Godbidder og klikker
Du skal bruge en masse dejlige godbidder og en klikker. Har du ikke en klikker, kan du sagtens bruge din stemme. Sig f.eks. ”klik” eller slå smæld med tungen. Du skal også væbne dig med tålmodighed afhængig af, om din hund i forvejen kan give poter eller ej.
Klik, når hunden flytter en forpote
Sæt dig foran din hund og stik den ene hånd frem og vent tålmodigt. Din hund vil sikkert kigge forventningsfuldt op på dig og undre sig over, hvorfor der ikke sker noget.
Når den bliver utålmodig, vil den blive urolig og flytte lidt på sig. I det øjeblik den flytte én af forpoterne, klikker du og giver godbid. Din hund skal bare flytte sin pote en lille smule – måske bare et lille bitte løft, men det er nok. Og poten behøver slet ikke at være i nærheden af din hånd.
Gentag øvelsen et par gange, indtil din hund har forstået, at den får godbidden for at flytte sin forpote.
Stil flere krav
Gør nu øvelsen sværere ved at stille krav om, at hunden skal løfte poten op til din hånd. Klik igen og gentag et par gange.
Til sidst skal hunden nu lægger sin pote op i hånden på dig, og så er den hjemme!
High five
High five indøver du simpelthen ved gradvist at løfte din hånd endnu højere og højere. Som det sidste begynder du at sige ”High five”, så hunden kobler kommandoen til øvelsen.
Husk som altid at træne i mindre sekvenser af gangen. Hvis din hund mister interessen, så pres den ikke, men vente til næste gang I har lyst.
God fornøjelse!
Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.