, kan lugte sig frem til, hvordan den anden hund går og har det.

 

Spise afføring

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ja vi bliver altså i samme boldgade men endnu en af hundens mindre charmerende features. For hvorfor går hunde dog og æder afføring, når nu vi bruger så mange penge på at give dem det bedste foder?

Men det handler faktisk om renlighed. Moren rydder gerne op efter sin hvalp ved at fjerne afføringen på denne lidt specielle måde. Hunde uden hvalpe kan også gøre det for at rydde op i haven eller kennelen.

 

Stirrende øjne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Så er vi tilbage ved det søde igen. For det er da næsten ikke til at stå for, når ens hund stirrer en direkte ind i øjnene som en forelsket teenager.

Tænker man sådan, er man ikke milevidt fra sandheden, idet hunden stirrer på dens ejer for at få noget opmærksomhed eller måske en godbid.

 

Jagte halen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

En klassiker i hundeverdenen. For det meste bruges billedet af en hund, der jagter sin egen hale til at vise, at hunde ikke er for kloge. Men det er de jo.

Faktisk er det kun hvalpe, der jagter deres egen hale, fordi de endnu ikke har fundet ud af, hvad det er for et vedhæng, der er fastgjort på bagenden af dem.
Når voksne hunde gør det, skyldes det ofte, at de befinder sig på et trangt sted, hvor der ikke er plads til megen bevægelse. Det kan også skyldes, at de har fået lopper eller har fået irriterede analkirtler.

 

Hyper efter bad

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi kender det jo godt selv. Man er sådan lidt dvask og vælger at hoppe i et dejligt bad. Bagefter føler man sig mere frisk og klar til at møde dagens udfordringer.

Nogle hunde bliver også meget energiske og hyper, når de har været i bad. Men det skyldes ikke, at vandet har en forfriskende virkning på dem. I virkeligheden handler det om, at hunden er glad for at være kommet ud af badet, og hvis hunden så derefter spæner rundt og ryster hele kroppen voldsomt, så er det blot fordi den gerne vil af med alt det vand, der er i pelsen. 

Kilde: animalchannel.co

Læs også

Hvorfor logrer hunde med halen?

07-02-2024 19:18, af Anne Cecilie Sohl

For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket. 

 

Deler du seng med din hund eller kat? Så er du ikke alene!

06-10-2023 13:40, af Louise Trabjerg

Op til 60% af danske hunde- og  katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …

Hvordan tages en afføringsprøve?

18-04-2023 08:10, af Astrid Gerd Holtet

Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?

Må min hund spise broccoli?

04-08-2017 13:32, af Anne Ekenberg

Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?

Må min hund spise kartofler?

18-07-2017 11:20, af Marie Helene Rigård Rohleder

De almindelige kartofler – dem, som vi selv grave op i disse dage, og som smager himmelsk med smør til – kan vi give dem til vores hunde?

Lyver små hunde om deres højde?

18-03-2022 08:08, af Astrid Gerd Holtet

Urinmarkering er en vigtig måde for hunde at kommunikere med hinanden på. Der ligger meget information i markeringerne, og de menes blandt andet at fortælle noget om afsenderhundens størrelse – men måske lyver små hunde om deres størrelse, viser ny forskning

Min hund forstår mig ikke

10-12-2020 12:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny forskning viser, at hunden ikke forstår os helt så godt, som vi måske går og tror

Må min hund spise tomater?

19-07-2017 11:40, af Anne Ekenberg

Som vi skrev i går, hører kartofler og tomater til natskyggefamilien og indeholder derfor giftstoffet solanin. Dog findes solanin mestendels i de grønne dele af planterne såsom stænglen, bladene og de umodne frugter

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Racen er stadig et vigtigt parameter ved valg af hund

06-05-2022 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere danske medier, herunder Videnskab.dk og Ekstra Bladet, har for nyligt omtalt en forskningsartikel med overskriften: ”Racen spiller meget lille rolle for en hunds adfærd”.
Det er selvfølgelig en god ”click-bait”-overskrift, men den er ikke helt dækkende for studiets konklusioner, mener Dansk Kennel Klub

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.