Det er ikke alle hunde, der får en start på livet fyldt med kærlighed og tryghed. For Hugo, en welsh springer spaniel, begyndte livet på en ombygget kyllingefarm i Israel. Her var han blot én blandt rigtig mange hunde, der aldrig blev socialiseret eller oplevede den nære menneskekontakt, vi forbinder med et godt hundeliv. Men Hugos rejse fra anonymitet til anerkendelse som dansk racevinder er et vidnesbyrd om hans fantastiske karakter og hans ejer, Marianne Svalgaard Henriksens, store tro på ham.
Fra Israel til Danmark
Marianne stødte første gang på Hugo Boss of Glory, kaldet Hugo i daglig tale, gennem et billede på internettet. Hun blev straks betaget af den unge hunds stående positur. På trods af usikkerheden ved at købe en hund fra en kennel i et land med helt andre normer for dyrevelfærd, tog Marianne chancen. Hugo ankom til Danmark som syv måneder gammel, og allerede fra det øjeblik, han trådte ud af transportkassen, viste han, at han var noget helt særligt.
– Han klarede flyveturen til UG og kom bare ud og ejede hele verden. Det har han egentlig gjort lige siden, fortæller Marianne.
Charme, selvtillid og lækker pels
Hugo er, som en welsh skal være: fuld af energi, arbejdslyst og glæde. Han elsker mennesker og hunde og har en charme, der gør ham uimodståelig. Hans udstråling har bragt ham langt, og i år kunne Hugo kalde sig racevinder i både Dansk Kennel Klub og Spanielklubben.
Det har dog ikke været uden arbejde. Hugo har deltaget i stort set alle Dansk Kennel Klubs udstillinger med undtagelse af Bornholm, og Marianne beskriver, hvordan han altid har en fest, når han er med.
– Han synes, det er skægt, og han nyder opmærksomheden. Han er overbevist om, at verden er til for ham, siger hun med et grin.
Et hjem fyldt med vinderhunde
Hugo er en del af en flokkultur, hvor præstation og glæde går hånd i hånd. Familien tæller også en irish water spaniel og en field spaniel, der ligeledes er racevinder i både DKK og Spanielklubben. For Marianne, der har haft welsh springer spaniels siden 2006, er det vigtigt, at hendes hunde både trives derhjemme og præsterer i ringen.
– Hugo er faktisk ved at overtage herredømmet derhjemme, selvom han er den yngste, siger hun.
Det er heller ikke helt uvant for Marianne og familien at have prominente hunde boende derhjemme. Faktisk er Hugs sejr som racevinder hele syvende gang, at en af Mariannes hunde ender øverst på årets podie.
- Vi håber da også på at ligge i toppen til næste år og måske blive racevinder igen, lyder det fra den ambitiøse udstiller.
Fremtiden ser lys ud
Trods Hugos store succes har Marianne også fremtidige mål. Hun drømmer om at tage jagtprøver med sine hunde for at vise deres alsidighed og arbejder på at finde en passende udstationeringsfamilie til en tæve for at avle videre på sine linjer.
Hugo, der i dag er 2,5 år, har allerede rejst i både Danmark, Sverige, Slovenien og Schweiz og hævet flotte udstillingsresultater med hjem. Hans rejse fra den store kennel i Israel til et liv fyldt med kærlighed og succes er en historie om håb – og om, hvad der kan ske, når man giver en hund en chance.
– Når jeg ser på Hugo og alt det, han har opnået, bliver jeg mindet om, hvor fantastisk en hund kan være, når den får kærlighed og en chance for at blomstre, slutter Marianne.
Hugo er et lysende eksempel på, at kærlighed og dedikation kan overvinde selv de største udfordringer – og skabe en racestjerne ud af en usikker start.
Drømmer du om en juleaften fyldt med hygge, ro og nærvær – og hvor din firbenede ven er en naturlig del af festen? På Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, kan du fejre jul midt i den smukke natur ved Rold Skov og samtidig give din hund en oplevelse i verdensklasse.
Dyreforsikringsselskabet Agria har på et år registreret dobbelt så mange tilfælde af nikotinforgiftning blandt hunde sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig advarer selskabets direktør om ”et nok ikke ubetydeligt mørketal: Der er formentlig endnu flere hunde, der reelt er blevet forgiftede, uden at nikotin- eller snusforgiftning blev identificeret eller anmeldt som årsag”.
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Mange bruger leg som belønning i forbindelse med træning, fordi det for nogle hunde virker bedre end en tør godbid. Ny forskning tyder dog på, at leg efter træning også har en hel anden fordel – det hjælper måske hundens hjerne til at lagre dét den lige har lært
Årets Politihund blev hædret til udstillingen i Herning. Theo vandt, fordi han snusede sig frem til en 89-årig dement plejehjemsbeboer, der var forsvundet fra sit hjem
Op mod hver femte ældre tæve udvikler kræft i mælkekirtlerne, og dermed er det en af de mest almindelige kræftformer man ser hos tæverne
Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden den 24. og 25. september inviterer til "Kampen om København" set fra hundeperspektiv, gælder det om at holde halen lige på bagdelen; For her kan du opleve ikke færre end 3.200 af Danmarks smukkeste - og dygtigste – hunde
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med 165 tilmeldte satte årets adventsløb ny standard for Canicross i Danmark. Udfordrende ruter, stærkt fællesskab og en debuterende stafet sikrede en dag fyldt med action, glæde og ros fra deltagere og tilskuere.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund