Det er ikke alle hunde, der får en start på livet fyldt med kærlighed og tryghed. For Hugo, en welsh springer spaniel, begyndte livet på en ombygget kyllingefarm i Israel. Her var han blot én blandt rigtig mange hunde, der aldrig blev socialiseret eller oplevede den nære menneskekontakt, vi forbinder med et godt hundeliv. Men Hugos rejse fra anonymitet til anerkendelse som dansk racevinder er et vidnesbyrd om hans fantastiske karakter og hans ejer, Marianne Svalgaard Henriksens, store tro på ham.
Fra Israel til Danmark
Marianne stødte første gang på Hugo Boss of Glory, kaldet Hugo i daglig tale, gennem et billede på internettet. Hun blev straks betaget af den unge hunds stående positur. På trods af usikkerheden ved at købe en hund fra en kennel i et land med helt andre normer for dyrevelfærd, tog Marianne chancen. Hugo ankom til Danmark som syv måneder gammel, og allerede fra det øjeblik, han trådte ud af transportkassen, viste han, at han var noget helt særligt.
– Han klarede flyveturen til UG og kom bare ud og ejede hele verden. Det har han egentlig gjort lige siden, fortæller Marianne.
Charme, selvtillid og lækker pels
Hugo er, som en welsh skal være: fuld af energi, arbejdslyst og glæde. Han elsker mennesker og hunde og har en charme, der gør ham uimodståelig. Hans udstråling har bragt ham langt, og i år kunne Hugo kalde sig racevinder i både Dansk Kennel Klub og Spanielklubben.
Det har dog ikke været uden arbejde. Hugo har deltaget i stort set alle Dansk Kennel Klubs udstillinger med undtagelse af Bornholm, og Marianne beskriver, hvordan han altid har en fest, når han er med.
– Han synes, det er skægt, og han nyder opmærksomheden. Han er overbevist om, at verden er til for ham, siger hun med et grin.
Et hjem fyldt med vinderhunde
Hugo er en del af en flokkultur, hvor præstation og glæde går hånd i hånd. Familien tæller også en irish water spaniel og en field spaniel, der ligeledes er racevinder i både DKK og Spanielklubben. For Marianne, der har haft welsh springer spaniels siden 2006, er det vigtigt, at hendes hunde både trives derhjemme og præsterer i ringen.
– Hugo er faktisk ved at overtage herredømmet derhjemme, selvom han er den yngste, siger hun.
Det er heller ikke helt uvant for Marianne og familien at have prominente hunde boende derhjemme. Faktisk er Hugs sejr som racevinder hele syvende gang, at en af Mariannes hunde ender øverst på årets podie.
- Vi håber da også på at ligge i toppen til næste år og måske blive racevinder igen, lyder det fra den ambitiøse udstiller.
Fremtiden ser lys ud
Trods Hugos store succes har Marianne også fremtidige mål. Hun drømmer om at tage jagtprøver med sine hunde for at vise deres alsidighed og arbejder på at finde en passende udstationeringsfamilie til en tæve for at avle videre på sine linjer.
Hugo, der i dag er 2,5 år, har allerede rejst i både Danmark, Sverige, Slovenien og Schweiz og hævet flotte udstillingsresultater med hjem. Hans rejse fra den store kennel i Israel til et liv fyldt med kærlighed og succes er en historie om håb – og om, hvad der kan ske, når man giver en hund en chance.
– Når jeg ser på Hugo og alt det, han har opnået, bliver jeg mindet om, hvor fantastisk en hund kan være, når den får kærlighed og en chance for at blomstre, slutter Marianne.
Hugo er et lysende eksempel på, at kærlighed og dedikation kan overvinde selv de største udfordringer – og skabe en racestjerne ud af en usikker start.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
Danske og engelske forskere har fundet tegn på, at hunde måske blev brugt til jagt tidligere end man hidtil har troet
Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond
Ingen anden dyreart fås i så forskellige udgaver som hunden: Med krøller eller stritpels, langhåret, korthåret eller måske helt uden pels, og fra to kilo til 100 kilo. Selskabelig, vogtende, trækkende eller apporterende. Uanset egenskaber kan du møde dem alle i den kommende weekend, den 8. og 9. februar, hvor Dansk Kennel Klub skyder hundeåret i gang med det allerførste topmøde mellem hunde fra hele verden i Messe C i Fredericia
Allerede nu er der sat gang i pollensæsonen, og det kan allergiske hunde måske også mærke
Efter indstilling fra DKK blev Fiona Wennberg i går aftes hyldet sammen med kommunens øvrige unge mestre ved Egedal Kommunes årlige prisfest for frivillige, ildsjæle og mestre
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.