Juledekorationer hører december til, og hvert år pryder de mange danske hjem. Lige så fine dekorationerne er, lige så problematiske kan de være, hvis hundene får fat i dem. Det er derfor en god idé at placere dem uden for hundehøjde – især hvis man har en hvalp eller en unghund i huset, da de unge hunde har en større tendens til at spise ting, som de ikke har godt af.
Ud over at indeholde små dele som kogler, figurer og andet, der kan sætte sig fast i tarmen hvis de spises, er flere af de planter, der ofte bruges i dekorationerne, giftige for hunde.
Nogle er de planter, man skal være særlig opmærksom på, er:
Mistelten
Mistelten er en klassisk plante i juletiden. Planten indeholder nogle giftige stoffer, der blandt andet kan give opkast, diarre, og derudover kan hunden begynde at savle. I sjældne tilfælde ses også ukoordinerede bevægelser, pupilforsnævring, irritation i huden. Hunden kan også begynde at tisse mere, få kramper, blive sløv og få åndedrætsforstyrrelser.
Kristtorn
Kristtorn bruges også hyppigt i juledekorationerne. Bærrene og bladene indeholder stoffer, som er voldsomt irriterende for slimhinden. Når den kommer i kontakt med slimhinden i hundens mund, mavesæk og tarm, ses der typisk voldsom opkast, savlen, diarre, koliksmerter og nedstemthed.
Thuja
Thuja er en almindelig stedsegrøn plante i mange danske haver, og den sniger sig også ofte ind i juledekorationer og julekranse. Spiser hunden thuja, kan dens mund blive irriteret, og der kan dannes blæner. Hunden kan derudover blive nedstemt og utilpas, få ondt i maven og begynde at kaste op eller få diarré.
Har din hund spist planter, som du tror er giftige, bør du altid straks kontakte en dyrlæge.
/Astrid Gerd Holtet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?
Ofte glemmer vi alt om hundens sikkerhed, når vi tager den med på køretur i bilen. Men det er vigtigt, at du sørger for, at Fido er spændt ordentligt fast, særligt når turen går ud på de glatte og trafikerede veje i dagene op til jul og nytår. Læs her hvordan du bedst sikrer hunden på køreturen
Har du tænkt at din hund skulle forkæles med en julekalender fra Harald Nyborg denne december, så må du nok hellere lige læse med her
Det er 5. december. Det er værre med Montys poter, men hjælpen er på vej
Julen er en glædelig højtid i mange danske hjem, men den kan også være fyldt med mange udfordringer for hunden i familien
I aften er det juuuuuleaften, der er længe længe til. Vi glæder os, men vi skal huske at passe godt på hunden, når julemaden fortæres, juletræet pyntes og gaverne pakkes op
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.