Nu hvor det for alvor er blevet efterår, selvom sensommeren dog ikke helt vil give slip, er der nogle planter du skal være særlig opmærksom på, når du har hund.
1. Agern
Agern indeholder stoffet tannin, som kan være giftigt, hvis det indtages i for store mængder. Ved et for højt indtag kan man opleve at hundens mavetarmsystem bliver irriteret, og i nogle tilfælde kan den også udvikle nyre- eller leverskade. Blandt de mest almindelige symptomer ved forgiftning med ageren er træthed, nedstemthed, nedsat appetit, forstoppelse eller diarré.
2. Taks
Taksen vokser som stedesgrønt hele året, men sætter små røde frugter om efteråret, som kan virke fristende for nogle hunde. Hele taksplanten, bortset fra den røde frugtkappe indeholder det giftige alkaloid taxin, men især kernen indeholder meget af giftstoffet. Blandt symptomerne på taksforgiftning ses blandt andet svimmelhed, pupiludvidelse, mavesmerter, opkast, diarré og savlen. Derudover kan hunden udvikle vejrtrækningsproblemer og kramper – og i sidste ende koma og død. Derudover ses det også nogle gange at hunden dør, som følge af forgiftningen, uden at der har været symptomer forinden.
3. Hestekastanjer
Hestekastanjer indeholder det giftige glycosid, aesculin. Spiser hunden kastanjer, vil den blandt andet begynde at savle, kaste op og få diarré. Forgiftningen er også forbundet med mavesmerte, forstoppelse, nedsat appetit, øget drikkelyst og feber. Derudover kan der ses kramper, stiv gang og lammelser. Ved voldsomme forgiftninger kan hunden i sidste ende dø af lammelse af åndedrættet.
Er du i tvivl om, hvorvidt din hund har indtaget giftige planter, bør du altid kontakte din dyrlæge med det samme.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
Efterårsferien er skudt i gang, og så er det tid til at finde hyggen frem. Og hvis der er noget, der virkelig kan skrue op for hyggen, så er det en filmaften - og helst med en hundefilm!
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Frosten har for alvor ramt landet - og med frost kommer vejsalt. Det kan være hårdt for hundepoterne – vi ser på, hvad du kan gøre for at hjælpe din hund igennem vinteren!
På Store Hestedag er der to forskellige opvisninger med schæferhunde, som begge viser racen store alsidighed
Fredag aften blev en hund ramt af hagl fra en luftbøsse i Gadstruo ved Roskilde
Hundens hørelse overgår på flere punkter menneskets, både når det kommer til toner og lydstyrke.
Amerikanske Katheryn Strang fik forleden et opkald, som hun har ventet på i 12 år
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt