Hundeudstillinger er ikke elitære

23-09-2022 17:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I morgen begynder den næstsidste internationale hundeudstilling i 2022. Men hvorfor skal du vælge at lægge vejen forbi Ballerup? Måske får du et svar i denne personlige beretning

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Det er på ingen måder nogen hemmelighed, at før jeg startede som redaktør på HUNDEN og hunden.dk, var min viden om hunde en smule begrænset. Før jeg trådte ind i denne verden, begrænsede mine hundeerfaringer sig til følgende. 


Da jeg var helt lille, havde mine forældre en hund. Det var en kleiner münsterlænder med navnet Jane (udtalt på engelsk). Hun var en dejlig hund, men måske vidste hun, at jeg på sigt ville blive redaktør på HUNDEN, for hun ville i hvert fald rigtig gerne beskytte mig. En dag blev hendes beskyttertrang noget uhensigtsmssig, da hun bed en kammerat til mine to storebrødre i låret. Der var ingen nåde. Hun blev aflivet. 

Mit næste hundeminde finder sted hos min moster Inger og hendes man Danny, De boede i samme by som os og derfor var vi meget sammen med dem. Min kusine Charlotte og fætter Jacob var mine bedste venner, men så var det, at de fik en hund. King hed den. Så vidt jeg husker var det en golden retriver, og jeg var panisk angst for den. Derfor husker jeg også en episode, hvor jeg løb i en stor cirkel på det lokale stadion med King i hælene på mig. Den legede, jeg græd. 

Nå ja så var der også en hund i byen, jeg voksede op. En lille foxterrier, hvis hidsighed fik mig til at køre en længere omvej, hver gang jeg skulle til håndbold i hallen. 

Det var min hundebagage, da jeg trådte ind som redaktør for disse medier, og derfor var det også noget af en oplevelse, da jeg første gang var til en hundeudstilling. Det var i Fredericia i 2018. Og jeg husker, at jeg kørte op til parkeringspladsen og tænkte, at jeg aldrig havde set så mange hunde samlet på et sted før. 

Jeg beskriver ofte den udstilling som en oplevelse af at være til en fest, hvor man er den eneste, der er ædru. Jeg forstod ikke, hvad der foregik. 

Hvis vi så bare springer frem i tiden til i dag. Den 23. september 2022. Så sidder jeg på et hotelværelse og glæder mig til at komme ud at møde alle jer dejlige hundemennesker og jeres lige så dejlige hunde.

Hundeudstillingerne er blevet noget af det, jeg ser allermest frem til. Og hvorfor så det?

Egentlig er svaret enkelt. Jeg er i dag en del af hundeverdenen, og jeg er vild med hundeverdenen. Og på en hundeudstilling møder man altid engagerede, gode mennesker med deres fantastiske hunde. Hvor i Danmark skulle man ellers finde så mange mennesker med dette fantastiske dyr samlet på et så lille område?

Jeg er blevet fan af hundeudstillinger, fordi stemningen er helt særlig. Fordi man møder folk, man kender, og fordi der bare er så mange dejlige hunde. En hundeudstilling er virkelig for alle, der interesserer sig for hunde.

Dansk Kennel Klub har gennem de sidste år gjort rigtig meget for at gøre udstillingerne mere tilskuervenlige, og det er lykkes. Da jeg startede på udstillingerne, var ringene omringet af telte, så man ikke kunne se, hvad der foregik. Det var næsten som om, der foregik noget hemmeligt inde i ringene. 
Nu er der åbent. Teltene er flyttet længere væk fra ringene, og man kan i den grad opleve disse fantastiske dyr boltre sig på udstillingerne. 

Og så er der Store Ring. Ringen hvor vinderne mødes. Ofte ender det med, at der ikke er ret mange tilskuere tilbage, når det hele skal afgøres i denne ring, og det er faktisk synd. For i Store Ring får man det hele i konmprimeret form. Vinderne i hver race konkurrerer med de andre hunde i samme FCI-gruppe og til sidst, står ti gruppervindere over for hinanden i den store BIS finale. I Store Ring oplever man engagement, glæde, skønhed og stor viden om hunde.

I denne weeekend er der udstilling i Ballerup. Det er en særlig udstilling, fordi den både foregår ude og inde. Racerne er delt op over de to dage, så man får to vidt forskellige oplevelser lørdag og søndag. 
Lad en forholdsvis ny hundemand anbefale hundeudstillingerne med følgende ord:

Hver gang jeg kommer hjem fra en hundeudstilling, har jeg forelsket mig i en ny hunderace.

 

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Malia vandt juniorhandling søndag

19-09-2021 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

16 juniorhandlere blev søndag eftermiddag reduceret til otte, da finalen i juniorhandling skulle afgøres. I den unge kategori stillede 10 juniorhandlere til start, mens seks handlere stillede op i den ældre kategori

Dansk perdiguero de burgos har skrevet historie

25-09-2022 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i september blev den danske perdiguero de burgos Bluecorne's Bubulcus første hund i racen, der kom på podiet i gruppe syv uden for racens hjemland Spanien

Opsang og popsang til udstillerne

19-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom lørdagen i Ballerup var fantastisk, var der hundehår i suppen, der ødelagde en smule af glæden

Årets landseer er Virus

24-09-2022 14:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På udstillingen i Ballerup er Landseergården's Kissable Kelly blevet bedst i racen, og dermed har hun sikret sig titlen som årets landseer

 

Dagens vindere i Ballerup

25-09-2022 16:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du en oversigt over dagens vindere i Store Ring

Hundetopmøde i København

15-09-2021 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle; 3.500 forskellige hunde af 300 forskellige racer - til hundemesse i Ballerup Idrætsby den 18. og 19. september – stadig med coronasikkerheden i højsædet 

Storpudel bedst i Ballerup lørdag

16-06-2012 22:52, af Tine Luther
Storpudlen Abica's Miles Ahead sejrede på dagens internationale DKK–udstilling i Ballerup.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.