Hundepensioner styrtbløder, men hjælpen udebliver

22-02-2021 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens der deles hjælpepakker ud til store dele af det danske erhvervsliv, må hundepensioner se langt efter hjælpen. De er nemlig faldet ned mellem to stole og kan derfor ikke få hjælp til at dække deres udgifter for efteråret 2020

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Er du nedlukket kan du få, er du ikke, må du gå. Sådan cirka sådan kunne et mantra fra regeringen lyde, når de uddeler hjælpepakker.

Problemet er bare, at selvom man ikke er nedlukket, kan man sagtens have lidt store tab i forbindelse med coronaen, og så er hjælpen langt væk.

– Jeg synes, det er temmelig uretfærdigt, lyder det fra Birgitte Jensen, der er indehaver af Hundepension Perlen.

For mens hun i foråret sagtens kunne få del i hjælpepakkerne, og også kan søge om støtte for perioden fra 9. december til nu, så er sagen en ganske anden for tiden mellem august og 9. december.

– Da vi ikke er lukket ned, kan vi ikke få penge for den periode. Men det er dybt uretfærdigt, da vi stort set ikke har haft hunde i pensionen siden august, og vi bliver nødt til at fyre op for 5000 kroner om måneden for at have varme i pensionen, hvis der nu skulle komme en hund, fortæller hun.

Birgitte Jensen har sammen med cirka 80 andre ejere af hundepensioner skrevet til Erhvervsminister Simon Kollerup. Han har sendt et svar, som vi på hunden.dk har fået indsigt i.

Her skriver han blandt andet:

– Jeg er bekendt med, at en række dyrepensioner har fået afslag på ansøgningen til målrettede kompensationsordninger, hvilket jeg kan bekræfte skyldes, at hunde- og kattepensioner ikke har været direkte ramt af COVID-19-relaterede restriktioner.

Det er netop her, Birgitte Jensen føler sig uretfærdigt behandlet. For når hundeejere ikke rejser eller tager andre steder hen, så har de jo ikke lyst til at sende deres hunde i en pension.

– Hundeejerne vil jo naturligvis være sammen med deres hunde, og derfor bliver vi jo ramt af de restriktioner, som er lagt på blandt andet rejsebranchen, siger hun.

Hun har også selv forsøgt at ringe til Erhvervsstyrelsen for at få svar på sine frustrationer, men heller ikke her har hun fået hjælp.

– De sagde såmænd bare, at vi jo nok var røget ned mellem to stole, fortæller hun og afslører, at hun ikke ønsker alverden, men bare gerne vil have hjælp til de udgifter, der ikke er indtægter til at dække:

– Kunne jeg bare få dækket de 5000 kroner, jeg bruger på at fyre op hver måned, så ville jeg jo være rigtig glad og taknemmelig, men jeg tvivler desværre på, at der bliver lyttet til os, lyder det fra Birgitte Jensen.

 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.