Alt er klar. Hunden er motiveret. Man har god tid, og man er alene hjemme med sin firbenede ven. Man finder en interessant artikel i Magasinet HUNDEN, på hunden.dk eller hvor man nu ynder at finde den slags. Man er klar til at lære hunden et trick, som vil få fremtidige gæster til at klappe begejstret i hænderne.
Det starter godt. Efter et par forsøg, tager hunden det første skridt i tricket. Man rækker hånden dybt ned i dåsen med godbidder og rækker stolt en sprød haps frem mod hundens mund, mens man roser den til skyerne. Men så sker det, at hunden vender hovedet væk fra godbidden. Den vil ikke have den. Hvad gør man så? Hvordan belønner man så sin hund?
Heldigvis er der andre muligheder for at belønne sin dygtige hund. Den skal jo ikke ligefrem straffes for ikke at være sliksulten.
Man kan for eksempel have hundens yndlingslegetøj i lommen og lade den lege lidt med det som belønning. Men det kan også være nok lige at lege en lille ruskeleg med hunden. Det er en effektiv belønning for mange hunde.
Man kan også belønne hunden med at lade den komme ud, eller give den lov til at lugte til en spændende duft. Mulighederne er mange, og vil du læse mere om emnet, kan du finde Magasinet HUNDEN fra oktober sidste år på side 34.
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
Danske Go Dogo vil med kunstig intelligens afhjælpe kedsomhed og forebygge depression hos hunde. Et smart digitalt set-up hjemme i stuen udfordrer hunden med mentalt stimulerende opgaver, som er udviklet i samarbejde med dyrlæger og adfærdseksperter. Når opgaven er løst, kvitteres automatisk med en godbid. Kvinden bag har brugt sine egne hunde til udvikling af systemet, som hun selv beskriver som en slags 'sudoku' for hunde
Nu er det desværre sket igen. En hund har fundet en godbid, som viste sig at indeholde en skrue. Heldigvis skete der ikke noget med hunden
Mange har sikkert sat sommerferien af til at få en ny hvalp, men samtidig med glæden over at få den lille ny hjem, starter også det seje træk med at få den gjort renlig. Her er et tip til, hvordan du kan træne din hvalp til at give tegn, når det er tid, ved at aktivere en klokke.
Sommeren nærmer sig med varme og hastige skridt, men hvordan er det med træning i sommervarmen. Det kan du læse om her
Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til et hyggeligt hundetrick. Følgre du anvisningen kan din hund snart vinke farvel til dig i vinduet
En video fra Crufts har fået en kvinde til at lære sin hund at give hjertemassage på bare 45 minutter
En stor amerikansk undersøgelse fra Washington State University har kigget på skader hos agilityhunde, og hvordan man forebygger korsbåndsskader
Det kan være svært at overbevise sin hund om, at det er bedst at komme, når man kalder, hvis den nu lige har gang i et eller andet spændende. Her er nogle tips til, hvordan du kan lære din hund at komme, når den kalder.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.