Hvorfor gør min hund dog det?

30-04-2022 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har alle oplevet det. Vores hund gør et eller andet underligt, og vi undrer os over, hvorfor den egentlig gør sådan. Her er en lille liste med forklaring på nogle af de mest almindelige ting, hunde gør

Inden du begynder at læse punkterne skal det siges, at der selvfølgelig kan være mange grunde til at hunde gør som de gør. Listen er udelukkende er altså eksempler på, hvorfor hunde gør det ene eller det andet. 

Spiser græs

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Nogle hunde har fra tid til anden en eller anden underlig forkærlighed for at gumle på en ordentlig tot græs, og det er ikke fordi hunden pludselig tror, den er blevet en hest eller ko eller fordi den mener, græsset trænger til en klipning.

I virkeligheden kan årsagen til at de kaster sig over havens tagselvbord være, at de forsøger at forbedre deres fordøjelse, behandle orm eller for at opfylde et ernæringsmæssigt behov, som for eksempel mangel på fiber.

 

Tilter hovedet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det ser sødt ud, når hundene gør det. Som om de virkelig prøver at forstå, hvad man siger til dem. Men det gør de ikke.

Hunden tilter hovedet for at justere ørerne, så de bedre kan høre, hvor lyden kommer fra.

 

Snuse andre hunde i enden

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ja det er så ikke en af de mest charmerende ting ved vores firbenede venner, og slet ikke når man tænker på den veludviklede lugtesans, de er i besiddelse af.

For hunde er det en måde at hilse på hinanden på. Vi mennesker vil hellere give hånd og spørge hinanden, hvordan det går. Hundene er mere selvhjulpne på det punkt, da de ved at snuse til hinanden, kan lugte sig frem til, hvordan den anden hund går og har det.

 

Spise afføring

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ja vi bliver altså i samme boldgade men endnu en af hundens mindre charmerende features. For hvorfor går hunde dog og æder afføring, når nu vi bruger så mange penge på at give dem det bedste foder?

Men det handler faktisk om renlighed. Moren rydder gerne op efter sin hvalp ved at fjerne afføringen på denne lidt specielle måde. Hunde uden hvalpe kan også gøre det for at rydde op i haven eller kennelen.

 

Stirrende øjne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Så er vi tilbage ved det søde igen. For det er da næsten ikke til at stå for, når ens hund stirrer en direkte ind i øjnene som en forelsket teenager.

Tænker man sådan, er man ikke milevidt fra sandheden, idet hunden stirrer på dens ejer for at få noget opmærksomhed eller måske en godbid.

 

Jagte halen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

En klassiker i hundeverdenen. For det meste bruges billedet af en hund, der jagter sin egen hale til at vise, at hunde ikke er for kloge. Men det er de jo.

Faktisk er det kun hvalpe, der jagter deres egen hale, fordi de endnu ikke har fundet ud af, hvad det er for et vedhæng, der er fastgjort på bagenden af dem.
Når voksne hunde gør det, skyldes det ofte, at de befinder sig på et trangt sted, hvor der ikke er plads til megen bevægelse. Det kan også skyldes, at de har fået lopper eller har fået irriterede analkirtler.

 

Hyper efter bad

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi kender det jo godt selv. Man er sådan lidt dvask og vælger at hoppe i et dejligt bad. Bagefter føler man sig mere frisk og klar til at møde dagens udfordringer.

Nogle hunde bliver også meget energiske og hyper, når de har været i bad. Men det skyldes ikke, at vandet har en forfriskende virkning på dem. I virkeligheden handler det om, at hunden er glad for at være kommet ud af badet, og hvis hunden så derefter spæner rundt og ryster hele kroppen voldsomt, så er det blot fordi den gerne vil af med alt det vand, der er i pelsen. 

Kilde: animalchannel.co

Læs også

Hvorfor logrer hunde med halen?

07-02-2024 19:18, af Anne Cecilie Sohl

For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket. 

 

Deler du seng med din hund eller kat? Så er du ikke alene!

06-10-2023 13:40, af Louise Trabjerg

Op til 60% af danske hunde- og  katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …

Hvordan tages en afføringsprøve?

18-04-2023 08:10, af Astrid Gerd Holtet

Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?

Hjælp - min hund vil ikke spise!

09-12-2017 10:21, af Astrid Gerd Holtet

Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?

Fryser min hund?

18-01-2023 14:20, af Astrid Gerd Holtet

Hunde er født med deres overfrakke på, og mange af dem er gode til at holde varmen, når det bliver koldt udenfor. Alligevel kan det godt blive for koldt – men hvordan kan du vide om din hund fryser? 

Må min hund drikke kaffe?

13-08-2017 18:12, af Anne Ekenberg

Søndag morgen, solen skinner, familien har sovet længe, og nu er det tid til brunch. Marmelade, nutella, smør, ost, juice – alt bliver hevet ud af køleskabet, og endelig bliver den frisklavet kaffe sat på bordet. Du tager en kop og hælder mælk i, og så kommer den velkendte hundesnude og stikker den ned i kaffen.

Hunde der er aggressive mod andre hunde

04-09-2020 12:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke rart at være den person i hundeskoven med en hund, der viser aggressiv adfærd over for de andre hunde. Men hvordan kan man kende aggressiv adfærd og hvordan forhindrer man den, før det er for sent

Må min hund spise majs?

05-08-2017 17:37, af Anne Ekenberg

På mange marker står majsen strunk og flot – 1,5 m høj – og parat til at blive høstet i næste måned. Efter høsten ligger der masser af majskorn tilbage på markerne, hvilket mange fugle nyder godt af. Men hundene kan nu også godt finde på at nible lidt til majskornene, hvis de kan komme afsted med det. Og er det nu godt for vores hunde?

Må min hund spise hyben?

02-08-2017 13:20, af Anne Ekenberg

Mine hunde går i disse dage og gnasker løs af hyben, når vi dagligt er ved stranden. Og jeg når hver gang at tænke, om det nu er godt for dem, for de spiser dem med hud og hård – og altså også frøene inden i. Så det satte jeg mig for at finde ud af.

Russiske kæleræve giver svaret: Derfor er din hund så kærlig

22-08-2018 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I snart 60 år har forskere avlet på kæleræve i Sibirien. Nu er rævenes DNA blevet analyseret, og deres gener kan gøre os klogere på både hunde og menneskers adfærd. Det skriver dr.dk

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt