Et studie fra Arizona State University viser, at hunde har større tendens til at lege med hinanden, når ejeren giver dem opmærksomhed. Det skriver phys.org.
I studiet tog de ti hundepar, som havde boet sammen i mindst seks måneder. Ejerne sagde, at hundene cirka legede sammen en gang om dagen.
Forskerne ville teste hundene under tre forskellige omstændigheder.
Under testene filmede de hundene, og de gennemførte hvert forsøg tre gange for at få mere valide resultater.
Selvom hundene kendte hinanden godt og havde alle muligheder for at lege sammen, så viste det sig, at der var stor forskel på, hvor meget hundene legede, når ejerne ikke var der, end når ejerne var der.
Derudover var deres leg også anderledes og mere intens, når ejerne gav hundene opmærksomhed.
Forskerne kom ikke frem til et egentlig svar på, hvorfor hundene legede mere, når ejerne var til stede.
De foreslog således, at det kunne skyldes, at ejernes opmærksomhed var en belønning for hundene, og at de derfor på samme måde som børn, kæmpede for opmærksomheden.
En anden årsag kunne være, at hundene havde lært, at de ville blive belønnet, hvis de legede sammen, og den belønning var jo kun aktuel, når deres ejere var opmærksomme på dem.
Ejernes tilstedeværelse kunne også give hundene tryghed, og derfor øge lysten til at lege.
Og de indrømmede da også, at det var at studiet skabte flere spørgsmål end svar.
Forskning peger på, hvad hunden bruger den kolde snude til. For den er ikke kun til at genere ejeren med om morgenen
Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond
Brasilianske forskere har undersøgt, hvad der ligger til grund for hundes adfærd. Forskerne blev ikke overraskede over resultatet
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.