Nogle hundeejere oplever at stå i en alvorlig situation, hvor de er så uheldige at deres hund slipper løs i trafikken, bliver ramt af en bil og kommer slemt til skade. Det kan være en voldsom oplevelse, som de fleste helst vil undgå at forestille sig kunne ske for dem, men jo mere man er forberedt på, hvad man gør når uheldet er ude, jo lettere bliver det at handle rigtigt i situationen, skulle den opstå.
6 gode råd, hvis din hund kommer ud for et uheld i trafikken
1. Sørg for at undgå mere skade
Inden du gør andet, er det vigtigt at sørge for, at både du og hunden ikke udsættes for yderligere fare. Befinder du dig ved en trafikeret vej eller på en vej med dårligt udsyn, er det vigtig at du får gjort bilisterne opmærksom på, at du befinder dig på vejen. Husk du kan ikke hjælpe din hund, hvis du selv kommer til skade.
2. Forhold dig roligt
Er din hund kommet slemt til skade og ligger på vejen, er det vigtigt at du forholder dig roligt, når du nærmer dig hunden, og undgå at gøre hunden mere forskrækket eller stresset end den er i forvejen. Sørg for hunden kan se dig, når du går hen imod den, og snak roligt til den. Det er vigtigt at hunden forholder sig mest muligt i ro indtil den kan flyttes forsvarligt.
3. Tjek luftveje og vejrtrækning
Trækker din hund ikke vejret er det vigtigt at den hurtigt får hjælp, hvis den skal overleve. Tjek om der sidder noget fast i halsen og sørg for at hundens tunge ikke blokerer for vejrtrækningen.
4. Stop blødninger
Bløder hunden meget, kan den hurtigt miste så meget blod, at det kan blive livsfarligt. Det er da vigtigt at du forsøger at stoppe blødningen. Det kan eksempelvis gøres ved at lægge et halstørklæde eller noget andet stof hen over såret og derefter lægge tryk på området.
5. Flyt hunden forsigtigt
Er hunden ramt af en bil og kan den ikke rejse sig, er der en risiko for at der er kommet en skade på rygsøjlen. Her er det vigtigt at du flytter hunden så forsigtigt som muligt for at undgå at forværre en eventuel skade. Har du et tæppe eller et afstivet underlag af en slags, kan du med fordel forsigtigt trække hunden over på det mens den stadig ligger ned, og derefter løfte den op. Med store hunde kan det være nødvendigt at være to personer til at løfte den.
6. Ring til dyrlægen i forvejen
Når du har fået hunden ind i en bil, skal den hurtigst muligt til dyrlægen. Det kan være en god idé at ringe i forvejen for at fortælle at I er på vej. På den måde kan personalet forbedre sig på at I kommer, og behandlingen kan igangsættes med det samme.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
Ved nogle sygdomme eller uheld, kan man opleve at dyrlægen anbefaler en blodtransfusion – vi ser lidt på hvornår hunde kan have gavn af en blodtransfusion og hvordan en transfusion kan foregå
Inkontinens er en manglende evne til at holde på vandet, og tilstanden ses oftest hos ældre hunde
Flere end 378 løbere og hunde kommer denne weekend til at kaste sig ud i et fantastisk K9 Biathlon for alle løb på Vilhelmsborg i weekenden. Du kan stadig nå at tilmelde dig
Som hundeejer får man ofte følelsen af at hunden kan aflæse ens sindsstemning, om den er god eller dårlig. Ny studie har set nærmere på hvordan hunde reagere på billeder af menneskeansigter, der udviser forskellige følelser – det har fundet en forskel i hundens reaktioner
Tandproblemer er hyppige hos hunde i Danmark – men kender du symptomerne? Vi ser på hvad du skal kigge efter hos din hund
I weekenden er der hundeudstilling i Fredericia. Wiegaarden møder op med professionelt fotostudie, hvor du kan få taget et billede af dig og din hund. Alle der får taget et foto, deltager også i en spændende konkurrence
Her får du endnu et blogindlæg fra Vivian Birlie, der blandt andet arbejder med zoneterapi til hunde, hvor hun fortæller om et punkt, der kan give hunden ro
Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.