Inden du begynder at læse punkterne skal det siges, at der selvfølgelig kan være mange grunde til at hunde gør som de gør. Listen er udelukkende er altså eksempler på, hvorfor hunde gør det ene eller det andet.
Spiser græs
Nogle hunde har fra tid til anden en eller anden underlig forkærlighed for at gumle på en ordentlig tot græs, og det er ikke fordi hunden pludselig tror, den er blevet en hest eller ko eller fordi den mener, græsset trænger til en klipning.
I virkeligheden kan årsagen til at de kaster sig over havens tagselvbord være, at de forsøger at forbedre deres fordøjelse, behandle orm eller for at opfylde et ernæringsmæssigt behov, som for eksempel mangel på fiber.
Tilter hovedet
Det ser sødt ud, når hundene gør det. Som om de virkelig prøver at forstå, hvad man siger til dem. Men det gør de ikke.
Hunden tilter hovedet for at justere ørerne, så de bedre kan høre, hvor lyden kommer fra.
Snuse andre hunde i enden
Ja det er så ikke en af de mest charmerende ting ved vores firbenede venner, og slet ikke når man tænker på den veludviklede lugtesans, de er i besiddelse af.
For hunde er det en måde at hilse på hinanden på. Vi mennesker vil hellere give hånd og spørge hinanden, hvordan det går. Hundene er mere selvhjulpne på det punkt, da de ved at snuse til hinanden, kan lugte sig frem til, hvordan den anden hund går og har det.
Spise afføring
Ja vi bliver altså i samme boldgade men endnu en af hundens mindre charmerende features. For hvorfor går hunde dog og æder afføring, når nu vi bruger så mange penge på at give dem det bedste foder?
Men det handler faktisk om renlighed. Moren rydder gerne op efter sin hvalp ved at fjerne afføringen på denne lidt specielle måde. Hunde uden hvalpe kan også gøre det for at rydde op i haven eller kennelen.
Stirrende øjne
Så er vi tilbage ved det søde igen. For det er da næsten ikke til at stå for, når ens hund stirrer en direkte ind i øjnene som en forelsket teenager.
Tænker man sådan, er man ikke milevidt fra sandheden, idet hunden stirrer på dens ejer for at få noget opmærksomhed eller måske en godbid.
Jagte halen
En klassiker i hundeverdenen. For det meste bruges billedet af en hund, der jagter sin egen hale til at vise, at hunde ikke er for kloge. Men det er de jo.
Faktisk er det kun hvalpe, der jagter deres egen hale, fordi de endnu ikke har fundet ud af, hvad det er for et vedhæng, der er fastgjort på bagenden af dem.
Når voksne hunde gør det, skyldes det ofte, at de befinder sig på et trangt sted, hvor der ikke er plads til megen bevægelse. Det kan også skyldes, at de har fået lopper eller har fået irriterede analkirtler.
Hyper efter bad
Vi kender det jo godt selv. Man er sådan lidt dvask og vælger at hoppe i et dejligt bad. Bagefter føler man sig mere frisk og klar til at møde dagens udfordringer.
Nogle hunde bliver også meget energiske og hyper, når de har været i bad. Men det skyldes ikke, at vandet har en forfriskende virkning på dem. I virkeligheden handler det om, at hunden er glad for at være kommet ud af badet, og hvis hunden så derefter spæner rundt og ryster hele kroppen voldsomt, så er det blot fordi den gerne vil af med alt det vand, der er i pelsen.
Kilde: animalchannel.co
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Op til 60% af danske hunde- og katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …
Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?
Det sker på træningspladsen igen og igen. En hundefører giver sin hund en kommando og ved at se på hundens adfærd, er det tydeligt, at hunden ikke kan udføre øvelsen. Den er usikker på, hvad kommandoen betyder. Hundeføreren ved ikke, hvordan de skal komme videre og flere gentagelser af kommandoen forbedrer ikke resultatet. Tværtimod er det tydelig at se, at hundeføreren er frustreret eller lettere opgivende
Foråret tiltrækker mange danskere til naturen, hvor der netop nu er højsæson for snegle. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da de slimede væsner kan udgøre en risiko for, at hunden bliver smittet med den farlige parasit hjertelungeorm, lyder det fra AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler
Mine hunde går i disse dage og gnasker løs af hyben, når vi dagligt er ved stranden. Og jeg når hver gang at tænke, om det nu er godt for dem, for de spiser dem med hud og hård – og altså også frøene inden i. Så det satte jeg mig for at finde ud af.
Urinmarkering er en vigtig måde for hunde at kommunikere med hinanden på. Der ligger meget information i markeringerne, og de menes blandt andet at fortælle noget om afsenderhundens størrelse – men måske lyver små hunde om deres størrelse, viser ny forskning
Et forskerhold fra Wien har undersøgt hvordan vores adfærd påvirker vores hundes evne til at håndtere stressende oplevelser
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.