Juletiden byder på fridage, gæster, fest og lækker mad – og er ofte en dejlig tid, i hvert fald hvis man er menneske. Julen kan dog være en udfordrende tid for familiens firbenede medlemmer med uforudsigelighed og uvante oplevelser. Derfor bør man som hundeejer tage særligt hensyn til hunden, når højtidens gøremål og traditioner løber af stablen.
3 gode råd til en god hundejul:
1. Giv hunden plads når der er gæster
Mange familier og venner bruger julen til at få set hinanden, og derfor er juleferien typisk fyldt med gæster. For mange hunde er gæster en sjov ting, men mange fremmede mennesker kan også være en stressende oplevelse for hunden. Det er derfor vigtigt at hunden har et helle, som den kan opsøge, hvis de mange indtryk bliver for meget. Det er særligt vigtigt hvis der er små børn blandt gæsterne, da de ofte har en særlig lyst til at snakke med hunden, og ikke altid evner at stoppe, når hunden har brug for fred.
2. Sæt julepynten over hundehøjde
Når man pynter op til jul, skal man være opmærksom på at gøre det på en hundevenlig måde. Nogle af de planter vi bruger i juledekorationer, som eksempelvis mistelten og kristorn, er giftige for hunden. Det samme gælder den populære juleblomst, julestjernen. Hold også glaskugler og lignende ude af hundehøjde.
3. Giv ikke hunden julemad
Traditionel dansk julemad er meget fedtholdigt, og hvert år får danske hunde betændelse i bugspytkirtlen, som følge af for meget fed mad. Derudover er varmebehandlede andeben farlige for hunden, da de kan splintre og give alvorlige problemer i hundens tarm. Derudover er flere af de ingredienser, der indgår i de klassiske julegodter giftige for hunde, og det gælder i særdeleshed chokolade, der bør holdes langt væk fra hunden.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Bliver Monty fundet i dag
For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
19. december rykkede Lis Skøtt og hunden Fie ud til en eftersøgning af en lille drengs høreapparat. Den dygtige Labrador fandt drengens høreapparat og så var julen reddet
I mange danske hjem, vil julestjerner pynte i den kommende juletid. Planten indeholder dog nogle giftstoffer, som kan give problemer, hvis hunden spiser den
Det er en trist Monty, vi møder i dag
Så blev det juleaften, og det har denne boxer helt sikkert glædet sig til. Det dejlige julebillede er taget af Heidi Glisborg
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse