Som menneske føler man, at hunden forsøger at forstå, hvad man siger, når hunden lægger hovedet på skrå og kigger direkte ind i vores øjne.
Men hvorfor gør hunden egentlig sådan?
Forskere fra Eötvös Loránd University i Budapest har undersøgt dette spørgsmål, da der ifølge dem ikke har været meget forskning i netop dette. Det skriver Science.org
Forskerne havde i forvejen gang i et projekt om hunde med særlige evner til at huske ord. Her havde de syv hunde med disse særlige evner, ligesom de også havde en kontrolgruppe på 33 hunde, der ikke kunne huske så mange ord.
Det viste sig, at de hunde, der kunne huske mange ord, havde større tendens til at lægge hovedet på skrå, når de fik en opgave om at hente en genstand.
I 43 procent af tilfældene lagde disse hunde hovedet på skrå. Hos kontrolhundene skete det blot i to procent af tilfældene.
Det viste sig desuden, at de hunde, der lagde hovedet på skrå, havde en favoritside at tilte hovedet til.
Forskerne sluttede ud fra deres studier, at hundene rent faktisk tilter hovedet for at prøve at bearbejde den information de får, og for at prøve at forstå, hvad vi siger til dem.
Ifølge forskerne er det altså korrekt, at hundene forsøger at forstå os, når de tilter med hovedet.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Mange hunde kan finde på at sætte sig foran fjernsynet og stirre, som om de følger med i handlingen, men forstår de overhovedet, hvad der sker på skærmen? Og kan tv have en positiv effekt på deres trivsel, eller er det bare underlig adfærd?
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Forskning afslører, at mennesker reagerer med større empati på en hund end på en baby
Brasilianske forskere har undersøgt, hvad der ligger til grund for hundes adfærd. Forskerne blev ikke overraskede over resultatet
Da vi publicerede nyheden om en ny måde at regne hundens alder ud på, skabte det visse matematiske udfordringer. Her er løsningen
Ungarsk forskning viser, at hunden rent faktisk forstår, hvad du siger til den. Det er ikke bare måden, vi siger tingene på, den forstår. Den forstår også selve ordene
Hanhunde vinder oftere på udstillinger end tæver, viser ny australsk forskning
Nyt studie beviser, at hunden kan genkende din stemme, og kan sortere i stemmer, der ligner din
Der er forskning, som påviser ting, vi allerede ved, og så er der forskning, der giver helt nye og overraskende resultater. Hvor resultaterne af denne forskning befinder sig, tør vi ikke svare på
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.