Hunden.dk var et af de medier, der for et par uger siden skrev om en død hund i Munkebo på Fyn. Her var hunden, Paco, blevet dårlig efter at have været ude at gå, og ejerne var overbeviste om, at Paco var blevet forgiftet af noget torskerogn, den havde spist.
Rygterne spredte sig hurtigt, og der blev startet en indsamling til hundeejerne for at hjælpe dem med en bekostelig dyrlægeregning.
I debatten, der fulgte dødsfaldet, kom det frem, at flere hundeejere havde oplevet lignende ting i Munkebo gennem de sidste år. Flere mente også at vide, hvem der stod bag forgiftningerne.
En anonym kilde fortalte til Hunden.dk, at denne person var set sparke til katte og true med at køre dem over, ligesom personen altså skulle have lagt gift ud gennem de sidste fem år. Men dette dødsfald kan altså ikke tilskrives denne dyremishandler.
Pacos dødsårsag er nemlig slået fast, og det viser sig, at hunden ikke døde af forgiftning, men af en blødende tumor i tarmen. Det skriver Fyens Stiftstidende.
Hunden Paco mistede for nylig livet i Munkebo. Hunden døde af en forgiftning. Flere mener, at det er et menneske, der med vilje har forgiftet Paco og andre hunde og dyr i området
Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at påsken er det tidspunkt på året, hvor flest hunde dør af forgiftning. Også kattene er udsatte, da de ofte spiser af påskens blomster og dekorationer. Påsken er altså blandt de højtider, hvor der er særlig grund til at holde øje med, hvad Fido og Felix putter i munden
Nogle hyrdehunderacer er særligt følsomme overfor stoffet ivermectin, der bruges til behandling af forskellige parasitter
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
Sødestoffet xylitol er farligt for hunde, fordi det sænker blodsukkeret og kan give forgiftning. Tandpasta, tyggegummi, slik og sukkerfrie varer er eksempler på produkter, der kan indeholde xylitol. Selv en lille mængde xylitol kan få hunden til at få et livstruende fald i blodsukkerniveauet. Alle produkter der indeholder xylitol, bør derfor altid opbevares utilgængeligt for hunden. Agria Dyreforsikring giver her en oversigt over symptomerne, mængden af xylitol der er farlig for hunden, og hvordan du skal behandle hunden i tilfælde af, at din hund har indtaget produkter med xylitol
Fem mistænkelige dødsfald på 15 dage har fået politikerne i Greve Kommune til at reagere, og sagen er nu meldt til politiet
Koralkirsebær er en almindelig stueplante i mange danske hjem og den kan give alvorlige forgiftninger hos hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse