Webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund afvikles af Dansk Kennel Klub onsdag den 20. november klokken 18.30-20.00. Nu giver DKK alle opdrættere en webinarrabat. Er du opdrætter kan du nemlig komme med til webinaret for blot 100 kroner (normalpris 150 kroner).
Kursusbeskrivelse
DKK beskriver kurset således: Mange hundejere oplever fornøjelsen af en hundefamilieforøgelse i form af hvalpe. Det er en skøn og livsbekræftende oplevelse for alle i familien, men det er også vigtigt at vide lidt om, hvad der er normalt ved drægtighed, fødsel og det tidlige hvalpeliv. Det giver dig både tryghed undervejs i hele forløbet, men også indsigt i hvornår din hund eller hvalpene har brug for dyrlægehjælp. Det kan fx være hvor længde den normale drægtighedsperiode må være, hvornår en fødsel er gået i stå, om hvalpene tager nok på og udviser alderssvarende hvalpeadfærd.
Hvad indeholder webinaret?
Webinaret er udelukkende for opdrættere og varer 1,5 time, hvorefter der er 30 minutter afsat til spørgsmål. Webinaret er udarbjdet og afholdes af dyrlæge Julie Pio Kragelund, der har været dyrlæge siden 2005, hvoraf 12 af årene har været som dyrlæge i Forsvaret og Slædepatruljen Sirius på Grønland. Julie har stor erfaring med akutte skader og førstehjælp på hunde.
Er du opdrætter og lyder det som noget for dig, så kan du tilmelde dig lige her.
Kortisol er et hormon, der dannes i hundens binyre. Hvis binyrerne begynder at danne for meget kortisol, giver det en lang række uønskede effekter i kroppen – en tilstand der kaldes for hyperadrenocorticisme eller Cushings Syndrom
Efter at have været forsvundet i 10 måneder er 2-årige Molly nu i gode hænder, og hun har det dejligt, skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.
Nyt studie viser, at 72 procent af alle hunde er bange for et eller andet. Fyrværkeri er det, flest hunde er bange for ifølge undersøgelsen
Jeg elsker friske asparges. De hvide asparges elsker jeg at spise rå, og de grønne elsker jeg, fordi der er lidt mere smag i dem, når de er kogt. Heldigvis er de også sunde for os, men er de sunde for vores hunde?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.