Julen har for alvor meldt sin ankomst, og mange danskere nyder derfor godt af den hyggelige juletid, der ofte byder på familiesamvær, gaver og en masse julegodter. Men for hunde og katte indebærer højtiden en række farer, og derfor bør kæledyrsejere være ekstra opmærksomme i den kommende tid:
- I julen har mange kæledyrsejere ekstra tid til at være sammen med sin hund eller kat, og derfor er juletiden en skøn periode for både dyr og mennesker. Højtiden er dog forbundet med en række farer for vores kæledyr som blandt andet fedtholdig mad, gavebånd og stearinlys, der kan medføre alvorlige konsekvenser, siger Hanne Friis Lund, der er chefdyrlæge i AniCura Dyrehospital i Danmark. Hun giver her tre gode råd til, hvordan man skaber en tryg og glædelig jul for kæledyrene.
Vær påpasselig med julegodterne
Flæskesteg, and og julegodter er ofte på menuen i december, og i mange hjem får hunden eller katten lov til at smage på julelækkerierne. Det gælder særligt juleaften, hvor rester fra julemåltidet nemt ender i kæledyrets madskål, men det er ikke altid en god ide, lyder det fra chefdyrlæge.
- Rigtig meget julemad indeholder store mængder fedt, som hunde og kattes maver ikke er vant til, og derfor bør man være meget påpasselig med at give sit kæledyr rester fra stegen eller andet fedtholdig mad. Det kan nemlig føre til akutte mave- og tarmproblemer og eksempelvis resultere i bugspytkirtelbetændelse hos hunde. Ligeledes kan knogler fra fjerkræ let splintre i mave-tarmsystemet og medføre slemme skader. Derudover er det vigtigt, at man ikke overfodrer sit kæledyr i julen, selvom man synes, at hunden eller katten fortjener at blive forkælet, siger Hanne Friis Lund.
Husk gåturen og rutinerne
Når dagene er mørke, og temperaturen er lav, kan det være svært at finde overskud til den daglige gåtur, men også i vintermånederne har hunde brug for at blive aktiveret. Vil man gerne forkæle sin hund, er en gåtur derfor langt bedre end at fylde madskålen med julemad eller for mange godbidder.
- Hunde er vanedyr, og derfor har de stor glæde af, at man holder fast i de daglige rutiner. Selvom man som hundeejer måske holder juleferie og nyder et par fridage derhjemme, skal man stadig huske at lufte hunden dagligt. Det er i virkeligheden langt den bedste måde, man kan forkæle sin hund på, og som samtidig sikrer, at man holder sit kæledyr sund og aktiv, forklarer Hanne Friis Lund.
Hold øje med gavebånd og levende lys
Juleaften byder for de fleste på en tur rundt om juletræet, der ofte er pyntet med levende lys. En logrende hale eller en nysgerrig kat kan dog nemt komme i kontakt med ilden, og derfor bør man holde særligt øje med dyrene, når lysene brænder. Også når gaverne under træet skal åbnes, skal man holde sit kæledyr under skarpt opsyn. Særligt for katte og nysgerrige hunde er det nemlig underholdende at lege med gavepapir eller gavebånd, som kan risikere at ende i dyrets mave og tarm, og derfor er det en god ide hurtigt at pakke papir og bånd væk, anbefaler Hanne Friis Lund afsluttende.
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.
Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Menneskets bedste ven er det kæledyr, som flest danskere deler hjem med. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at der bor en hund i hele 20 procent af de danske hjem, men inden man anskaffer sig et pelset familiemedlem, er der en række vigtige overvejelser, man bør gøre sig
Anicura i Norge melder om, at der ikke har været nye dødsfald i Norge, men man tager stadig situationen meget alvorligt
Efteråret er officielt over os, og inden længe prydes de danske skovbunde med kastanjer. Men man skal være ekstra opmærksom på de skønne frugter, hvis man er hundeejer, da de er giftige og således kan være livsfarlige for de firbenede
Overvægtige hunde kan leve op mod 2,5 år kortere sammenlignet med normalvægtige hunde. Det er resultatet af en ny undersøgelse fra University og Liverpool og Mars Petcares WALTHAM Centre for Pet Nutrition.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse