Tre råd mod opmærksomhedssøgende adfærd

27-01-2020 13:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste hundeejere kender nok til, at hunden fra tid til anden søger deres ejers opmærksomhed. Men for nogle er det blevet en problematisk adfærd. Vi kigger på, hvad man kan gøre ved sin opmærksomhedskrævende hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er fedt at komme hjem til sin hund og blive løbet i møde af 100% ren lykke på fire ben. Det er en dejlig opmærksomhed at få, og det er dejligt at give hunden opmærksomhed og gensynsglæde.

De fleste kender nok også til situationer, hvor hunden kæmper for at få opmærksomheden, og det er der ikke noget i vejen med. Men for nogle hunde er det blevet normal adfærd at søge opmærksomhed hele tiden, og så skal man som ejer reagere for så taler vi om en reel opmærksomhedssøgende adfærd hos hunden.

En hund med opmærksomhedssøgende adfærd vil puffe og pibe for at vinde opmærksomheden. Den vil knurre, når ejeren sidder i en stol. Den vil lave ballade, når ejeren taler i telefon. Den vil bide i ærme eller bukseben, og den vil finde på alle mulige andre tricks for at vinde ejerens opmærksomhed.

Denne adfærd kan være både irriterende og stressende, men man skal huske på, at det er en adfærd, hunden har tillært sig, og som man kan hjælpe den med at komme af med igen. Her får du tre gode råd til at hjælpe hunden.

  1. Helt overordnet handler det om, at du enten skal være der 100 procent eller 0 procent. Du skal sætte dagen i system, så hunden ved, hvad den kan forvente hvornår. På den måde behøver den ikke hele tiden forsøge at få din opmærksomhed. Lav faste spisetider, faste luftetider og lav perioder, hvor du fokuserer 100 procent på din hund og bare er der for den.
  2. Lær hunden, at den opmærksomhedssøgende adfærd ikke giver pote. Vil hunden have kontakt, skal den opføre sig stille og roligt.
  3. Derfor skal du hverken reagere positivt eller negativt på den opmærksomhedssøgende adfærd. Hopper hunden op ad dig, skal du trække væk og ignorere den.

Det skal siges, at opmærksomhedssøgende adfærd er et symptom på mange forskellige bagvedliggende faktorer, og derfor er det ikke kun disse tre råd, der kan fikse adfærden. 

Viser din hund, at den er bange, når den søger din opmærksomhed, er det en god ide at kontakte dyrlægen, da der i de alvorligste tilfælde kan være angst indblandet i den opmærksomhedssøgende adfærd. 

Læs også

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Årets mest populære hundenavne

12-01-2024 11:44, af Anne Cecilie Sohl

Råber du efter Charlie eller Luna i hundeparken, er der stor sandsynlighed for, at der kommer mere end én velopdragen hund – eller velopdragent barn - løbende. Ifølge Agria Dyreforsikrings opgørelse er det menneskenavne på to stavelser, der topper listen over de mest populære hundenavne i Danmark. Men allerede nu forudser hundeekspert, at flere royalt klingende navne vil være regerende mestre på næste års hitliste. 

Hunde leger mest, når ejere er i nærheden

10-02-2021 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et studie peger på, at hunde helst vil lege med hinanden, når deres ejer er i nærheden og giver dem opmærksomhed

Giv bidskader den opmærksomhed de fortjener

01-03-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.

En hund efter opmærksomhed

12-05-2022 11:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vild med vovser? Så er Roskilde Dyrskueplads en oplagt mulighed for at opleve alverdens hunderacer i alle størrelser og former i den kommende, forlængede, weekend; her konkurrerer knap 3.000 forskellige hunde af 264 forskellige hunderacer fra 21 forskellige lande om din opmærksomhed – alt mens de internt konkurrerer i skønhed såvel som dygtighed

Hunde bedre til at fange vores opmærksomhed end katte

27-07-2022 10:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Studie viser, at hundes forsøg på at fange vi menneskers opmærksomhed fungerer bedre end kattens

BLOG: Forfør din hunds opmærksomhed

04-01-2021 15:27, af Hehla Mie Bernickow

Adfærd og træning:

Hvor er kimen til at lykkes?

Giv din hund lidt ekstra opmærksomhed under Distortion

28-05-2019 14:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange københavnere glæder sig til gadefesten Distortion, der løber af stablen fra 29. maj til 2. juni i forskellige dele af København. Men for nogle er festen ikke et af sommerens højdepunkter. Hvor der førhen har været fokus på butiksejere, småbørnsfamilier og beboere, som føler sig fanget i virvaret, er der en overset gruppe, som også kan have det svært under Distortion - nemlig hundeejerne og deres firbenede venner

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.