Juledekorationer pryder i disse uger mange danske hjem, men har du en nysgerrig hund, der kan finde på at gå på opdagelse i pynten, skal du være opmærksom på, hvad du sætter frem. Der er nemlig nogle af de klassiske juleplanter, som er giftige for vores hunde.
Pas på misteltenen
Misteltenen har også en central plads i mange juledekorationer, men planten indeholder desværre lectin og viskotoxiner, samt cholin og acetylcholin – alle stoffer, der kan give forgiftninger hos hunde. De symptomer, der normalt ses ved indtagelse af mistelten er, at hunden kaster, får diarré og savler meget. I enkelte tilfælde, kan der senere ses symptomer som koordinationsbesvær, irritation i huden, øget urinering, kramper, sløvhed og åndedrætsforstyrrelser
Pas på julestjernen
Julestjernen er en af de planter, vi køber flest af i december. Problemet er, at julestjernen indeholder stofferne Euphorbin og Euphorobon, som er giftige for hunde. Plantens saft indeholder giftstofferne, og kommer man i kontakt med den, kan det give lokal irritation, der kan være meget ubehageligt. Spiser hunden planten, kan den komme til at kaste op, få diarré, ondt i maven og eventuelt feber.
Indtagelse af julestjerne er ubehagelig, men sjældent med dødelig udgang for voksne hunde. For hvalpe kan forgiftningen dog godt være fatal.
Pas på kristornen
Kristornen (også kendt som kristjørnen) er endnu en plante, der kan ses i juledekorationer, og som kan være giftig. Den indeholder stofferne ilicin, ilexanthin og ilicinsyre, som virker stærkt irriterende på slimhinder. De typiske symptomer ved indtag af kristtorn er slemme mavesmerter og at hunden kaster op, får diarré og savler.
Hvis uheldet er ude
Skulle det ske at din hund kommer til at indtage giftige planter, bør du straks kontakte din dyrlæge, da det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at give hunden brækmiddel eller aktivt kul i et forsøg på at begrænse forgiftningen.
Så husk at sætte dekorationerne uden for hundens rækkevidde, og kom godt igennem julen.
Juledekorationer i hundehøjde kan være fristende for den nysgerrige hund og de kan give problemer, hvis hunden spiser dem
I mange danske hjem, vil julestjerner pynte i den kommende juletid. Planten indeholder dog nogle giftstoffer, som kan give problemer, hvis hunden spiser den
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse