Når man først hører om en spilkonsol til hunde, tænker man måske, at man ikke ønsker at udvikle sin hund til en doven sofahund med bumser og hang til chips og cola.
Men når man så bliver introduceret for verdens første spilkonsol til hunde, så får man en ganske anden opfattelse.
Go Dogo er nemlig en spilkonsol som skal ses på lige fod med aktivitetslegetøj.
På konsollen lærer hunden at lytte efter forskellige kommandoer, hvorefter den belønnes med en godbid.
I første level får hunden en godbid, når den går ind i de medfølgende kameraers felt, som man kender det fra eksempelvis Nintendo Wii. På den måde lærer hunden hurtigt, at den skal ind i feltet.
Næste level får hunden ikke en godbid, når den går ind i feltet. På skærmen får den kommandoen Sit, og når den endelig finder ud af at sitte, får den en godbid.
Godbidderne kommer ud af en beholder som sidder ovenpå skærmen. I den beholde er frontkameraet også.
Det er Hanne Jarmer, der for tre år siden fik ideen til spilkonsollen, og ideen opstod egentlig af nød.
– Jeg fik sådan set ideen, fordi jeg gerne ville kunne aktivere min hund, når den var alene hjemme, men jeg har siden lært, at mange hunde har brug for mere mental stimulans, end de får til hverdag, og her kan vores konsol hjælpe, fortæller hun og slår fast, at den på ingen måde skal ses som en substitut for almindelig træning og samvær mellem hund og menneske.
– Det er meget vigtigt for mig at få sagt, at det her er et supplement. Det er et stykke legetøj, som kan være med til stimulere hunden mentalt, siger hun.
Konsollen henvender sig til alle hunde.
– Vi har oplevet, at alle hunde, der kan lide godbidder elsker Go Dogo, så det må siges at henvende sig til langt de fleste hunde, fortæller Hanne Jarmer og griner.
Onsdag bliver konsollen launched på kickstarter og man forventer at have de første konsoller klar om senest et år.
Prisen for en konsol kommer til at ligge på 2500 kroner.
Nu kan du se alle billederne fra Ballerup og måske også købe et enkelt eller 50
Her får du en oversigt over dagens vindere i Store Ring
Endnu engang blev juniorhandlingen en opvisning i mange forskellige racer
Det var en smuk svensk hund, der tog BIS på stadion i Rønne lørdag aften
Et stort skulderklap til DKK og udstillingsafdelingens store arbejde
Så er billederne fra udstillingen i Herning på nettet
Søndagens første finale i Store Ring var som sædvanlig juniorhandlernes finale, og her fandt den svenske dommer Mikael Nilsson en meget glad vinder
På udstillingen i Ballerup er Landseergården's Kissable Kelly blevet bedst i racen, og dermed har hun sikret sig titlen som årets landseer
Sommersolen smiler dejligt på os. Her kan du se nogle billeder af, hvordan lørdagen er forløbet indtil videre
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.