Mens Coronavirusen fortsætter med at sprede sig i verden og ikke mindst i verdens medier, så sidder der op imod 50.000 kæledyr i byen Wuhan med en noget usikker fremtid.
Usikkerheden skyldes først og fremmest, at omkring fem millioner mennesker har forladt Wuhan efter sygdommen brød ud i byen, og mange af disse har altså efterladt deres hunde og katte.
Med Coronavirusens spredning flyder det også med rygter, og et af dem er, at de efterladte kæledyr kan være smittet med virusen. Noget som WHO dog afviser, der skulle være bevis for.
Alligevel frygter man, at Kina vælger at aflive de herreløse dyr.
– Hvis de lokale myndigheder bestemmer sig for, at hunde er en trussel, så bliver jeg både bekymret for hundene, der bor på vejen, men også dem, der bor hjemme hos folk, siger Humane Society Internationals talskvinde, Wendy Higgins til Sky News.
Hun er ikke ene om at bekymre sig om dyrene, og det er ikke kun myndighederne, der kan være farlige for deres fremtid. For mange dyr er lige nu efterladt alene tilbage med en langsom sultedød i udsigt.
– Et konservativt bud er, at der er omkring 5000 kæledyr, der er efterladt alene og vil dø af sult i de kommende dage, lyder det fra en mand, som kalder sig Lao Mao. Han ønsker ikke sit rigtige navn frem, da familien ikke ved, han går rundt i Wuhan og redder efterladte dyr.
Siden 25. januar har han været med til at redde flere end 1000 kæledyr.
Hos Humane Society International mener man, at de 5000 kæledyr er alt for lidt. Om de nærmere mener, der er tale om de 50.000, der er estimeret på grund af antallet af flygtede mennesker, siger artiklen ikke noget om, men organisationen er i kontakt med 35 dyreværnsgrupper i hele Kina, og her lyder det samstemmende, at dyr er efterladt til en trist skæbne.
I går reddede Humane Society International 11 hvalpe, der var efterladt uden mad og vand. Du kan se en video af det nederst i artiklen.
Der er indtil videre ikke nogen rapporter om masseaflivninger af kæledyr, men ifølge Wendy Higgins skal der ikke mange mistanker til, før myndighederne vælger den at aflive enorme mængder af kæledyr for at sikre menneskene.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Når påsken er overstået, kan du igen komme til træning med din hund, såfremt det foregår i små grupper og tager hensyn til retningslinjerne mod smitte af Covid-19
Kan hunde smitte med corona? Ikke mere end et dørhåndtag, læs her hvorfor
På stort set alle medier blinker Coronavirus i diverse breakingbjælker. Men skal vi nu også til at være nervøse for vores kæledyr? Det har AniCura svaret på
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.