Det er fedt at komme hjem til sin hund og blive løbet i møde af 100% ren lykke på fire ben. Det er en dejlig opmærksomhed at få, og det er dejligt at give hunden opmærksomhed og gensynsglæde.
De fleste kender nok også til situationer, hvor hunden kæmper for at få opmærksomheden, og det er der ikke noget i vejen med. Men for nogle hunde er det blevet normal adfærd at søge opmærksomhed hele tiden, og så skal man som ejer reagere for så taler vi om en reel opmærksomhedssøgende adfærd hos hunden.
En hund med opmærksomhedssøgende adfærd vil puffe og pibe for at vinde opmærksomheden. Den vil knurre, når ejeren sidder i en stol. Den vil lave ballade, når ejeren taler i telefon. Den vil bide i ærme eller bukseben, og den vil finde på alle mulige andre tricks for at vinde ejerens opmærksomhed.
Denne adfærd kan være både irriterende og stressende, men man skal huske på, at det er en adfærd, hunden har tillært sig, og som man kan hjælpe den med at komme af med igen. Her får du tre gode råd til at hjælpe hunden.
Det skal siges, at opmærksomhedssøgende adfærd er et symptom på mange forskellige bagvedliggende faktorer, og derfor er det ikke kun disse tre råd, der kan fikse adfærden.
Viser din hund, at den er bange, når den søger din opmærksomhed, er det en god ide at kontakte dyrlægen, da der i de alvorligste tilfælde kan være angst indblandet i den opmærksomhedssøgende adfærd.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Vild med vovser? Så er Roskilde Dyrskueplads en oplagt mulighed for at opleve alverdens hunderacer i alle størrelser og former i den kommende, forlængede, weekend; her konkurrerer knap 3.000 forskellige hunde af 264 forskellige hunderacer fra 21 forskellige lande om din opmærksomhed – alt mens de internt konkurrerer i skønhed såvel som dygtighed
Studie viser, at hundes forsøg på at fange vi menneskers opmærksomhed fungerer bedre end kattens
Mange københavnere glæder sig til gadefesten Distortion, der løber af stablen fra 29. maj til 2. juni i forskellige dele af København. Men for nogle er festen ikke et af sommerens højdepunkter. Hvor der førhen har været fokus på butiksejere, småbørnsfamilier og beboere, som føler sig fanget i virvaret, er der en overset gruppe, som også kan have det svært under Distortion - nemlig hundeejerne og deres firbenede venner
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Adfærd og træning:
Hvor er kimen til at lykkes?
Et studie peger på, at hunde helst vil lege med hinanden, når deres ejer er i nærheden og giver dem opmærksomhed
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.