Nytårsfyrværkeri er ikke opfundet til hunde!

30-12-2014 09:08, af Tine Luther
Få en række tips til, hvordan du hjælper din hund godt gennem nytåret.
Copyright Ridehesten.com

Mange hunde er utrygge nytårsaften, og det skal vi hundeejere selvfølgelig tage hensyn til. Det er en god idé at planlægge nytårsaften så fornuftigt som muligt. Med nedenstående tips ønsker HUNDEN.DK rigtig godt nytår! • Giv hunden masser af motion og nogle mentale opgaver i løbet af dagen, så den er ”brugt” og kun behøver at komme ud på en kort luftetur først på aftenen. • Hold hunden i line på lufteturen eller hold den i en indhegnet have – et højt brag kan gøre den så forskrækket, at den stikker af i panik. • Lad aldrig hunden være alene nytårsaften – heller ikke selvom den er behandlet med et beroligende middel. • Begræns skyderiet hjemme (både hvad bordbomber og raketter angår) • Lad hunden blive inde, hvis I skal fyre fyrværkeri af – og lad en person blive inde hos den. • Fyr ikke skyts af nær huset – og bed evt. naboer om at tage hensyn til hunden, når de skyder nytåret ind. • Træk gardinerne for, hvis hunden er bange for glimtene fra fyrværkeriet. • Skab ”almindelig støj” med fjernsyn eller radio, der kan tage toppen af fyrværkerilyden. • Ynk ikke en bange hund – det kan forstærke angsten. Støt den, tal med den, nus den – det kan virke beroligende. • Hvis hunden er så bange, at den gemmer sig f.eks. under sofaen, så lad den være dér. Forsøg ikke at trække den frem fra dens gemmested. • Forsøg ALDRIG at vise ”at fyrværkeri ikke er farligt” ved at tage hunden hen til fyrværkeriet. Hunden forstår det alligevel ikke, og oplevelsen kan forrette mere skade end gavn. • Giv kun hunden medicin ifølge aftale med dyrlægen. Giv aldrig hunde medicin ordineret til mennesker. HUSK hvis din hund bliver bange nytårsaften, så skal du allerede tidligt i det nye år begynde at træne den til næste nytår, f.eks. med lyd–cd’er (eksempelvis ”Sounds Scary” som kan købes i DKK’s Shop på www.dkk.dk). Overvej også muligheden for at tilbringe nytårsaften et afsides og fredeligt sted.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den livsglade labrador retriever

22-07-2025 07:28, af Bolette Heering

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den hårdføre grønlandshund

19-07-2025 06:39, af Yvonne Inez Glesner og Andrea Jensen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den lynhurtige whippet

24-07-2025 06:34, af Brian Ankerstjerne Hansen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra HUNDEN: Raceportræt af den livlige petit basset griffon vendéen

21-07-2025 07:04, af Gunnar Nymann

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse