Lad os lige slå fast, at hunde som sådan ikke har behov for grøntsager. Grøntsager bør således ikke overstige 25% af hundens foder. Men nogle grøntsager har så helsegivende fordele, at de også kommer vores hunde til gode. Spinat, derimod, har både fordele og ulemper. Vi tager fordele først.
Spinat indeholder store mængder vitaminer såsom A, B, C og K. Så indeholder spinat også jern, antioxidanter, f.eks. beta-karoten og fibre. Alt i alt kan små mængder spinat altså være sundt for din hund.
Ulempen er så, at spinat indehold oxalsyre, som hæmmer kroppens evne til at optage calcium og i ekstreme tilfælde kan føre til nyresvigt. Heldigvis skal der store mængder spinat til for at føre til nyresvigt, og hunde med sunde nyrer kan godt tåle små mængder spinat. Hunde med nedsat nyrefunktion skal ikke have spinat.
Hvis du beslutter dig for at tilsætte lidt spinat til din hunds foder, skal du skære spinaten i strimler, for hunde kan ikke nedbryde cellevæggen på samme måde, som vi kan. Kogning er også muligt, men derved ødelægges de fleste vitaminer.
Så, ja, en sund og rask hund kan godt tåle spinat i små mængder, men der er andre grøntsager, som er meget bedre for den.
Kilde: akc.com, maddata.dk
Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet