Juledekorationer pryder i disse uger mange danske hjem, men har du en nysgerrig hund, der kan finde på at gå på opdagelse i pynten, skal du være opmærksom på, hvad du sætter frem. Der er nemlig nogle af de klassiske juleplanter, som er giftige for vores hunde.
Pas på misteltenen
Misteltenen har også en central plads i mange juledekorationer, men planten indeholder desværre lectin og viskotoxiner, samt cholin og acetylcholin – alle stoffer, der kan give forgiftninger hos hunde. De symptomer, der normalt ses ved indtagelse af mistelten er, at hunden kaster, får diarré og savler meget. I enkelte tilfælde, kan der senere ses symptomer som koordinationsbesvær, irritation i huden, øget urinering, kramper, sløvhed og åndedrætsforstyrrelser
Pas på julestjernen
Julestjernen er en af de planter, vi køber flest af i december. Problemet er, at julestjernen indeholder stofferne Euphorbin og Euphorobon, som er giftige for hunde. Plantens saft indeholder giftstofferne, og kommer man i kontakt med den, kan det give lokal irritation, der kan være meget ubehageligt. Spiser hunden planten, kan den komme til at kaste op, få diarré, ondt i maven og eventuelt feber.
Indtagelse af julestjerne er ubehagelig, men sjældent med dødelig udgang for voksne hunde. For hvalpe kan forgiftningen dog godt være fatal.
Pas på kristornen
Kristornen (også kendt som kristjørnen) er endnu en plante, der kan ses i juledekorationer, og som kan være giftig. Den indeholder stofferne ilicin, ilexanthin og ilicinsyre, som virker stærkt irriterende på slimhinder. De typiske symptomer ved indtag af kristtorn er slemme mavesmerter og at hunden kaster op, får diarré og savler.
Hvis uheldet er ude
Skulle det ske at din hund kommer til at indtage giftige planter, bør du straks kontakte din dyrlæge, da det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at give hunden brækmiddel eller aktivt kul i et forsøg på at begrænse forgiftningen.
Så husk at sætte dekorationerne uden for hundens rækkevidde, og kom godt igennem julen.
Juledekorationer i hundehøjde kan være fristende for den nysgerrige hund og de kan give problemer, hvis hunden spiser dem
I mange danske hjem, vil julestjerner pynte i den kommende juletid. Planten indeholder dog nogle giftstoffer, som kan give problemer, hvis hunden spiser den
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund