Abekoppe-epidemien fortsætter med at sprede sig i Europa, og fra Paris har myndighederne rapporteret om et tilfælde, hvor en hund er smittet af to abekoppe-patienter. Hermed har det vist sig, at virussygdommen kan smitte hunde og måske andre dyr ved tæt kontakt. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
- Lige nu ser vi en kraftig stigning i antallet af mennesker, der bliver smittet med abekopper i Europa og de vestlige lande. Dyr spiller ikke en rolle i smittespredningen, men for at forebygge at sygdommen spreder blandt dyr, indfører vi nu en pligt til at anmelde mistanke om abekoppe-smitte til os, siger Sten Mortensen, veterinær udviklingschef i Fødevarestyrelsen.
Hvis man får mistanke om abekoppe-smitte i et dyr, skal dyrlægen kontaktes og dyret skal holdes i hjemmeisolation ind til mistanken er afkræftet. Dyrlægerne skal være særligt opmærksomme, når de skal undersøge dyr, som er eller har været i tæt kontakt med en abekoppe-patient.
- Lige nu ser vi kun smitte blandt mennesker og hvis forbliver sådan, så bliver det nemmere at kontrollere sygdommen end hvis der også foregår smitte blandt dyr, siger Sten Mortensen.
Det er dyrlægens opgave, at anmelde mistanke om abekopper hos dyr, men ejer kan også anmelde mistanke om abekopper hos dyr til Fødevarestyrelsen. Styrelsen kan også give råd om, hvordan man holder sit dyr i hjemmeisolation.
Abekoppevirus er ifølge Sundhedsstyrelsen ikke meget smitsomt, men smitte kan ske mellem mennesker og dyr, derfor anbefales effektiv smittebeskyttelse.
Feber er et typisk første tegn på smitte med abekopper i dyr, men symptomer varierer og kendes ikke med sikkerhed. Vær altid opmærksom på risiko for abekoppeinfektion, hvis et dyr har været i kontakt med abekoppepatient og bliver syg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste