Er du nedlukket kan du få, er du ikke, må du gå. Sådan cirka sådan kunne et mantra fra regeringen lyde, når de uddeler hjælpepakker.
Problemet er bare, at selvom man ikke er nedlukket, kan man sagtens have lidt store tab i forbindelse med coronaen, og så er hjælpen langt væk.
– Jeg synes, det er temmelig uretfærdigt, lyder det fra Birgitte Jensen, der er indehaver af Hundepension Perlen.
For mens hun i foråret sagtens kunne få del i hjælpepakkerne, og også kan søge om støtte for perioden fra 9. december til nu, så er sagen en ganske anden for tiden mellem august og 9. december.
– Da vi ikke er lukket ned, kan vi ikke få penge for den periode. Men det er dybt uretfærdigt, da vi stort set ikke har haft hunde i pensionen siden august, og vi bliver nødt til at fyre op for 5000 kroner om måneden for at have varme i pensionen, hvis der nu skulle komme en hund, fortæller hun.
Birgitte Jensen har sammen med cirka 80 andre ejere af hundepensioner skrevet til Erhvervsminister Simon Kollerup. Han har sendt et svar, som vi på hunden.dk har fået indsigt i.
Her skriver han blandt andet:
– Jeg er bekendt med, at en række dyrepensioner har fået afslag på ansøgningen til målrettede kompensationsordninger, hvilket jeg kan bekræfte skyldes, at hunde- og kattepensioner ikke har været direkte ramt af COVID-19-relaterede restriktioner.
Det er netop her, Birgitte Jensen føler sig uretfærdigt behandlet. For når hundeejere ikke rejser eller tager andre steder hen, så har de jo ikke lyst til at sende deres hunde i en pension.
– Hundeejerne vil jo naturligvis være sammen med deres hunde, og derfor bliver vi jo ramt af de restriktioner, som er lagt på blandt andet rejsebranchen, siger hun.
Hun har også selv forsøgt at ringe til Erhvervsstyrelsen for at få svar på sine frustrationer, men heller ikke her har hun fået hjælp.
– De sagde såmænd bare, at vi jo nok var røget ned mellem to stole, fortæller hun og afslører, at hun ikke ønsker alverden, men bare gerne vil have hjælp til de udgifter, der ikke er indtægter til at dække:
– Kunne jeg bare få dækket de 5000 kroner, jeg bruger på at fyre op hver måned, så ville jeg jo være rigtig glad og taknemmelig, men jeg tvivler desværre på, at der bliver lyttet til os, lyder det fra Birgitte Jensen.
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.