For os mennesker er julen fyldt med lækker mad og søde sager, men meget af den klassiske julemad er ikke godt for hunden, og hver jul blive hunde syge, fordi de har fået snuden i julelækkerierne.
Nogle af de ting, du skal være særlig opmærksom på hen over julen er:
1) Chokolade
Chokolade indeholder stoffet theobromin, som hunde ikke kan tåle. Theobromin findes i forskellige mængder i chokolade, alt efter hvilken slags chokolade man har fat i. Generelt er det sådan, at der er mere theobromin i kakaopulver og mørk chokolade, end der er i mælkechokolade eller hvid chokolade, men selv forholdsvis små mængder af stoffet kan give problemer, og derfor bør al chokolade holdes væk fra hunden.
2) Fedtholdigt mad
Meget julemad har et højt indhold af fedt og mange hunde synes at den fede mad smager godt. Meget fed mad kan dog udløse en betændelse i hundens bugspytkirtel, og en sådan betændelse kan være livstruende. Betændelse i bugspytkirtlen er en meget smertefuld tilstand.
3) Nødder
Nødder er generelt giftige for hunde, men især macadamia nødden kan give problemer. Nødden findes ofte i de nøddeblandinger, der sælges rundt omkring i danske supermarkeder. Der skal kun ganske små mængder af nødden til at give forgiftningsproblemer.
4) Juleanden
Tilberedte fugleben, og herunder også ben fra juleanden, splintrer mere end ben fra for eksempel okse eller svin. Dette skyldes at ben fra fjerkræ er hule indeni og det gør dem mere porøse. Splintrer benene, når hunden spiser dem, kan det give alvorlige problemer i maven og tarmen. De skarpe splinter kan lave skade på mavesækken eller tarmvæggen, og det kan i sidste ende være livsfarligt. Derudover kan de små knoglestumper klumpe sig sammen og give forstoppelse, nogle gange i en sådan grad, at de kun kan fjernes ved en operation. Begge tilstande kan blive livsfarlig for hunden.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Så er det blevet juleaften, og vi vil gerne ønske alle vores læsere glædelig jul
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen
Juletræet er en fast del af den danske jul, men det fint pyntede træ er ikke altid hundeegnet. Vi har 5 gode råd, der kan gøre dit træ hundevenligt
Fem mistænkelige dødsfald på 15 dage har fået politikerne i Greve Kommune til at reagere, og sagen er nu meldt til politiet
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?