Julestjerne, der oprindeligt stammer fra Mexico, er en almindelig del af mange danskeres jul. Den er i familie med planter som vortemælk, koralranke og kristornekrone. Planten kendes på sin store fine blomst, som ofte er rød, men som også findes i hvid og pink.
Julestjerne indeholder stofferne euphorbin og euphorobon. Stofferne findes i hele planten i dens mælkeholdige saft, men i særlig høj koncentration i selve blomsten.
Hvad sker der, hvis din hund spiser julestjerne?
Julestjerne er sjældent dødelig for hunde, men giften er lokalirriterende og kan give rødme og svie, hvis den kommer i kontakt med hundens slimhinder i munden eller i hundens øjne. Hvalpe rammes typisk særligt hårdt, og her kan forgiftningen lettere blive dødelig end hos de voksne hunde.
Nogle af de mest almindelige symptomer ved indtag af julestjerne er:
Skal julestjerne være en del af juledekorationen i år bør du overveje hvor du stiller den, og sørge for at den er uden for hundehøjde. Hvalpe og unghunde er i særlig risiko for at blive forgiftet af julestjener, da de unge hunde har større tendens til at spise ting i hjemmet, som de ikke bør.
Er du i tvivl om, hvorvidt din hund har indtaget julestjerne eller en anden giftig plante, bør du altid straks kontakte din dyrlæge.
/Astrid Holtet, dyrlæge
I takt med at julen nærmer sig, dukker der mere og mere julepynt op i mange danske hjem. Men en del af de planter, vi bruger til at pynte vores huse, er giftige
Mens der gøres klar til at riste hekse på store bål rundt omkring i landet, vil en masse hunde med deres ejere deltage i landets første K9 biathlon i Nærum
Det sker, at anatomiske overdrivelser vinder over den korrekte anatomi, når hunde bedømmes i ringene. I nyere tid er det blandt andet de meget overvinklede bagpartier, der tager stikket hjem, selvom de strider mod hundens oprindelige anatomi
Hundetræning kan forebygge eller udskyde en aldersrelateret nedgang i hundens kognitive evner, viser ungarsk studie
En ny dille har spredt sig i Kina. En dille, hvor folk bestiller en kasse med et dyr, som herefter bliver sendt til modtageren. Dillen har kostet flere dyr livet
Hunde, høj musik og højt humør er kodeordene denne weekend, når Dansk Kennel Klub afholder årets afsluttende udstilling i MCH Messecenter Herning. Se hunden.dk's stemningsvideo fra udstillingen
Unge, hurtigt voksende hunde kan udvikle en sygdom i knoglernes vækstlinjer. Sygdommen kaldes hypertrofisk ostedystrofi, og kan give halthed, høj feber og nedsat appetit
Er det en god eller dårlig ide at lade hunde hilse på hinanden, og er det overhovedet nødvendigt?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet