Juledekorationer hører december til, og hvert år pryder de mange danske hjem. Lige så fine dekorationerne er, lige så problematiske kan de være, hvis hundene får fat i dem. Det er derfor en god idé at placere dem uden for hundehøjde – især hvis man har en hvalp eller en unghund i huset, da de unge hunde har en større tendens til at spise ting, som de ikke har godt af.
Ud over at indeholde små dele som kogler, figurer og andet, der kan sætte sig fast i tarmen hvis de spises, er flere af de planter, der ofte bruges i dekorationerne, giftige for hunde.
Nogle er de planter, man skal være særlig opmærksom på, er:
Mistelten
Mistelten er en klassisk plante i juletiden. Planten indeholder nogle giftige stoffer, der blandt andet kan give opkast, diarre, og derudover kan hunden begynde at savle. I sjældne tilfælde ses også ukoordinerede bevægelser, pupilforsnævring, irritation i huden. Hunden kan også begynde at tisse mere, få kramper, blive sløv og få åndedrætsforstyrrelser.
Kristtorn
Kristtorn bruges også hyppigt i juledekorationerne. Bærrene og bladene indeholder stoffer, som er voldsomt irriterende for slimhinden. Når den kommer i kontakt med slimhinden i hundens mund, mavesæk og tarm, ses der typisk voldsom opkast, savlen, diarre, koliksmerter og nedstemthed.
Thuja
Thuja er en almindelig stedsegrøn plante i mange danske haver, og den sniger sig også ofte ind i juledekorationer og julekranse. Spiser hunden thuja, kan dens mund blive irriteret, og der kan dannes blæner. Hunden kan derudover blive nedstemt og utilpas, få ondt i maven og begynde at kaste op eller få diarré.
Har din hund spist planter, som du tror er giftige, bør du altid straks kontakte en dyrlæge.
/Astrid Gerd Holtet
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt, hvor mange danskere har tradition for at samles om nærvær, julegodter, forkælelse, gaver og meget mere. Desværre kan flere af julens fristelser dog indebære livsfare for familiens firbenede medlemmer, og chefdyrlæge hos AniCura deler derfor ud af sine bedste tips til at sikre en god og tryg jul for vores kæledyr
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at påsken er det tidspunkt på året, hvor flest hunde dør af forgiftning. Også kattene er udsatte, da de ofte spiser af påskens blomster og dekorationer. Påsken er altså blandt de højtider, hvor der er særlig grund til at holde øje med, hvad Fido og Felix putter i munden
Dyreværnets tur til Serbien gik godt, og nu kan Daisy og Alba holde jul i deres nye familie
Mens mange mennesker nyder den hyggelige juletid, er højtiden forbundet med en række farer for vores kæledyr, som kan få alvorlige konsekvenser. Som kæledyrsejer skal man derfor være ekstra opmærksom i den kommende tid, lyder det fra en af landets største grupper af dyrehospitaler, der her giver gode råd til, hvordan man skaber en tryg og glædelig jul for sine kæledyr
Julen nærmer sig, hvor mange vælger at gemme en gave under juletræet til familiens kæledyr. AniCura Dyrehospitaler har samlet fire gode idéer til, hvordan du kan forkæle din hund eller kat til jul
Ofte glemmer vi alt om hundens sikkerhed, når vi tager den med på køretur i bilen. Men det er vigtigt, at du sørger for, at Fido er spændt ordentligt fast, særligt når turen går ud på de glatte og trafikerede veje i dagene op til jul og nytår. Læs her hvordan du bedst sikrer hunden på køreturen
Så sker der noget
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse