Vi kender det jo godt. Vi har været ude på en gåtur med vores hund, og når vi kommer hjem, begynder hunden at trække lidt på det ene ben. De let røde spor på gulvet afslører, at hunden har fået en rift i foden under gåturen.
Sådan et sår skal selvfølgelig renses, så man undgår, der går betændelse i det. Det er også en god ide at bruge beskyttelseshandsker, hvis man har nogen.
Opdager man et sår på hunden, som ikke bløder, bør man rense det med en kogesaltopløsning.
Har hunden været ekstra uheldig og bløder den kraftigt, så skal man, ligesom hos mennesker, lægge en bandage med tryk. Bløder såret gennem bandagen, lægger man en ny bandage udenpå. Det er en god ide at anvende et selvhæftende elastisk bind.
Har hunden været oppe at slås med en anden hund og fået en bidskade, skal man kontakte sin dyrlæge. Bidskader er nemlig lumske. De kan godt se små ud, men senere udvikle sig til noget mere alvorligt.
Desuden skal man være opmærksom på, at hunden kan gå i chok, hvis den har kraftig blødning eller en alvorlig bidskade. Sker dette, skal man straks køre hunden til dyrlægen.
Fornuftigt førstehjælpskit
Det er altid godt at være forberedt. Hav derfor en førstehjælpskasse klar specielt til hunden. Her er et bud på, hvad en førstehjælpskasse til hunden kunne indeholde.
Kirurgisk tape
Saks
Gazebind - kan også anvendes som snudesnor
Polstervat
Selvhæftende elastisk bind
Stump saks
Pincet
Kogesaltopløsning
Undersøgelseshandsker
Digitalt rektaltermometer
Hvad gør du, hvis uheldet er ude og din hund bliver ramt af en bil?
Når først uheldet er ude, er der intet værre end at føle sig magtesløs og stå og se til, mens hunden lider. Den situation kan hundeejere heldigvis undgå, hvis de lærer at praktisere førstehjælp i tide. Agria Dyreforsikring oplyser her, hvilke advarselstegn det er vigtigt at være opmærksom på, og hvordan kæledyrsejere bør forholde sig i situationen
I lørdags bad vi om billeder af jeres EM hunde, og der kom en del. Kampen blev en tragisk begivenhed, men her kan I se nogle glade hunde i rødt og hvidt inden kampstart
Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.
Så er det igen blevet tid til fredagsquiz. Denne gang om schæferen, som er meget andet end en politihund
Den islandske dommer Asta Maria Gudbergsdottir havde ikke så mange juniorhandlere at vælge mellem, da hun skulle finde vinderen af lørdagens konkurrence
En fantastisk weekend i Roskilde sluttede med en lige så fantastisk finale
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Så er der igen fredagsquiz
I gymnasiet havde Jórunn fra Næstved så høje krav til sig selv, at hun gik nedmed en voldsom depression. Under sit lange sygdomsforløb kæmpede hun med viljen til at leve. Mens lægerne prøvede alt for at hjælpe, var det hunden Sisu, der blev Jórunns redningsmand. Nu er han sjællandsk regionsvinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence “Danmarks Dyrehelt 2018”
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?