Som menneske føler man, at hunden forsøger at forstå, hvad man siger, når hunden lægger hovedet på skrå og kigger direkte ind i vores øjne.
Men hvorfor gør hunden egentlig sådan?
Forskere fra Eötvös Loránd University i Budapest har undersøgt dette spørgsmål, da der ifølge dem ikke har været meget forskning i netop dette. Det skriver Science.org
Forskerne havde i forvejen gang i et projekt om hunde med særlige evner til at huske ord. Her havde de syv hunde med disse særlige evner, ligesom de også havde en kontrolgruppe på 33 hunde, der ikke kunne huske så mange ord.
Det viste sig, at de hunde, der kunne huske mange ord, havde større tendens til at lægge hovedet på skrå, når de fik en opgave om at hente en genstand.
I 43 procent af tilfældene lagde disse hunde hovedet på skrå. Hos kontrolhundene skete det blot i to procent af tilfældene.
Det viste sig desuden, at de hunde, der lagde hovedet på skrå, havde en favoritside at tilte hovedet til.
Forskerne sluttede ud fra deres studier, at hundene rent faktisk tilter hovedet for at prøve at bearbejde den information de får, og for at prøve at forstå, hvad vi siger til dem.
Ifølge forskerne er det altså korrekt, at hundene forsøger at forstå os, når de tilter med hovedet.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Mange hunde kan finde på at sætte sig foran fjernsynet og stirre, som om de følger med i handlingen, men forstår de overhovedet, hvad der sker på skærmen? Og kan tv have en positiv effekt på deres trivsel, eller er det bare underlig adfærd?
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Da vi publicerede nyheden om en ny måde at regne hundens alder ud på, skabte det visse matematiske udfordringer. Her er løsningen
Hunde er kloge. Det ved vi jo. Nu har et nyt studie føjet endnu en imponerende egenskab til vores firbenede venner
Ungarsk forskning viser, at hunden rent faktisk forstår, hvad du siger til den. Det er ikke bare måden, vi siger tingene på, den forstår. Den forstår også selve ordene
Ny forskning viser, at hunde oprindeligt stammer fra Kina. Det skriver Videnskab.dk
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.