Mange hunde er utrygge nytårsaften, og det skal vi hundeejere selvfølgelig tage hensyn til. Det er en god idé at planlægge nytårsaften så fornuftigt som muligt. Med nedenstående tips ønsker HUNDEN.DK rigtig godt nytår! • Giv hunden masser af motion og nogle mentale opgaver i løbet af dagen, så den er ”brugt” og kun behøver at komme ud på en kort luftetur først på aftenen. • Hold hunden i line på lufteturen eller hold den i en indhegnet have – et højt brag kan gøre den så forskrækket, at den stikker af i panik. • Lad aldrig hunden være alene nytårsaften – heller ikke selvom den er behandlet med et beroligende middel. • Begræns skyderiet hjemme (både hvad bordbomber og raketter angår) • Lad hunden blive inde, hvis I skal fyre fyrværkeri af – og lad en person blive inde hos den. • Fyr ikke skyts af nær huset – og bed evt. naboer om at tage hensyn til hunden, når de skyder nytåret ind. • Træk gardinerne for, hvis hunden er bange for glimtene fra fyrværkeriet. • Skab ”almindelig støj” med fjernsyn eller radio, der kan tage toppen af fyrværkerilyden. • Ynk ikke en bange hund – det kan forstærke angsten. Støt den, tal med den, nus den – det kan virke beroligende. • Hvis hunden er så bange, at den gemmer sig f.eks. under sofaen, så lad den være dér. Forsøg ikke at trække den frem fra dens gemmested. • Forsøg ALDRIG at vise ”at fyrværkeri ikke er farligt” ved at tage hunden hen til fyrværkeriet. Hunden forstår det alligevel ikke, og oplevelsen kan forrette mere skade end gavn. • Giv kun hunden medicin ifølge aftale med dyrlægen. Giv aldrig hunde medicin ordineret til mennesker. HUSK hvis din hund bliver bange nytårsaften, så skal du allerede tidligt i det nye år begynde at træne den til næste nytår, f.eks. med lyd–cd’er (eksempelvis ”Sounds Scary” som kan købes i DKK’s Shop på www.dkk.dk). Overvej også muligheden for at tilbringe nytårsaften et afsides og fredeligt sted.
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den smukke og elegante samojedehund Bullet imponerede dommerne og publikum og sikrede sig sejren i en af årets mest prestigefyldte konkurrencer.
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Oplev hundesportens mest glamourøse aften, når Danmarks smukkeste hunde konkurrerer i Brøndby Hallen på lørdag ved Show of Winners.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt