Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

Inden længe søger rejselystne danskere mod udenlandske himmelstrøg, når sommerferien står for døren, og i mange tilfælde får kæledyret ligesom resten af familien lov til at boltre sig i fjerne omgivelser. Ifølge en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura er det nemlig blevet populært at tage hunden med på ferie i udlandet. 

- Vi oplever lige nu, at særdeles mange kæledyrsejere efterspørger retningslinjer i forhold til at medbringe hunde på ferier, og meget tyder altså på, at danskerne gerne vil have kæledyret med på sommerrejsen. Hvis din hund skal med til udlandet, er det vigtigt, at du grundigt undersøger, hvilke krav der er gældende i det land, du rejser til, da det kan variere fra land til land, siger chefdyrlæge hos AniCura Københavns Dyrehospital Anders Jensen.

Noget af det første hundeejere bør være opmærksomme på, inden de booker sommerferie i udlandet, er ifølge chefdyrlægen at sikre, at kæledyret kan nå at blive vaccineret inden afrejse. I de fleste europæiske lande er det nemlig et lovkrav, at hunde er vaccineret minimum 21 dage før udrejse fra Danmark.

- Hvis du gerne vil have din hund med til et EU-land, skal hunden være vaccineret for rabies mindst tre uger før ankomsten til udlandet. Derfor bør du allerede nu bestille en tid hos en dyrlæge, da antallet af bookinger hos dyrehospitaler formentlig kun vil stige i den kommende tid, forklarer Anders Jensen.

Foruden vaccination er det også lovpligtigt for hunde, der rejser til udlandet, at have et gyldigt ID-mærke, ligesom det i EU-lande er et krav, at hunde har et gyldigt EU-selskabsdyrpas, hvilket kan udstedes af en dyrlæge.

Det er dog ikke kun før afrejsen, at kæledyrsejere skal være særligt opmærksomme. Det gælder ikke mindst også under ferieopholdet, da der er stigende risiko, for at hunde bliver smittet med udenlandske og potentielt farlige sygdomme, så snart kæledyr krydser landegrænser.

Fakta
Dette skal du huske at få styr på:
  • Husk at vaccinere din hund mindst 21 dage inden afrejse
  • Husk identifikationspapirer på din hund i form af et EU-selskabsdyrpas
  • Sørg for, at din hund er lovligt ID-mærket med en mikrochip
  • Pas på smitsomme sygdomme, og hold derfor øje med din hund under og efter udlandsferien
  • Husk at få styr på din hundeforsikring inden afrejse
  • Undersøg, om du må medbringe hunde til din feriedestination. Dette kan variere fra land til land, ligesom det også afhænger af, hvilken hunderacer du ønsker at medbringe.  

- I mange europæiske lande kan din hund risikere at blive smittet med forskellige sygdomme, som ofte forårsages af parasitter såsom leishmaniasis-parasitten, der er særlig aktiv i Spanien, Frankrig og Grækenland. Derudover er der i hele Europa lige nu et stort antal aktive flåter, som kan bære på forskellige sygdomme, så uanset hvor du rejser hen, bør du holde godt øje med hunden både under og efter rejsen, afslutter Anders Jensen og tilføjer, at man altid bør kontakte sin dyrlæge ved den mindste tvivl.

 

Pas på varmen
Hvad end du søger mod sydens sol eller sommerhusidyl i Norden, er 20 til 25 grader som regel nok til, at hunde kan få hedeslag. For at beskytte din hund er det derfor vigtigt, at det firbenede familiemedlem altid har adgang til vand og mulighed for at opholde sig i skygge.

- De fleste danskere opholder sig mange timer i solen om sommeren, og for både hunde og mennesker kan det i værste fald medføre hedeslag. Uanset hvor du rejser hen, er det derfor afgørende, at din hund altid kan finde skygge for at undgå at blive overophedet, ligesom hunden også altid skal have adgang til frisk vand. Samtidig kan du med fordel vente med at lufte hunden til først eller sidst på dagen, når temperaturen er lavere, afslutter Anders Jensen.

Du kan finde mere information om udlandsrejser med kæledyr på foedevarestyrelsen.dk, ligesom du også kan downloade AniCura-appen, hvor du let kan komme i direkte kontakt med en dyrlæge

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Vi keder os…gemte godbidder

02-08-2017 06:27, af Anne Ekenberg

Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…

Pas på din hund i sommervarmen

08-07-2022 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer og for meget aktivitet være en farlig kombination for hunde, som har sværere ved at regulere varmen end mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du beskytter din hund mod sommervarmen, lyder det fra dyrlæge hos AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler

Historien om Barbie

18-04-2019 15:00, af Cynthia Jensen

Sommeren 2018 skulle vise sig at være vendepunktet for en hund i sin bedste alder og en tidligere juniorhandler uden sin ledsager. ”Din hund har ondartet kræft…” lød det fra dyrlægerne. Valget stod mellem at amputere det ene forben eller lade Barbie leve med ondartet kræft i poten. Så mens vi andre nød den varme sommer, så stod Rie med en kæmpe beslutning for sin egen hund. For selvom Barbie sagtens kunne leve på blot 3 ben, så var det måske værd at forsøge at bekæmpe kræften og dermed give Barbie flere år på alle 4 ben?

Dyrlægen anbefaler: Sådan forebygger du nytårsangst hos hunde

25-12-2022 10:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nytårsaften kan være en utryg og ubehagelig aften for menneskets bedste ven, som ofte lider, når raketterne fyrres af til midnat. Heldigvis er der ifølge dyrlæge Hanne Friis flere tiltag, som kan være med til at gøre aftenen til en bedre oplevelse for hunde

Hvor skal hunden fejre nytår?

26-12-2017 08:53, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag

ADVARSEL: Søg straks dyrlæge, hvis hunden har blodig diarre

11-09-2022 11:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hund fra Helsingør døde i sidste uge efter et kort sygdomsforløb. NU advarer dyrlægen danske hundeejere

Hjælp hunden når den skal til dyrlæge

08-12-2017 17:30, af Astrid Gerd Holtet

Hunde kan ikke fortælle os, hvordan de har det, og derfor er de afhængige af, at vi kan formidle deres problemer, når vi tager dem til dyrlægen – så hvordan forbereder du dig bedst, når din hund skal undersøges? 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.