Solskin, strandhygge og masser af timer udendørs. Sommeren er endelig over os, hvilket betyder, at både dyr og mennesker nyder solens varme stråler samt badning i havet, når vejret tillader det. Hvis din hund er glad for at bade, er det dog vigtigt at være opmærksom på blågrønne alger, som særligt i juli og august kan findes i sø- og havvand mange steder i landet. Det skriver Anicura i en pressemeddelelse.
Hunde kan nemlig få alvorlig algeforgiftning, hvis de bader i sø- eller havvand med opblomstrende alger, eller hvis de spiser tang med alger på. Hos AniCura, der har dyrehospitaler i hele landet, oplever man hvert år alvorlige tilfælde af algeforgiftning hos hunde:
- Blågrønne alger producerer toxiner, som er meget farlige for hunde og i værste fald kan koste dem livet. Hvis algerne er meget koncentrerede i vandet, skal der som regel ikke meget til, før hunden bliver alvorligt syg. Forgiftningen afhænger af, hvor stor en mængde toxiner, hunden har indtaget samt af hundens størrelse, lyder det fra Siri Renée Jungersen, der er kommunikationsansvarlig hos AniCura Danmark.
Det skal du være opmærksom på
Blågrønne alger kan forekomme i ferskvandssøer, i brakvand samt i havet og kan både leve i overfladen og på bunden. Faktisk findes der mere end 30 forskellige algearter, der kan forårsage forgiftning hos hunden. Når algerne opblomstrer, farves vandet grønt eller brunt, og i nogle tilfælde dækkes vandoverfladen af en blågrøn, grøn, brun eller gulgrøn grumset hinde. Som udgangspunkt kan du frit lade hunden bade, hvis vandet er klart, og du kan se bunden.
- Hvis hunden enten spiser eller bader i algerne, vil man som ejer kunne mærke det på hunden, da den typisk vil udvise uro og kan opleve opkast, diarré, svaghed, vejrtrækningsbesvær, dårlig koordination og krampe. Som regel vil symptomerne allerede indtræffe 15-60 minutter efter indtagelse eller badning, forklarer Siri Renée Jungersen og fortsætter:
- Hvis først hunden har indtaget blågrønne alger, er det vigtigt at opsøge dyrlægen hurtigst muligt. Sørg for, at hunden ikke slikker på sin pels eller hud, mens den transporteres til dyrlægen, da der kan sidde alger i pelsen, som hunden således kan komme til at indtage.
Oplever du, at din hund udviser symptomer på algeforgiftning, kan du ringe 1819, som er et landsdækkende akutnummer til kæledyr. Det er muligt at ringe 1819 på alle tider af døgnet, hvis dit kæledyr får akut brug for hjælp, og du vil blive stillet om til nærmeste døgnåbne dyrehospital.
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Et stort skulderklap til DKK og udstillingsafdelingens store arbejde
Det var en smuk svensk hund, der tog BIS på stadion i Rønne lørdag aften
Mens alle udstillinger er aflyst resten af året, består Hund i Fokus i en noget anderledes udgave
Hund nummer 25.000 registreret i DKK i 2021 er en Alpenländische Dachsbracke - en i Danmark stort set ukendt hunderace. Racen stammer fra Østrig og er allerede siden 1932 i Østrig anerkendt som schweisshund(eftersøgningshund til opsporing af anskudt eller påkørt vildt).
På første dag til international udstilling i Roskilde blev det til endnu en sejr i Store Ring for den engelske pointer, Statesman On Point, som også vandt ved seneste DKK-udstilling på Bornholm.
Nu kan politiet forbyde folk at opholde sig på visse offentlige områder, hvis der flere gange har været for mange samlet pågældende sted. Det er dog stadig lovligt at lufte hund på disse områder
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?