Hvorfor tilter hunden med hovedet

08-11-2021 12:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ungarske forskere har undersøgt, hvorfor nogle hunde tilter med hovedet, når vi taler til dem

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

 

Som menneske føler man, at hunden forsøger at forstå, hvad man siger, når hunden lægger hovedet på skrå og kigger direkte ind i vores øjne.

Men hvorfor gør hunden egentlig sådan?

Forskere fra Eötvös Loránd University i Budapest har undersøgt dette spørgsmål, da der ifølge dem ikke har været meget forskning i netop dette. Det skriver Science.org

Forskerne havde i forvejen gang i et projekt om hunde med særlige evner til at huske ord. Her havde de syv hunde med disse særlige evner, ligesom de også havde en kontrolgruppe på 33 hunde, der ikke kunne huske så mange ord.

Det viste sig, at de hunde, der kunne huske mange ord, havde større tendens til at lægge hovedet på skrå, når de fik en opgave om at hente en genstand.

I 43 procent af tilfældene lagde disse hunde hovedet på skrå. Hos kontrolhundene skete det blot i to procent af tilfældene.

Det viste sig desuden, at de hunde, der lagde hovedet på skrå, havde en favoritside at tilte hovedet til.

Forskerne sluttede ud fra deres studier, at hundene rent faktisk tilter hovedet for at prøve at bearbejde den information de får, og for at prøve at forstå, hvad vi siger til dem.

Ifølge forskerne er det altså korrekt, at hundene forsøger at forstå os, når de tilter med hovedet.

 

Læs også

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Har du en god nyhed eller historie?

16-01-2024 10:51, af Anne Cecilie Sohl

Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Spiser din hund sin afføring?

08-05-2023 13:35, af Astrid Gerd Holtet

Nogle hunde spiser deres egen afføring – og det kan være frustrerende for ejerne. Men er det udtryk for unormal adfærd hos hunden eller er der en helt naturlig forklaring? Det har et amerikansk forskerhold undersøgt 

Hjemløses hunde er sunde og raske

22-02-2011 09:17, af Anne Kristine Tollestrup
Projekt Udenfor er med forskning gennem de sidste år kommet til den konklusion, at hjemløses hunde er sunde og raske.

Ny forskning om hundens tilblivelse

25-01-2013 13:21, af Tine Luther
Ny forskning peger på, at hunden er opstået som race på grund af visse ulves evne til at optage næring fra menneskers affald.

Disse hunde er mindst bange

26-08-2020 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt finsk studie viser, at hunde, der bliver trænet, har mindre risiko for at blive præget af frygt senere i livet. Men andre ting spiller dog også ind

Forskere søger hunde med bumser eller røde knopper

08-06-2018 14:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Går din hund rundt med irriterende røde knopper, kan du og hunden måske hjælpe nogle forskere, som arbejder på at finde frem til den rette behandlingslængde

Forskning: Ulven blev menneskets bedste ven flere gange

16-06-2016 09:02, af Kasper Larsson
Forskere har kortlagt det første genom fra en fortidshund, der levede i Irland for godt 5000 år siden. Dette er blevet sammenholdt med arkæologiske fund samt DNA-undersøgelser og viser, at domesticeringen af ulven ikke var et enkeltstående tilfælde.

Agrias forskningsfond giver 3,5 million til forskning i hunde og kattes helbred

24-02-2014 09:52, af Tine Luther
Mulighederne for at behandle syge dyr er i dag næsten lige så avancerede som behandlingen af mennesker, og der foretages omfattende forskning i dyrenes helbred. Agria Dyreforsikring støtter denne forskning via en forskningsfond og beslutter årligt, hvilke projekter der modtager støtte det kommende år. I 2014 uddeles midler til 22 forskningsprojekter, hvoraf 15 er nye. Forskning i DNA-tests og stamcellebehandling er et par spændende eksempler.

Hunde leger mest, når ejere er i nærheden

10-02-2021 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et studie peger på, at hunde helst vil lege med hinanden, når deres ejer er i nærheden og giver dem opmærksomhed

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt