Juledekorationer hører december til, og hvert år pryder de mange danske hjem. Lige så fine dekorationerne er, lige så problematiske kan de være, hvis hundene får fat i dem. Det er derfor en god idé at placere dem uden for hundehøjde – især hvis man har en hvalp eller en unghund i huset, da de unge hunde har en større tendens til at spise ting, som de ikke har godt af.
Ud over at indeholde små dele som kogler, figurer og andet, der kan sætte sig fast i tarmen hvis de spises, er flere af de planter, der ofte bruges i dekorationerne, giftige for hunde.
Nogle er de planter, man skal være særlig opmærksom på, er:
Mistelten
Mistelten er en klassisk plante i juletiden. Planten indeholder nogle giftige stoffer, der blandt andet kan give opkast, diarre, og derudover kan hunden begynde at savle. I sjældne tilfælde ses også ukoordinerede bevægelser, pupilforsnævring, irritation i huden. Hunden kan også begynde at tisse mere, få kramper, blive sløv og få åndedrætsforstyrrelser.
Kristtorn
Kristtorn bruges også hyppigt i juledekorationerne. Bærrene og bladene indeholder stoffer, som er voldsomt irriterende for slimhinden. Når den kommer i kontakt med slimhinden i hundens mund, mavesæk og tarm, ses der typisk voldsom opkast, savlen, diarre, koliksmerter og nedstemthed.
Thuja
Thuja er en almindelig stedsegrøn plante i mange danske haver, og den sniger sig også ofte ind i juledekorationer og julekranse. Spiser hunden thuja, kan dens mund blive irriteret, og der kan dannes blæner. Hunden kan derudover blive nedstemt og utilpas, få ondt i maven og begynde at kaste op eller få diarré.
Har din hund spist planter, som du tror er giftige, bør du altid straks kontakte en dyrlæge.
/Astrid Gerd Holtet
Drømmer du om en juleaften fyldt med hygge, ro og nærvær – og hvor din firbenede ven er en naturlig del af festen? På Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, kan du fejre jul midt i den smukke natur ved Rold Skov og samtidig give din hund en oplevelse i verdensklasse.
Dyreforsikringsselskabet Agria har på et år registreret dobbelt så mange tilfælde af nikotinforgiftning blandt hunde sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig advarer selskabets direktør om ”et nok ikke ubetydeligt mørketal: Der er formentlig endnu flere hunde, der reelt er blevet forgiftede, uden at nikotin- eller snusforgiftning blev identificeret eller anmeldt som årsag”.
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Bliver Monty fundet i dag
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Så blev det juleaften, og det har denne boxer helt sikkert glædet sig til. Det dejlige julebillede er taget af Heidi Glisborg
Der findes en række ting, der er giftige for hunde og som kan være livsfarlige for dem at indtage – vi ser lidt på nogle af de mest almindelige forgiftninger og på, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude
Indtager hunde cannabis, kan det blandt andet lede til forstyrrelse af nervesystemet med hallucinationer, muskelsvaghed og umotiveret aggression
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med 165 tilmeldte satte årets adventsløb ny standard for Canicross i Danmark. Udfordrende ruter, stærkt fællesskab og en debuterende stafet sikrede en dag fyldt med action, glæde og ros fra deltagere og tilskuere.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund