Juledekorationer pryder i disse uger mange danske hjem, men har du en nysgerrig hund, der kan finde på at gå på opdagelse i pynten, skal du være opmærksom på, hvad du sætter frem. Der er nemlig nogle af de klassiske juleplanter, som er giftige for vores hunde.
Pas på misteltenen
Misteltenen har også en central plads i mange juledekorationer, men planten indeholder desværre lectin og viskotoxiner, samt cholin og acetylcholin – alle stoffer, der kan give forgiftninger hos hunde. De symptomer, der normalt ses ved indtagelse af mistelten er, at hunden kaster, får diarré og savler meget. I enkelte tilfælde, kan der senere ses symptomer som koordinationsbesvær, irritation i huden, øget urinering, kramper, sløvhed og åndedrætsforstyrrelser
Pas på julestjernen
Julestjernen er en af de planter, vi køber flest af i december. Problemet er, at julestjernen indeholder stofferne Euphorbin og Euphorobon, som er giftige for hunde. Plantens saft indeholder giftstofferne, og kommer man i kontakt med den, kan det give lokal irritation, der kan være meget ubehageligt. Spiser hunden planten, kan den komme til at kaste op, få diarré, ondt i maven og eventuelt feber.
Indtagelse af julestjerne er ubehagelig, men sjældent med dødelig udgang for voksne hunde. For hvalpe kan forgiftningen dog godt være fatal.
Pas på kristornen
Kristornen (også kendt som kristjørnen) er endnu en plante, der kan ses i juledekorationer, og som kan være giftig. Den indeholder stofferne ilicin, ilexanthin og ilicinsyre, som virker stærkt irriterende på slimhinder. De typiske symptomer ved indtag af kristtorn er slemme mavesmerter og at hunden kaster op, får diarré og savler.
Hvis uheldet er ude
Skulle det ske at din hund kommer til at indtage giftige planter, bør du straks kontakte din dyrlæge, da det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at give hunden brækmiddel eller aktivt kul i et forsøg på at begrænse forgiftningen.
Så husk at sætte dekorationerne uden for hundens rækkevidde, og kom godt igennem julen.
Juledekorationer i hundehøjde kan være fristende for den nysgerrige hund og de kan give problemer, hvis hunden spiser dem
I mange danske hjem, vil julestjerner pynte i den kommende juletid. Planten indeholder dog nogle giftstoffer, som kan give problemer, hvis hunden spiser den
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.