Hvad gør du hvis din hund spiser rottegift?

17-01-2022 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Rotter er uønskede gæster, som blandt andet bekæmpes med gift – og indtager hunden denne gift, kan det være livsfarligt 

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det meste rottegift indeholder et stof, der forhindrer rottens blod i at størkne – og desværre har det den samme effekt hos andre dyr. Hunde der indtager giften, enten direkte eller gennem forgiftede gnavere, kan derfor udvikle en livstruende tilstand.

Giften virker ved at hæmme blodets evne til at klumpe sig sammen, og lappe de små huller i dyrets blodkar, der hele tiden opstår – og når hullerne ikke længere bliver lappet, udvikler dyret hurtigt livstruende indre blødninger. 

Blodmangel, blodig diarré og blå mærker

Symptomerne på forgiftning med rottegift udvikler sig som regel inden for et par dage. De er alle relaterede til indre blødninger, og er blandt andet blodig opkast og blodig diarré, samt små og store blå mærker på huden. Hvis hunden taber blod ud i bughulen, kan den også udvikle smerter i maveregionen. Derudover kan den blodmangel, der opstår, give blege slimhinder – det ses tydeligst i mundhulen og på gummerne. Halthed som følge af blødninger i leddene kan i nogle tilfælde også ses.

Reager hurtigt!

Umiddelbart efter indtagelsen, kan hunden få et brækmiddel, der får den til at kaste op. På den måde kan man nogle gange forhindre at giften bliver optaget i kroppen, og på den måde undgå at hunden udvikler problemer med indre blødninger.

Er skaden sket, og giften er optaget, kan hunden behandles med vitamin K, der kan genoprette blodets evne til at størkne. Har hunden tabt meget blod, kan det også være nødvendigt med blodtransfusion.

Prognosen kan være god

Reagerer man hurtigt, og får igangsat den rigtige behandling, er sandsynligheden for at hunden kommer sig forholdsvis stor – og mange hunde kommer sig endda uden varige mén. Mistænker man at ens hund har spist rottegift, bør man derfor altid kontakte ens dyrlæge med det samme, for at give hunden de bedste chancer for at komme sig.

 

Læs også

Pas på chokoladen i december

26-12-2022 10:00, af Astrid Gerd Holtet

For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
 

Forgiftninger: 3 ting du skal passe på om efteråret

14-09-2022 10:04, af Astrid Gerd Holtet

Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?  

Pas på – anemoner er giftige for hunde

23-04-2022 09:20, af Astrid Gerd Holtet

Foråret er lige om hjørnet og med foråret følger fine farverige blomster, men mange af blomsterne er giftige og kan være dødelige for hunde – én af de blomster, som hundeejere skal være særligt opmærksomme på, er anemonen   

Dement mand og hund fundet på mark

26-11-2013 14:32, af Tine Luther
En dement mand var faldet om på en mark på Fyn – hans hund lå ved hans side, da han blev fundet.

Hver anden hvalp ender hos dyrlægen

24-05-2012 10:58, af Tine Luther
Så er det hvalpetid. Mange familier køber en lille ny hvalp i løbet af foråret og sommeren. Men de kluntede små ender ofte hos dyrlægen - og det kan koste dyrt. Hver anden hvalp ender hos dyrlægen, inden den fylder to år, og allerede i løbet af det første år er det hver fjerde lille hund, der får brug for operation, sårpleje eller medicinsk behandling.

Vind flotte præmier til din hund

01-01-2013 10:20, af Simone Strandet Sørensen
Du kan nu deltage i Agrias konkurrence, som blandt andet kan sikre en heldig hvalp dens første års forsikring.

Forskere søger hunde med bumser eller røde knopper

08-06-2018 14:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Går din hund rundt med irriterende røde knopper, kan du og hunden måske hjælpe nogle forskere, som arbejder på at finde frem til den rette behandlingslængde

Hundeferie på Helnæs

13-04-2014 09:11, af Tine Luther
Dansk Kennel Klubs Kreds 3 arrangerer igen i år Hundeferie, der er et tilbud til alle DKK-medlemmer. Hundeferien er en uges hyggeligt samvær med andre hundeejere, hvor du får mulighed for at aktivere din hund, samtidig med at du holder ferie.

Glæd din hund med en fyrværkerifri nytårsovernatning

16-11-2017 08:28, af Pressemeddelelse

Vi danskere ELSKER hunde, men nytårsaften kan være noget af en prøvelse for hundeejerne. Mange hunde er nemlig angste for fyrværkeri, og flere må derfor holde sig indendørs eller flygte ud af byerne. Men nu kan du i stedet invitere din bedste ven med på hotel, hvor I sammen kan fejre årsskiftet i luksuriøse omgivelser - uden krudt og kanonslag. Konceptet hedder ’Happy Dog’ og lanceres nu på Clarion Hotel Copenhagen Airport

Næse for narko

10-12-2012 11:43, af Tine Luther
En hundelufter i Skørping i Nordjylland blev noget forbavset, da hans hund under en gåtur fandt hash.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt