Når man først hører om en spilkonsol til hunde, tænker man måske, at man ikke ønsker at udvikle sin hund til en doven sofahund med bumser og hang til chips og cola.
Men når man så bliver introduceret for verdens første spilkonsol til hunde, så får man en ganske anden opfattelse.
Go Dogo er nemlig en spilkonsol som skal ses på lige fod med aktivitetslegetøj.
På konsollen lærer hunden at lytte efter forskellige kommandoer, hvorefter den belønnes med en godbid.
I første level får hunden en godbid, når den går ind i de medfølgende kameraers felt, som man kender det fra eksempelvis Nintendo Wii. På den måde lærer hunden hurtigt, at den skal ind i feltet.
Næste level får hunden ikke en godbid, når den går ind i feltet. På skærmen får den kommandoen Sit, og når den endelig finder ud af at sitte, får den en godbid.
Godbidderne kommer ud af en beholder som sidder ovenpå skærmen. I den beholde er frontkameraet også.
Det er Hanne Jarmer, der for tre år siden fik ideen til spilkonsollen, og ideen opstod egentlig af nød.
– Jeg fik sådan set ideen, fordi jeg gerne ville kunne aktivere min hund, når den var alene hjemme, men jeg har siden lært, at mange hunde har brug for mere mental stimulans, end de får til hverdag, og her kan vores konsol hjælpe, fortæller hun og slår fast, at den på ingen måde skal ses som en substitut for almindelig træning og samvær mellem hund og menneske.
– Det er meget vigtigt for mig at få sagt, at det her er et supplement. Det er et stykke legetøj, som kan være med til stimulere hunden mentalt, siger hun.
Konsollen henvender sig til alle hunde.
– Vi har oplevet, at alle hunde, der kan lide godbidder elsker Go Dogo, så det må siges at henvende sig til langt de fleste hunde, fortæller Hanne Jarmer og griner.
Onsdag bliver konsollen launched på kickstarter og man forventer at have de første konsoller klar om senest et år.
Prisen for en konsol kommer til at ligge på 2500 kroner.
Nu kan du se alle billederne fra Ballerup og måske også købe et enkelt eller 50
Her får du en oversigt over dagens vindere i Store Ring
Endnu engang blev juniorhandlingen en opvisning i mange forskellige racer
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
Det sker, at anatomiske overdrivelser vinder over den korrekte anatomi, når hunde bedømmes i ringene. I nyere tid er det blandt andet de meget overvinklede bagpartier, der tager stikket hjem, selvom de strider mod hundens oprindelige anatomi
En hund der lever for at elske sin familie. Sådan beskrives racen Russkaya tsvetnaya bolonka. Helle Sydendal har tre af slagsen. Hun udstiller på Bornholm i weekenden med den lille sorte russer Boris.
Det blev norsk sejr ved Nordisk Udstilling i Roskilde
Det var en svensk berner sennen, der vandt lørdag BIS i Roskilde. Det bar den ikke vant til
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste