Når tre ellers raske hunde dør kort tid efter hinanden i et afgrænset område, skaber det naturligvis en masse spørgsmål. Sådan er det også i Greve netop nu, hvor først en kleiner münsterländer, så en siberian husky og senest en saluki er døde af en eller anden form for forgiftning. Det skriver sn.dk.
25. august var Lea Issing ude at gå med sin kleiner münsterländer, Happy. De går tur ved Mosede Fort og videre ned på stranden. Der er intet unormalt ved gåturen, men næste morgen kaster Happy brun slim op. Han kommer til dyrlæge og bliver sendt hjem igen.
Hen på eftermiddagen bliver Happy mere og mere dårlig, og inden Lea Issing når hjem fra arbejde, er Happy død i hendes søns arme.
Lea undrer sig over en grøn klump, som Happy har kastet op. Den minder om en blok rottegift, og hendes dyrlæger medgiver, at klumpen ligner dette, men han kan ikke få den analyseret, da Statens Serum Institut og Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet ikke har toksologer, der kan analysere den slags.
En uge senere er en familie ude at gå med deres siberian huskey, Aia. De går i samme område og kommer også ned på stranden, hvor Aia spiser nogle muslinger. Aia døde senere, og dyrlægen mener, at dødsfaldet skyldes forgiftning af blågrønne alger. Nogle uger tidligere har der været blågrønne alger i vandet i Køge Bugt, og dyrlægen mener så, at muslingerne har optaget algerne.
8. september lufter Ingrid Zollonds sine to salukier på hundestranden ved Greve Marina. Senere på dagen bliver den ene hund dårlig, men efter noget observation hos dyrlægen får hun at vide, at hun godt kan tage hunden med til Tyskland, hvor hun skal besøge sin familie.
Ved Hannover får hunden det dog dårligere, og det ender med, den dør på en klinik i byen.
I Hannover konstaterer dyrlægerne, at forgiftningen skyldes rottegift, og netop den oplysning får Lea Issing til også at tro, at hendes hund er blevet forgiftet af rottegift.
– Jeg er overbevist om, at det er rottegift, og det er frustrerende, at jeg ikke kan få analyseret og afklaret, om det er rottegift, som Happy har spist, til trods for at jeg har fundet en grøn klump. Kan det virkelig passe, at man i Danmark angiveligt ikke har toksikologer, der kan foretage sådanne analyser? spørger hun, og fortæller, at hun igennem et større benarbejde har fundet frem til et laboratorie i Tyskland, der kan analysere prøven for 250 euro.
- Hvis det er rottegift, der ligger frit i naturen, kan det tyde på, at nogen vil vores hunde det ondt, siger hun til sn.dk.
Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer
Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være “tudseforgiftning”
De lune sommertemperaturer har endelig fundet vej til Danmark, og det er derfor tid til at slikke sol og tage på stranden. Du kan med fordel inddrage din hund i strandhyggen, men det er dog vigtigt at være opmærksom på blågrønne alger, som netop nu findes i sø- og havvand flere steder i landet og kan resultere i alvorlig forgiftning hos hunden
Nu er det desværre sket igen. En hund har fundet en godbid, som viste sig at indeholde en skrue. Heldigvis skete der ikke noget med hunden
Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
En hunds død i Munkebo skabte for et par uger siden overskrifter. Ejerne var sikre på, den blev forgiftet, men døden havde en helt anden årsag
Når en hund behandles for lopper, kan det ifølge Dansk Ornitologisk Forening ende med at skade den lokale fuglebestand
Hvad kan man gøre, hvis ens hund har indtaget noget potentielt giftigt
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse