Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

Inden længe søger rejselystne danskere mod udenlandske himmelstrøg, når sommerferien står for døren, og i mange tilfælde får kæledyret ligesom resten af familien lov til at boltre sig i fjerne omgivelser. Ifølge en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura er det nemlig blevet populært at tage hunden med på ferie i udlandet. 

- Vi oplever lige nu, at særdeles mange kæledyrsejere efterspørger retningslinjer i forhold til at medbringe hunde på ferier, og meget tyder altså på, at danskerne gerne vil have kæledyret med på sommerrejsen. Hvis din hund skal med til udlandet, er det vigtigt, at du grundigt undersøger, hvilke krav der er gældende i det land, du rejser til, da det kan variere fra land til land, siger chefdyrlæge hos AniCura Københavns Dyrehospital Anders Jensen.

Noget af det første hundeejere bør være opmærksomme på, inden de booker sommerferie i udlandet, er ifølge chefdyrlægen at sikre, at kæledyret kan nå at blive vaccineret inden afrejse. I de fleste europæiske lande er det nemlig et lovkrav, at hunde er vaccineret minimum 21 dage før udrejse fra Danmark.

- Hvis du gerne vil have din hund med til et EU-land, skal hunden være vaccineret for rabies mindst tre uger før ankomsten til udlandet. Derfor bør du allerede nu bestille en tid hos en dyrlæge, da antallet af bookinger hos dyrehospitaler formentlig kun vil stige i den kommende tid, forklarer Anders Jensen.

Foruden vaccination er det også lovpligtigt for hunde, der rejser til udlandet, at have et gyldigt ID-mærke, ligesom det i EU-lande er et krav, at hunde har et gyldigt EU-selskabsdyrpas, hvilket kan udstedes af en dyrlæge.

Det er dog ikke kun før afrejsen, at kæledyrsejere skal være særligt opmærksomme. Det gælder ikke mindst også under ferieopholdet, da der er stigende risiko, for at hunde bliver smittet med udenlandske og potentielt farlige sygdomme, så snart kæledyr krydser landegrænser.

Fakta
Dette skal du huske at få styr på:
  • Husk at vaccinere din hund mindst 21 dage inden afrejse
  • Husk identifikationspapirer på din hund i form af et EU-selskabsdyrpas
  • Sørg for, at din hund er lovligt ID-mærket med en mikrochip
  • Pas på smitsomme sygdomme, og hold derfor øje med din hund under og efter udlandsferien
  • Husk at få styr på din hundeforsikring inden afrejse
  • Undersøg, om du må medbringe hunde til din feriedestination. Dette kan variere fra land til land, ligesom det også afhænger af, hvilken hunderacer du ønsker at medbringe.  

- I mange europæiske lande kan din hund risikere at blive smittet med forskellige sygdomme, som ofte forårsages af parasitter såsom leishmaniasis-parasitten, der er særlig aktiv i Spanien, Frankrig og Grækenland. Derudover er der i hele Europa lige nu et stort antal aktive flåter, som kan bære på forskellige sygdomme, så uanset hvor du rejser hen, bør du holde godt øje med hunden både under og efter rejsen, afslutter Anders Jensen og tilføjer, at man altid bør kontakte sin dyrlæge ved den mindste tvivl.

 

Pas på varmen
Hvad end du søger mod sydens sol eller sommerhusidyl i Norden, er 20 til 25 grader som regel nok til, at hunde kan få hedeslag. For at beskytte din hund er det derfor vigtigt, at det firbenede familiemedlem altid har adgang til vand og mulighed for at opholde sig i skygge.

- De fleste danskere opholder sig mange timer i solen om sommeren, og for både hunde og mennesker kan det i værste fald medføre hedeslag. Uanset hvor du rejser hen, er det derfor afgørende, at din hund altid kan finde skygge for at undgå at blive overophedet, ligesom hunden også altid skal have adgang til frisk vand. Samtidig kan du med fordel vente med at lufte hunden til først eller sidst på dagen, når temperaturen er lavere, afslutter Anders Jensen.

Du kan finde mere information om udlandsrejser med kæledyr på foedevarestyrelsen.dk, ligesom du også kan downloade AniCura-appen, hvor du let kan komme i direkte kontakt med en dyrlæge

Læs også

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Wobbler Syndrom

26-07-2022 09:20, af Astrid Holtet

Vækstforstyrrelse, der give en ustabilitet i nakkehvirvlerne, kan skabe store problemer for hunden

AniCura og Donnas Dyreklinik i Grønland indgår samarbejde

23-10-2018 14:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

AniCura Dyrehospitaler i Danmark har indgået et samarbejde med den eneste praktiserende dyreklinik på Grønland, Donnas Dyreklinik, i Nuuk. AniCuras vision om at skabe fremtidens dyrlægebehandling kommer nu også de grønlandske kæledyr til gode

Åbent hus hos Dyreværnet

23-08-2018 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg

AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Hold hovedpinepillerne væk fra hunden

28-02-2022 08:24, af Astrid Holtet

Meget af den medicin vi kan købe i håndkøb til os selv, er giftig for vores firbenede venner. Ibuprofen, det aktive stof i nogle hovedpinepiller, er blandt de stoffer, der giver forgiftninger hos hunde.

Meningitis - betændelse i hjernehinderne

29-07-2022 09:28, af Astrid Holtet

Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg

Dyrlæger ønsker klar melding fra dyrlægeforening

30-03-2020 08:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens Folketinget beder frisører og andre om at lukke, er der ikke nogen regler for dyrlæger. Derfor opfordrer dyrlægerne Den Danske Dyrlægeforening om at komme med en klar udmelding

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.