De er her alle sammen: Dem med lange, bløde krøller og dem med kort, ru pels. Dem, der fælder voldsomt nærmest hele året rundt, og dem, der stort set aldrig taber et hår – for de har nemlig ikke nogen. De fås i vægtklasser fra to kilo til godt 100 - og det vilde er, at de er lige så forskellige inden i, som de er udenpå; Hvor nogen helst vil dase en hel dag på sofaen, har andre brug for mange kilometer i poterne hver eneste dag for at være glad og tilfreds med livet.
Fuldstændig som mennesket er hundene vidt forskellige. I Fredericia i den kommende weekend kan du møde dem alle – ikke færre end 3.298 hunde af 243 racer har sat hinanden stævne, så går du i tankerne om at føje et nyt firbenet medlem til familien i det kommende år, er Dansk Kennel Klubs udstilling en oplagt mulighed for at opleve de mange hunderacers forskelligheder og blive klogere på såvel deres udseende som deres indhold.
Mød alverdens hunderacer
På udstillingen vil der være oplevelser for hele familien krydret med intens konkurrence, nuttede hundehvalpe, leg for børn og barnlige sjæle og deltagere fra hele verden – fra Rusland til Island og fra Spaniel til Sydkorea!
Hundeverdenens kæmper har meldt et talstærkt fremmøde til weekenden, blandt andet 51 deltagere af Danmarks nationalrace, broholmeren, den vandglade newfoundlænder er der 44 af, foruden 20 stk. af verdens største hunderace, den irske ulvehund, som kan måle helt op til 90 cm i skulderhøjde. Men du har også mulighed for at hilse på de rigtig sjældne, f.eks. yakutskaya laika eller mudi – her er racerne kun repræsenteret ved et enkelt individ.
Kend din hunds indholdsfortegnelse
At hundene er lige så forskellige indeni som udenpå kan du høre mere om både hos de egentlige eksperter, opdrætterne, som kender racerne allerbedst, og i Dansk Kennel Klubs Hund & Familie-område, hvor du kan få en råd og vejledning i køb af hund, mens børn (og barnlige sjæle) kan bage hundekiks, spille spil, tegne og male og deltage i sjove konkurrencer med gode præmier.
Vil du vide mere om, hvad der gemmer sig bag facaden, hvad enten du drømmer om to kilo chihuahua eller 100 kilo mastiff, så er DKK´s mentalbeskrivere også til stede. Her kan du høre mere om ikke bare hvor forskellige racerne er, men også om hvor forskellige de enkelte hunde af samme race kan være – og hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige hund og opdrætter, fordi mentalitet er arvelig.
Et rigt program
Der er ingen chance for at komme til at kede sig i løbet af udstillingens to dage; Både lørdag og søndag åbner indgangen kl. 8.30, og konkurrencerne starter kl. 10.00. Når de indledende konkurrencer i de enkelte racer er forbi, kæmpes der begge dage fra kl. 14.30 i "Store Ring" om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen søndag kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Der er altså lagt an til to dage fyldt med hund og med rig lejlighed for både at opleve, at en race konkurrerer indbyrdes, men også at racerne dyster mod hinanden om at blive udstillingens bedste hund.
Det er dog vigtigt at bemærke, at hunderacerne udstilles på forskellige dage. Så hvis du ønsker at opleve en bestemt hunderace, kan du tjekke hvilken dag, du skal besøge udstillingen ved at klikke her.
Udstillingens adresse: Messe C Fredericia Vestre Ringvej 101 7000 Fredericia. Udstillingen foregår indendørs.
Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.
Årets anden udstillingsdag har budt på endnu en juniorhandling konkurrence og denne gang var det den rutinerede Frederikke Dalgaard Petersen der tog vindertitlen med hjem.
Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS.
Søndag blev Årets Hund i Sverige hyldet på MyDog i Gøteborg. Det var en stor oplevelse, fortæller Michael Kristensen
Corona har fået arrangørerne af Westminster Dog Show til at flytte udstillingen ud af Madison Square Garden. Det er første gang siden 1920, det er sket
Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte
I weekenden var der for første gang Dogdays i Frederiksborgcentret. Arrangør Linn Radsted fra Dogcoach er ikke i tvivl om, hvordan det gik
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.