Mange hundeejere oplever, at deres hunde er jaloux. Faktisk har tidligere studier vist, at hele 80 procent af hundeejerne oplever jalousi fra deres hunde.
Disse tal tog forskere fra Auckland University med sig ind i et forsøg, hvor de ville se, om hunde nu også virkelig er jaloux. Det skriver Sciencedaily.com.
Der er nemlig ikke mange dyr, der føler jalousi, da den følelse kræver en stor selvbevidsthed.
For at undersøge dette, udsatte forskerne 18 hunde for følgende forsøg.
Hundene blev placeret, så de kunne se deres ejer. Herefter placerede forskerne enten en virkelighedstro falsk hund eller en fleececylinder ved ejeren.
Forskerne satte så en barriere mellem hunden og ejeren, så hunden ikke kunne se, hvad ejeren og den kunstige rival gjorde.
Når det var den kunstige hund, der var placeret ved ejeren, reagerede hundene kraftigt og forsøgte at komme hen til deres ejer.
Hvorimod de ikke i samme grad forsøgte at komme hen til deres ejer, når det bare var fleececylinderen, der var i nærheden af hundens ejer.
Forskerne kunne derfor konkludere, at hunde faktisk reagerer med jalousi over for andre hunde, men ikke overfor ting, der ikke er dyr.
– Det er for tidligt at sige, om hunde føler jalousi helt på samme måde som mennesker, men det er tydeligt, at hundene reagerer på jalousistimulerende situationer, udtaler Amalia Bastos, der er hovedforfatter på projektet, der også er offentliggjort i Psychological Science.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?