Lidt gemt af vejen, i den fjerneste ende af Ballerup idrætsanlæg var mange rally-entusiaster samlet for at konkurrere om at blive Årets Hund. Men placeringen var ikke noget problem for rallyfolket, som bl.a. er kendt for at skabe god stemning uden for ringen, at være gode tilskuere, som glæder sig på andres vegne, og støtter og trøster, hvis der er brug for det.
Lørdagens prøver blev afholdt i to ringe pga. det store deltagertal, og det var den 12. og sidste, der kvalificerede til finalen i Årets Hund i rally 2017, som blev afholdt søndag. Det var perfekt prøvevejr, og selv om græsset var lidt fugtigt, så der blev lidt smattet i løbet af dagen, blev det taget med godt humør.
Mange af de kvalificerede til finalen søndag var med lørdag, for at pudse formen af, for at forbedre deres stilling eller bare fordi de, ikke kunne lade være. Nogle få havde mulighed for at kvalificere sig til finalen på dagen, og det lykkedes for Bettina Quvang Jørgensen med Beagle Red Baron Like Galaxy, til hendes store glæde og overraskelse. Hun anede ikke selv, at hun havde muligheden, og jeg fortalte det først, efter at hun havde været oppe!
Søndagens konkurrencer
Søndag var der to prøver. Først og fremmest finalen i Årets Hund 2017, men også en prøve, der var første af 12 kvalifikationsprøve til Årets Hund i rally 2018, med finale 3. november 2018 i Herning.
Finalerne i Årets Hund er noget ganske særligt. Det er naturligvis én præstation i sig selv at kvalificere sig, når kun de bedste 10 i hver klasse (15 i championklasse) bliver inviteret. Men at vinde klassen er noget helt specielt, som alle rallyudøvere drømmer om.
Finalen dømmes af to dommere uafhængigt af hinanden. Til finalen havde vi inviteret Pia Johnsen og Johanna Allanach, og de havde i dagens anledning iklædt sig festtøj herunder farvestrålende parykker. Det løftede stemningen skal jeg love for!
Det er krævende at være dommer: Der er mange detaljer at holde øje med, og man kort tid til at foretage vurderingen, inden ekvipagen er videre på banen. Derfor har vi valgt at have to dommere, og det officielle resultat er gennemsnittet af de to bedømmelser.
Rækkefølgen for finalerne var championklasse (14 deltagere), ekspertklasse (10), øvet klasse (10), juniorklasse (3) og begynderklasse (9).
Johanna havde designet championbanen, og den var som en finalebane bør være: i den svære ende og med forskellige finurligheder. Der var bl.a. et dobbeltspring ud mod dommerteltet. Der var en dåse makrel, som blev åbnet og lagt i en plasticbøtte, og hurtigt blev fjernet fra sekretærteltet, fordi det stank – det var en af fristelserne i fristende 8-tal. Bestemt en bane, der var en finale værdig.
Udfordringerne blev taget med godt humør af deltagerne, der blev klappet af alle deltagere (lidt trægt i starten, men heldigvis bedre efterhånden), og det kørte bare efter en snor.
Jeg oplevede en ualmindelig god stemning omkring ringen, der blev taget hensyn, ønsket held og lykke, dømt med, kommenteret og diskuteret.
Præmieoverrækkelsen var lagt til sidst – efter at alle klasser var gennemført – så spændingen var stor til det sidste.
Lidt tidmæssigt forskudt fra finaleringen var der en officiel rallyprøve fordelt på to ringe, igen pga. det store deltagerantal, i den ene dømte Annette Klink Dalgaard begynder, champion og ekspert, i den anden dømte Anita Jakobsson øvet klasse.
Jeg fik ikke set alle finalehundene, men ud fra de tilbagemeldinger jeg fik, var der stor tilfredshed med de ikke helt lette baner, og der var masser af flot førerarbejde. Selvfølgelig var der nogen, der ikke præsterede så godt, som de havde håbet, men sådan er det at være til finale.
Dommerne hyggede sig gevaldigt og de beholdt standhaftigt deres festtøj og ikke mindst parykker på, selv om det blev ret varmt op ad dagen.
Jeanette Hvid Damm var sekretær for Årets Hund og vi opgjorde sammen finaleresultaterne, regnede gennemsnit ud, point til konkurrencen og dobbelttjekkede og tripletjekkede. Så vi var 110 % sikre på, at alle placeringer var korrekte. Vi kunne se, at der skete flere større forskydninger i stillingen på baggrund af finaleresultaterne. Og det gør en finale ekstra sjov, at den ikke er forudsigelig.
Præmieoverrækkelsen var festlig og med flotte rosetter til alle deltagere. Jeg havde fornøjelsen at præsentere de fem vindere i Store Ring, de kan ses her. Jeg synes jeg skal nævne, at de Bornholmske deltagere igen brillerede. Kimmie Westh Wolsted vandt juniorklassen og blev også nr. 2 og 3 – hun er kun 12 år! Kimmies mor Ditte Maria Wolsted vandt ekspertklassen med Pepsi, som for tredje gang vandt Årets Hund. Annette B. Olesen med Embla vandt Årets Hund for fjerde år i træk.
Lad mig slutte med at fremhæve, at jeg især glædede mig over den gode stemning hele weekenden, den gode sportsånd og over at de småting, der skete på dagene, blev klaret med godt humør.
/Skrevet af: Paul Lysholdt, formand for DKK’s rallyudvalg
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
Lørdag den 9. november blev årets sidste DKK udstilling, Winter Wonder Show, skudt i gang med masser af smukke hunde og ivrige hundeejere.
Årets første udstilling er nu slut, og som sædvanlig sluttede det hele med et brag af en BIS-finale
Selvfølgelig er hunden.dk og Magasinet HUNDEN med hele weekenden i Ballerup. Her kan du læse lidt om, hvad du kan bruge os til, og hvad vi laver sådan en weekend
Skal din DKK-racevinder 2017 med i racevinderkavalkaden i HUNDEN? Så kom og få den fotograferet på Wiegaardens stand på DKK’s store udstilling i Herning!
Årets sidste juniorhandlingkonkurrence er netop afsluttet og selvfølgelig løb årets juniorhandler med sejren
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse