Nogle hundeejere oplever at stå i en alvorlig situation, hvor de er så uheldige at deres hund slipper løs i trafikken, bliver ramt af en bil og kommer slemt til skade. Det kan være en voldsom oplevelse, som de fleste helst vil undgå at forestille sig kunne ske for dem, men jo mere man er forberedt på, hvad man gør når uheldet er ude, jo lettere bliver det at handle rigtigt i situationen, skulle den opstå.
6 gode råd, hvis din hund kommer ud for et uheld i trafikken
1. Sørg for at undgå mere skade
Inden du gør andet, er det vigtigt at sørge for, at både du og hunden ikke udsættes for yderligere fare. Befinder du dig ved en trafikeret vej eller på en vej med dårligt udsyn, er det vigtig at du får gjort bilisterne opmærksom på, at du befinder dig på vejen. Husk du kan ikke hjælpe din hund, hvis du selv kommer til skade.
2. Forhold dig roligt
Er din hund kommet slemt til skade og ligger på vejen, er det vigtigt at du forholder dig roligt, når du nærmer dig hunden, og undgå at gøre hunden mere forskrækket eller stresset end den er i forvejen. Sørg for hunden kan se dig, når du går hen imod den, og snak roligt til den. Det er vigtigt at hunden forholder sig mest muligt i ro indtil den kan flyttes forsvarligt.
3. Tjek luftveje og vejrtrækning
Trækker din hund ikke vejret er det vigtigt at den hurtigt får hjælp, hvis den skal overleve. Tjek om der sidder noget fast i halsen og sørg for at hundens tunge ikke blokerer for vejrtrækningen.
4. Stop blødninger
Bløder hunden meget, kan den hurtigt miste så meget blod, at det kan blive livsfarligt. Det er da vigtigt at du forsøger at stoppe blødningen. Det kan eksempelvis gøres ved at lægge et halstørklæde eller noget andet stof hen over såret og derefter lægge tryk på området.
5. Flyt hunden forsigtigt
Er hunden ramt af en bil og kan den ikke rejse sig, er der en risiko for at der er kommet en skade på rygsøjlen. Her er det vigtigt at du flytter hunden så forsigtigt som muligt for at undgå at forværre en eventuel skade. Har du et tæppe eller et afstivet underlag af en slags, kan du med fordel forsigtigt trække hunden over på det mens den stadig ligger ned, og derefter løfte den op. Med store hunde kan det være nødvendigt at være to personer til at løfte den.
6. Ring til dyrlægen i forvejen
Når du har fået hunden ind i en bil, skal den hurtigst muligt til dyrlægen. Det kan være en god idé at ringe i forvejen for at fortælle at I er på vej. På den måde kan personalet forbedre sig på at I kommer, og behandlingen kan igangsættes med det samme.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
Ved nogle sygdomme eller uheld, kan man opleve at dyrlægen anbefaler en blodtransfusion – vi ser lidt på hvornår hunde kan have gavn af en blodtransfusion og hvordan en transfusion kan foregå
Inkontinens er en manglende evne til at holde på vandet, og tilstanden ses oftest hos ældre hunde
Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.
I går spurgte vi, hvilken race Jonas Vingegaard ville være, hvis han var en hund. Det kommer der en del forslag til. Her får I en afstemning, så vi kan få det afgjort. Beskrivelserne efter racerne er de begrundelser, der er skrevet i opslagene
Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi.
Kom med til en sjov og anderledes oplevelse med din hund, når der afholdes HPM Dirty Paws løb på Kolding motocrossbane den 14. april.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.