Inden længe søger rejselystne danskere mod udenlandske himmelstrøg, når sommerferien står for døren, og i mange tilfælde får kæledyret ligesom resten af familien lov til at boltre sig i fjerne omgivelser. Ifølge en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura er det nemlig blevet populært at tage hunden med på ferie i udlandet.
- Vi oplever lige nu, at særdeles mange kæledyrsejere efterspørger retningslinjer i forhold til at medbringe hunde på ferier, og meget tyder altså på, at danskerne gerne vil have kæledyret med på sommerrejsen. Hvis din hund skal med til udlandet, er det vigtigt, at du grundigt undersøger, hvilke krav der er gældende i det land, du rejser til, da det kan variere fra land til land, siger chefdyrlæge hos AniCura Københavns Dyrehospital Anders Jensen.
Noget af det første hundeejere bør være opmærksomme på, inden de booker sommerferie i udlandet, er ifølge chefdyrlægen at sikre, at kæledyret kan nå at blive vaccineret inden afrejse. I de fleste europæiske lande er det nemlig et lovkrav, at hunde er vaccineret minimum 21 dage før udrejse fra Danmark.
- Hvis du gerne vil have din hund med til et EU-land, skal hunden være vaccineret for rabies mindst tre uger før ankomsten til udlandet. Derfor bør du allerede nu bestille en tid hos en dyrlæge, da antallet af bookinger hos dyrehospitaler formentlig kun vil stige i den kommende tid, forklarer Anders Jensen.
Foruden vaccination er det også lovpligtigt for hunde, der rejser til udlandet, at have et gyldigt ID-mærke, ligesom det i EU-lande er et krav, at hunde har et gyldigt EU-selskabsdyrpas, hvilket kan udstedes af en dyrlæge.
Det er dog ikke kun før afrejsen, at kæledyrsejere skal være særligt opmærksomme. Det gælder ikke mindst også under ferieopholdet, da der er stigende risiko, for at hunde bliver smittet med udenlandske og potentielt farlige sygdomme, så snart kæledyr krydser landegrænser.
- I mange europæiske lande kan din hund risikere at blive smittet med forskellige sygdomme, som ofte forårsages af parasitter såsom leishmaniasis-parasitten, der er særlig aktiv i Spanien, Frankrig og Grækenland. Derudover er der i hele Europa lige nu et stort antal aktive flåter, som kan bære på forskellige sygdomme, så uanset hvor du rejser hen, bør du holde godt øje med hunden både under og efter rejsen, afslutter Anders Jensen og tilføjer, at man altid bør kontakte sin dyrlæge ved den mindste tvivl.
Pas på varmen
Hvad end du søger mod sydens sol eller sommerhusidyl i Norden, er 20 til 25 grader som regel nok til, at hunde kan få hedeslag. For at beskytte din hund er det derfor vigtigt, at det firbenede familiemedlem altid har adgang til vand og mulighed for at opholde sig i skygge.
- De fleste danskere opholder sig mange timer i solen om sommeren, og for både hunde og mennesker kan det i værste fald medføre hedeslag. Uanset hvor du rejser hen, er det derfor afgørende, at din hund altid kan finde skygge for at undgå at blive overophedet, ligesom hunden også altid skal have adgang til frisk vand. Samtidig kan du med fordel vente med at lufte hunden til først eller sidst på dagen, når temperaturen er lavere, afslutter Anders Jensen.
Du kan finde mere information om udlandsrejser med kæledyr på foedevarestyrelsen.dk, ligesom du også kan downloade AniCura-appen, hvor du let kan komme i direkte kontakt med en dyrlæge
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Hanne Knude Palshof, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening, mener ikke, den nye EU-forordning får de store økonomiske konsekvenser for hundeejerne. Men forordningen er stadig problematisk
De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.
Dyreklinikken Rungstedvej fortæller i et opslag på Facebook, at de har opereret et mundbind ud af maven på en gravhund. Dyrlægen fortæller til TV2 Lorry, at han aldrig har oplevet et fremmedlegeme sidde så godt fast
Dyrlægebesøg kan være en stressende oplevelse for mange hunde, men heldigvis kan du gøre en del for at hjælpe din hund
Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.
Dyrlæge Therese G. Horsbjerg udgiver i samarbejde med Bacterfield en bog, som skal guide danske hundeejere gennem den store foderjungle
Da dyrlægerne hos Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik fredag skrev på Facebook, at der var parvovirus i området, spredte opslaget sig hurtigt. Det glæder dyrlæge Anne Torkelund at så mange hundeejere som muligt får informationen
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste