Om lidt er bladene faldet af træerne og tilbage står de stedsegrønne planter. Blandt disse er thujaen, som hører til nåletræerne og som er en af de mest almindelige stedsegrønne planter i Danmark. Den ses ofte på kirkegårde, men også som træer eller hække rundt omkring i vores haver.
Thujaen indeholder en række æteriske olier, heriblandt terpenen. Terpenen er giftig – både for mennesker og for hunde – og findes i alle dele af planten.
Symptomer på forgiftning med thuja
Giften påvirker flere organer og giver blandt andet blødning i hjertemuskulaturen samt i maven og tarmen. Har din hund spist thuja, kan du blandt andet se symptomer som:
Forgiftningen kan til sidste bevirke at hunden går i koma og dør.
Hvad kan du gøre hvis din hund har spist thuja?
Mistænker du, at din hund har spist thuja, er det vigtigt at du hurtigt kontakter din dyrlæge. Der ikke findes nogen egentlig modgift mod giftstoffet i planten, og derfor forsøger man at få den spiste plante ud af mavesækken inden giften optages i kroppen. Dette kan gøres ved at give hunden et brækmiddel, så den kaster det op igen. Det skal dog gøres hurtigt - og senest inden for de første par timer efter at hunden har spist det. Er hunden begyndt at vise symptomer på forgiftningen, er det eneste man kan gøre at støtte hunden, fx ved at give væske direkte ind i blodårerne, eller anden hjælpende behandling.
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Børn, der elsker hunde og hunde der elsker børn er dejligt. Og de to ting kan man opleve på Hund i Fokus netop nu
Efteråret er godt i gang, og kastanjerne rammer jorden. De er sjove for børn, men giftige for hunde
I weekenden blev flere hunde forgiftet ved et canicrossløb i Frankrig. Tre hunde er døde efter at have spist forgiftede kødboller
Med efteråret kommer også agern – men egetræernes nødder er desværre giftige for vores firbenede venner. Spiser de for mange, kan det ende med livstruende lever- eller nyreskader. Vi ser lidt nærmere på hvad der sker, hvis hunden spiser agern
Sødestoffet xylitol er bredt anvendt i blandt andet tyggegummi og tandpasta, men stoffet er livsfarligt for hunde
I Greve tager politiet nu affære for at opklare sagen om de døde hunde i området
Hunde der spiser vindruer og rosiner, kan udvikle livstruende nyresvigt – derfor bør de søde frugter holdes væk fra vores hunde
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.