De er her alle sammen: Dem med lange, bløde krøller og dem med kort, ru pels. Dem, der fælder voldsomt nærmest hele året rundt, og dem, der stort set aldrig taber et hår – for de har nemlig ikke nogen. De fås i vægtklasser fra to kilo til godt 100 - og det vilde er, at de er lige så forskellige inden i, som de er udenpå; Hvor nogen helst vil dase en hel dag på sofaen, har andre brug for mange kilometer i poterne hver eneste dag for at være glad og tilfreds med livet.
Fuldstændig som mennesket er hundene vidt forskellige. I Fredericia i den kommende weekend kan du møde dem alle – ikke færre end 3.298 hunde af 243 racer har sat hinanden stævne, så går du i tankerne om at føje et nyt firbenet medlem til familien i det kommende år, er Dansk Kennel Klubs udstilling en oplagt mulighed for at opleve de mange hunderacers forskelligheder og blive klogere på såvel deres udseende som deres indhold.
Mød alverdens hunderacer
På udstillingen vil der være oplevelser for hele familien krydret med intens konkurrence, nuttede hundehvalpe, leg for børn og barnlige sjæle og deltagere fra hele verden – fra Rusland til Island og fra Spaniel til Sydkorea!
Hundeverdenens kæmper har meldt et talstærkt fremmøde til weekenden, blandt andet 51 deltagere af Danmarks nationalrace, broholmeren, den vandglade newfoundlænder er der 44 af, foruden 20 stk. af verdens største hunderace, den irske ulvehund, som kan måle helt op til 90 cm i skulderhøjde. Men du har også mulighed for at hilse på de rigtig sjældne, f.eks. yakutskaya laika eller mudi – her er racerne kun repræsenteret ved et enkelt individ.
Kend din hunds indholdsfortegnelse
At hundene er lige så forskellige indeni som udenpå kan du høre mere om både hos de egentlige eksperter, opdrætterne, som kender racerne allerbedst, og i Dansk Kennel Klubs Hund & Familie-område, hvor du kan få en råd og vejledning i køb af hund, mens børn (og barnlige sjæle) kan bage hundekiks, spille spil, tegne og male og deltage i sjove konkurrencer med gode præmier.
Vil du vide mere om, hvad der gemmer sig bag facaden, hvad enten du drømmer om to kilo chihuahua eller 100 kilo mastiff, så er DKK´s mentalbeskrivere også til stede. Her kan du høre mere om ikke bare hvor forskellige racerne er, men også om hvor forskellige de enkelte hunde af samme race kan være – og hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige hund og opdrætter, fordi mentalitet er arvelig.
Et rigt program
Der er ingen chance for at komme til at kede sig i løbet af udstillingens to dage; Både lørdag og søndag åbner indgangen kl. 8.30, og konkurrencerne starter kl. 10.00. Når de indledende konkurrencer i de enkelte racer er forbi, kæmpes der begge dage fra kl. 14.30 i "Store Ring" om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen søndag kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Der er altså lagt an til to dage fyldt med hund og med rig lejlighed for både at opleve, at en race konkurrerer indbyrdes, men også at racerne dyster mod hinanden om at blive udstillingens bedste hund.
Det er dog vigtigt at bemærke, at hunderacerne udstilles på forskellige dage. Så hvis du ønsker at opleve en bestemt hunderace, kan du tjekke hvilken dag, du skal besøge udstillingen ved at klikke her.
Udstillingens adresse: Messe C Fredericia Vestre Ringvej 101 7000 Fredericia. Udstillingen foregår indendørs.
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.
Den engelske springer spaniel triumferede på årets første internationale udstilling.
Han gjorde det igen den hvide skønhed. Power vandt lørdagens udstilling og er nu sikker på at blive Årets Hund
Lørdag meldte juniorhandlerne sig klar til kamp i Store Ring til årets anden internationale udstilling under DKK.
DKK har netop fået tilladelse til at køre udstillinger til efteråret, og det bliver stort og anderledes
Kennel Faarup modtog lørdag på hundeudstillingen i Fredericia en af tre hæderspriser fra Dansk Kennel Klub
Vi har kigget på de racer, der kun har en hund med på udstillingen. Her kan du se, hvilke racer du kun kan opleve i dag
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste