Solskin, strandhygge og masser af timer udendørs. Sommeren er endelig over os, hvilket betyder, at både dyr og mennesker nyder solens varme stråler samt badning i havet, når vejret tillader det. Hvis din hund er glad for at bade, er det dog vigtigt at være opmærksom på blågrønne alger, som særligt i juli og august kan findes i sø- og havvand mange steder i landet. Det skriver Anicura i en pressemeddelelse.
Hunde kan nemlig få alvorlig algeforgiftning, hvis de bader i sø- eller havvand med opblomstrende alger, eller hvis de spiser tang med alger på. Hos AniCura, der har dyrehospitaler i hele landet, oplever man hvert år alvorlige tilfælde af algeforgiftning hos hunde:
- Blågrønne alger producerer toxiner, som er meget farlige for hunde og i værste fald kan koste dem livet. Hvis algerne er meget koncentrerede i vandet, skal der som regel ikke meget til, før hunden bliver alvorligt syg. Forgiftningen afhænger af, hvor stor en mængde toxiner, hunden har indtaget samt af hundens størrelse, lyder det fra Siri Renée Jungersen, der er kommunikationsansvarlig hos AniCura Danmark.
Det skal du være opmærksom på
Blågrønne alger kan forekomme i ferskvandssøer, i brakvand samt i havet og kan både leve i overfladen og på bunden. Faktisk findes der mere end 30 forskellige algearter, der kan forårsage forgiftning hos hunden. Når algerne opblomstrer, farves vandet grønt eller brunt, og i nogle tilfælde dækkes vandoverfladen af en blågrøn, grøn, brun eller gulgrøn grumset hinde. Som udgangspunkt kan du frit lade hunden bade, hvis vandet er klart, og du kan se bunden.
- Hvis hunden enten spiser eller bader i algerne, vil man som ejer kunne mærke det på hunden, da den typisk vil udvise uro og kan opleve opkast, diarré, svaghed, vejrtrækningsbesvær, dårlig koordination og krampe. Som regel vil symptomerne allerede indtræffe 15-60 minutter efter indtagelse eller badning, forklarer Siri Renée Jungersen og fortsætter:
- Hvis først hunden har indtaget blågrønne alger, er det vigtigt at opsøge dyrlægen hurtigst muligt. Sørg for, at hunden ikke slikker på sin pels eller hud, mens den transporteres til dyrlægen, da der kan sidde alger i pelsen, som hunden således kan komme til at indtage.
Oplever du, at din hund udviser symptomer på algeforgiftning, kan du ringe 1819, som er et landsdækkende akutnummer til kæledyr. Det er muligt at ringe 1819 på alle tider af døgnet, hvis dit kæledyr får akut brug for hjælp, og du vil blive stillet om til nærmeste døgnåbne dyrehospital.
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Søndag udtalte to professorer til tv2.dk, at man skal vaske sine hænder, når man har klappet sin hund. Men har de egentlig ret? Få DKK’s holdning til dette her
I dag står der for alvor jubilæum på udstillingen i Rønne
Øverst på skamlen efter en varm dag i Rønne stod Pi Johanne Rasmussen med hendes Chic Choix Parti Celebris, der ifølge hende er noget nær den perfekte hund
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
I 42 år har Kennel Galaksi eksisteret, og her har man gjort det så godt, at DKK ikke kunne undgå at skulle give dem kennelklubbens opdrætterpris, som er den fineste hæder, man kan få i kennelklubben
Denne flinke kvinde gjorde lørdag opmærksom på, at vi alt for sjældent har gravhundebilleder. Det skal ikke hedde sig. Derfor får du her et galleri med billeder af gravhunde fra udstillingen i Ballerup
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.