Juletiden byder på fridage, gæster, fest og lækker mad – og er ofte en dejlig tid, i hvert fald hvis man er menneske. Julen kan dog være en udfordrende tid for familiens firbenede medlemmer med uforudsigelighed og uvante oplevelser. Derfor bør man som hundeejer tage særligt hensyn til hunden, når højtidens gøremål og traditioner løber af stablen.
3 gode råd til en god hundejul:
1. Giv hunden plads når der er gæster
Mange familier og venner bruger julen til at få set hinanden, og derfor er juleferien typisk fyldt med gæster. For mange hunde er gæster en sjov ting, men mange fremmede mennesker kan også være en stressende oplevelse for hunden. Det er derfor vigtigt at hunden har et helle, som den kan opsøge, hvis de mange indtryk bliver for meget. Det er særligt vigtigt hvis der er små børn blandt gæsterne, da de ofte har en særlig lyst til at snakke med hunden, og ikke altid evner at stoppe, når hunden har brug for fred.
2. Sæt julepynten over hundehøjde
Når man pynter op til jul, skal man være opmærksom på at gøre det på en hundevenlig måde. Nogle af de planter vi bruger i juledekorationer, som eksempelvis mistelten og kristorn, er giftige for hunden. Det samme gælder den populære juleblomst, julestjernen. Hold også glaskugler og lignende ude af hundehøjde.
3. Giv ikke hunden julemad
Traditionel dansk julemad er meget fedtholdigt, og hvert år får danske hunde betændelse i bugspytkirtlen, som følge af for meget fed mad. Derudover er varmebehandlede andeben farlige for hunden, da de kan splintre og give alvorlige problemer i hundens tarm. Derudover er flere af de ingredienser, der indgår i de klassiske julegodter giftige for hunde, og det gælder i særdeleshed chokolade, der bør holdes langt væk fra hunden.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Hvad kræver det egentlig at blive en (dygtig) terapihund? Første skridt på vejen er en egnethedstest, og den kan du læse mere om i bloggen her, hvor golden retrieveren James starter sin rejse mod at blive en vaskeægte 'arbejdshund'.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Om lidt er det juleaften – og så fyldes de danske hjem med gæster, mad og julesang. Det er en tid hvor familien samles og hygger sig, men hvad er en god juleaften for vores firbenede familiemedlemmer?
Velkommen til vores julekalender. Det er i dag 1. december. Ikke alle ved, hvad det betyder
Var du lige så tilfreds med dine julegaver i går som denne keeshond åbenbart har været. Billedet er taget af Kenn Munk Larsen
Det magiske system
Her får du 17 rebusser. Løsningen på hver af dem er en hunderace. God fornøjelse
Julen står for døren, og det kan være fristende at give en man holder af et blødt og sødt kæledyr. Men det skal man holde sig fra, mener Dyrenes Beskyttelse. Læs her hvorfor
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.