Det er fedt at komme hjem til sin hund og blive løbet i møde af 100% ren lykke på fire ben. Det er en dejlig opmærksomhed at få, og det er dejligt at give hunden opmærksomhed og gensynsglæde.
De fleste kender nok også til situationer, hvor hunden kæmper for at få opmærksomheden, og det er der ikke noget i vejen med. Men for nogle hunde er det blevet normal adfærd at søge opmærksomhed hele tiden, og så skal man som ejer reagere for så taler vi om en reel opmærksomhedssøgende adfærd hos hunden.
En hund med opmærksomhedssøgende adfærd vil puffe og pibe for at vinde opmærksomheden. Den vil knurre, når ejeren sidder i en stol. Den vil lave ballade, når ejeren taler i telefon. Den vil bide i ærme eller bukseben, og den vil finde på alle mulige andre tricks for at vinde ejerens opmærksomhed.
Denne adfærd kan være både irriterende og stressende, men man skal huske på, at det er en adfærd, hunden har tillært sig, og som man kan hjælpe den med at komme af med igen. Her får du tre gode råd til at hjælpe hunden.
Det skal siges, at opmærksomhedssøgende adfærd er et symptom på mange forskellige bagvedliggende faktorer, og derfor er det ikke kun disse tre råd, der kan fikse adfærden.
Viser din hund, at den er bange, når den søger din opmærksomhed, er det en god ide at kontakte dyrlægen, da der i de alvorligste tilfælde kan være angst indblandet i den opmærksomhedssøgende adfærd.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Et studie peger på, at hunde helst vil lege med hinanden, når deres ejer er i nærheden og giver dem opmærksomhed
Mange københavnere glæder sig til gadefesten Distortion, der løber af stablen fra 29. maj til 2. juni i forskellige dele af København. Men for nogle er festen ikke et af sommerens højdepunkter. Hvor der førhen har været fokus på butiksejere, småbørnsfamilier og beboere, som føler sig fanget i virvaret, er der en overset gruppe, som også kan have det svært under Distortion - nemlig hundeejerne og deres firbenede venner
Vild med vovser? Så er Roskilde Dyrskueplads en oplagt mulighed for at opleve alverdens hunderacer i alle størrelser og former i den kommende, forlængede, weekend; her konkurrerer knap 3.000 forskellige hunde af 264 forskellige hunderacer fra 21 forskellige lande om din opmærksomhed – alt mens de internt konkurrerer i skønhed såvel som dygtighed
Adfærd og træning:
Hvor er kimen til at lykkes?
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Studie viser, at hundes forsøg på at fange vi menneskers opmærksomhed fungerer bedre end kattens
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.