Godbidder og klikker
Du skal bruge en masse dejlige godbidder og en klikker. Har du ikke en klikker, kan du sagtens bruge din stemme. Sig f.eks. ”klik” eller slå smæld med tungen. Du skal også væbne dig med tålmodighed afhængig af, om din hund i forvejen kan give poter eller ej.
Klik, når hunden flytter en forpote
Sæt dig foran din hund og stik den ene hånd frem og vent tålmodigt. Din hund vil sikkert kigge forventningsfuldt op på dig og undre sig over, hvorfor der ikke sker noget.
Når den bliver utålmodig, vil den blive urolig og flytte lidt på sig. I det øjeblik den flytte én af forpoterne, klikker du og giver godbid. Din hund skal bare flytte sin pote en lille smule – måske bare et lille bitte løft, men det er nok. Og poten behøver slet ikke at være i nærheden af din hånd.
Gentag øvelsen et par gange, indtil din hund har forstået, at den får godbidden for at flytte sin forpote.
Stil flere krav
Gør nu øvelsen sværere ved at stille krav om, at hunden skal løfte poten op til din hånd. Klik igen og gentag et par gange.
Til sidst skal hunden nu lægger sin pote op i hånden på dig, og så er den hjemme!
High five
High five indøver du simpelthen ved gradvist at løfte din hånd endnu højere og højere. Som det sidste begynder du at sige ”High five”, så hunden kobler kommandoen til øvelsen.
Husk som altid at træne i mindre sekvenser af gangen. Hvis din hund mister interessen, så pres den ikke, men vente til næste gang I har lyst.
God fornøjelse!
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet