Juledekorationer hører december til, og hvert år pryder de mange danske hjem. Lige så fine dekorationerne er, lige så problematiske kan de være, hvis hundene får fat i dem. Det er derfor en god idé at placere dem uden for hundehøjde – især hvis man har en hvalp eller en unghund i huset, da de unge hunde har en større tendens til at spise ting, som de ikke har godt af.
Ud over at indeholde små dele som kogler, figurer og andet, der kan sætte sig fast i tarmen hvis de spises, er flere af de planter, der ofte bruges i dekorationerne, giftige for hunde.
Nogle er de planter, man skal være særlig opmærksom på, er:
Mistelten
Mistelten er en klassisk plante i juletiden. Planten indeholder nogle giftige stoffer, der blandt andet kan give opkast, diarre, og derudover kan hunden begynde at savle. I sjældne tilfælde ses også ukoordinerede bevægelser, pupilforsnævring, irritation i huden. Hunden kan også begynde at tisse mere, få kramper, blive sløv og få åndedrætsforstyrrelser.
Kristtorn
Kristtorn bruges også hyppigt i juledekorationerne. Bærrene og bladene indeholder stoffer, som er voldsomt irriterende for slimhinden. Når den kommer i kontakt med slimhinden i hundens mund, mavesæk og tarm, ses der typisk voldsom opkast, savlen, diarre, koliksmerter og nedstemthed.
Thuja
Thuja er en almindelig stedsegrøn plante i mange danske haver, og den sniger sig også ofte ind i juledekorationer og julekranse. Spiser hunden thuja, kan dens mund blive irriteret, og der kan dannes blæner. Hunden kan derudover blive nedstemt og utilpas, få ondt i maven og begynde at kaste op eller få diarré.
Har din hund spist planter, som du tror er giftige, bør du altid straks kontakte en dyrlæge.
/Astrid Gerd Holtet
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Nu er det endelig jul - jul igen
Mange af de ting vi nyder at spise i forbindelse med julen, er ikke gode for vores hunde
Bliver Monty fundet i dag
Velkommen til vores julekalender. Det er i dag 1. december. Ikke alle ved, hvad det betyder
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.