Mens Coronavirusen fortsætter med at sprede sig i verden og ikke mindst i verdens medier, så sidder der op imod 50.000 kæledyr i byen Wuhan med en noget usikker fremtid.
Usikkerheden skyldes først og fremmest, at omkring fem millioner mennesker har forladt Wuhan efter sygdommen brød ud i byen, og mange af disse har altså efterladt deres hunde og katte.
Med Coronavirusens spredning flyder det også med rygter, og et af dem er, at de efterladte kæledyr kan være smittet med virusen. Noget som WHO dog afviser, der skulle være bevis for.
Alligevel frygter man, at Kina vælger at aflive de herreløse dyr.
– Hvis de lokale myndigheder bestemmer sig for, at hunde er en trussel, så bliver jeg både bekymret for hundene, der bor på vejen, men også dem, der bor hjemme hos folk, siger Humane Society Internationals talskvinde, Wendy Higgins til Sky News.
Hun er ikke ene om at bekymre sig om dyrene, og det er ikke kun myndighederne, der kan være farlige for deres fremtid. For mange dyr er lige nu efterladt alene tilbage med en langsom sultedød i udsigt.
– Et konservativt bud er, at der er omkring 5000 kæledyr, der er efterladt alene og vil dø af sult i de kommende dage, lyder det fra en mand, som kalder sig Lao Mao. Han ønsker ikke sit rigtige navn frem, da familien ikke ved, han går rundt i Wuhan og redder efterladte dyr.
Siden 25. januar har han været med til at redde flere end 1000 kæledyr.
Hos Humane Society International mener man, at de 5000 kæledyr er alt for lidt. Om de nærmere mener, der er tale om de 50.000, der er estimeret på grund af antallet af flygtede mennesker, siger artiklen ikke noget om, men organisationen er i kontakt med 35 dyreværnsgrupper i hele Kina, og her lyder det samstemmende, at dyr er efterladt til en trist skæbne.
I går reddede Humane Society International 11 hvalpe, der var efterladt uden mad og vand. Du kan se en video af det nederst i artiklen.
Der er indtil videre ikke nogen rapporter om masseaflivninger af kæledyr, men ifølge Wendy Higgins skal der ikke mange mistanker til, før myndighederne vælger den at aflive enorme mængder af kæledyr for at sikre menneskene.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Historier om rottesyge har fyldt meget i medierne de sidste par uger. I takt med at den danske rottebestand stiger, ses der flere tilfælde af denne potentielt dødelige sygdom – og det er ikke kun os mennesker, der skal være på vagt, for rottesyge kan også smitte til vores hunde. Vi ser lidt nærmere på sygdommen
Når efteråret melder sig med koldt og fugtigt vejr, begynder mange af os at hoste og snøfte. Der sker en opblomstring af sygdomme, der rammer luftvejene, fordi efterårsvejret giver gode betingelser for de virus og bakterier, der gør os syge – og det samme gælder for vores hunde. En af de sygdomme vi ser mere af hos hunde, når vejret bliver dårligt, er kennelhoste
På Trekantens Dyrlægers Facebookside kan man lige nu se en video af, hvordan det ser ud, når en hund bliver aflivet
På udstillingen i Ballerup er Landseergården's Kissable Kelly blevet bedst i racen, og dermed har hun sikret sig titlen som årets landseer
Coronaen har med rette fået skyld for meget skidt, men nu viser det sig, at den også har ført noget godt med sig. USA oplevede kæmpe fald i antallet af aflivninger af kæledyr på internater
Bor man i den nordlige del af Sjælland er der risiko for, at ens hund får en slem omgang diarre. Dårligdommen smitter ikke kun hunde. Mennesker kan også blive ramt
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.