Dansk opfindelse giver hunden digital hjernegymnastik

26-01-2022 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

 Danske Go Dogo vil med kunstig intelligens afhjælpe kedsomhed og forebygge depression hos hunde. Et smart digitalt set-up hjemme i stuen udfordrer hunden med mentalt stimulerende opgaver, som er udviklet i samarbejde med dyrlæger og adfærdseksperter. Når opgaven er løst, kvitteres automatisk med en godbid. Kvinden bag har brugt sine egne hunde til udvikling af systemet, som hun selv beskriver som en slags 'sudoku' for hunde

Copyright Ridehesten.com

 

Direktør i Go Dogo og hundeejer Hanne Jarmer har sat sig for give hunde hjernegymnastik. Gymnastikken foregår gennem opfindelsen Go Dogo, og nu kan Go Dogo købes af private.

Go Dogo består af to kameraer, en godbidskarrusel og en tilhørende mobil-app. Det ene kamera placeres ved hjemmets TV, og det andet filmer hunden fra siden. Når spillet starter, præsenteres hunden for en simpel opgave - eksempelvis "sit" eller "dæk". Hvis hunden udfører den korrekt, identificerer kameraet bevægelsen, og herefter udløses en godbid fra godbidskarrusellen.

– Kedsomhed er en af de største daglige udfordringer, hundeejere står overfor. Go Dogo sørger for daglig hjerneaktivitet gennem et sjovt spil til din hund. Spillet er et perfekt supplement til dagligt samvær og træning, så hunden får et mentalt sundere hundeliv, siger Hanne Jarmer og fortsætter:

 – Go Dogo-spillet starter med enkeltopgaver som "dæk", "stand" og "sit". Derefter avancerer systemet, og opgaverne bliver sværere i takt med, at hunden lærer systemet at kende. Det betyder, at Go Dogo aldrig bliver kedeligt for hunden. Man kan godt sammenligne det med en slags krydsord eller sudoku - bare for hunde selvfølgelig.

Ifølge etolog med speciale i hunde Charlotte Louise Friis er kedsomhed et stort problem for mange hunde, og hun mener, at teknologi til kæledyr er et oplagt værktøj til at give hunden mere mental stimulering.

– Mental stimulering er noget af det vigtigste, du kan give din hund. Forskning viser, at daglig mental stimulering nedsætter hundens risiko for udvikling af problematisk opførsel såsom reaktivitet, separationsangst og destruktiv adfærd, som for langt de fleste hunde skyldes kedsomhed. Teknologier som Go Dogo er en daglig hjælper til at mentalstimulere din hund, siger hun.

 

Sig vuf til fremtidens kæledyrsteknologi

Pettech er allerede et stort marked i USA og Asien, men i Danmark er Go Dogo den første virksomhed, der tilbyder teknologi med kunstig intelligens i produkter til dyr.

Hanne Jarmer er godt klar over, at mange danske hundeejere sikkert vil ryste på hovedet og måske rynke lidt på næsen af Go Dogo. Men hun tror også på, at det er et spørgsmål om tid, før vi danskere også opdager kategorien. Med afsæt i eget liv som hundeejer er hun ikke i tvivl om produktets relevans.

 – Jeg har selv to hunde, Leo og Louis, og idéen til Go Dogo opstod, fordi jeg var i tvivl om mine hunde fik den mentale stimulering, de havde brug for. Vi har testet produktet i fire år, og jeg er meget imponeret over muligheder og resultater. Begge mine hunde logrer stadig ivrigt med halen, når Go Dogo byder op til dagens træning, siger hun.

Læs også

Go Dogo vinder flot pris

14-11-2020 08:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Jarmer og resten af teamet bag GoDogo har armene over hovedet i disse dage. Torsdag vandt de nemlig en People's Choice Award ved Nordic Women In Tech Awards

Jackpot for dansk hundeplaystation i Las Vegas

10-01-2020 08:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Folkene bag Go Dogo er netop nu i USA til elektronikmessen CES 2020. Her oplever de stor interesse for produktet

Verdensnyhed: Spilkonsol til hunde

22-09-2019 15:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I hallen på udstillingen i Ballerup kan man møde Go Dogo, som er noget helt særligt. Det er nemlig en verdensnyhed til gavn for hundene

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Rishi Sunak annoncerer forbud mod American XL Bully-hunde i Storbritannien

21-09-2023 18:06, af Louise Trabjerg

Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.