Niels Poulsen er indehaver af klinikken M-Touch. Derudover er han idemand til den første biathlon for menneske og hund i Danmark.
– Jeg gennemførte den lange distance i Sverige sidste år, og det var så god en oplevelse, at jeg syntes, vi også skulle have sådan et løb i Danmark, fortæller han.
Når løbet bliver skudt i gang i Nærum 23. juni, bliver det muligt at gennemføre en af tre ruter af forskellig sværhedsgrad. Ens for ruterne er dog, at de er plastret til med forhindringer, som hund og ejer enten skal over, under eller igennem.
– Det vil også være muligt at springe nogle forhindringer over. Det er måske ikke så godt at skulle kravle gennem en tunnel, hvis man har dårligt knæ. Der er plads til alle i løbet. Eneste krav er sådan set, at hunden skal kunne gå i snor, lyder det fra Niels Poulsen, der dog også mener, at forhindringerne kan sætte nogle begrænsninger i, hvilke hunde der kan deltage.
– Det er en fordel at have en mellemhund, da man måske skal løfte den over nogle forhindringer. Der vil det ikke være en fordel med en broholmer på 60 kilo, siger han.
Ingen svømmetur
Faktisk var Niels Poulsen i starten i tvivl om, hvorvidt han ville starte K9 biathlon op i Danmark.
– Jeg havde egentlig besluttet mig for ikke at gøre det, fordi det var rigtig svært at finde egnede områder til det. Nu er jeg jo også behandler, og nogle af mine klienter sidder i Rudersdal Idræt. Vi satte os ned og fik en snak om det, og så var vi pludselig i gang, fortæller han.
Indtil videre er der omkring 150 tilmeldte til løbet, hvilket Niels Poulsen er meget tilfreds med, men der er ifølge bagmanden stadig plads til flere deltagere.
Udover biathlonen vil der også være HTM og freestyle, flyball, nosework, run in show og besøg af en hundetjeneste, som arbejder med at finde forsvundne personer.
– Så kan vi jo finde folk, hvis de farer vild på ruten, siger Niels Poulsen og griner.
Idet løbet er en biathlon, skal der indgå et andet underlag end bare almindelig jord. Derfor er vand også en del af løbet, men det skal man ikke bliver forskrækket over.
– Ja der er vand, men det er ikke så meget, at man skal svømme i det, forsikrer Niels Poulsen.
Løbet starter lørdag 23. juli klokken 9.00 på Rundforbi Idrætsanlæg, Egebækvej 118-120, 2850 Nærum, og man kan tilmelde sig på Sportsiming
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
Har du hørt om Flyball? En tempofyldt hundesport, hvor firbenede atleter konkurrerer i en hæsblæsende stafet over spring i et forsøg på at slå modstanderholdet
Man kunne godt tro, at et virtuelt K9 Biathlon ville være en smule ensomt. Men det behøver det slet ikke være
Christina Nissen gik lørdag i ring nummer 13 med sin dogue de bordeaux, Cassius. Den flotte hund blev bedst i racen, og nu står den på Store Ring i eftermiddag
Har du svært ved at finde motivation til at motionere? Så kan din hund måske være løsningen....
I USA kan man få arbejde som hundepasser på en restaurant. Jobbet giver 650 kroner i timen
Lørdag var første dag på den internationale hundeudstilling i Herning. Her spillede dansk/svensk gårdhund en hovedrolle
Lørdag d. 25. august var en dag vi havde ventet på med spænding og glæde. Der var det nemlig tid til K9-biathlon i de skønne omgivelser ved Vilhelmsborg. Et arrangement af Lilleskov Slot som blev lavet ifm. DKKs Hund i fokus
Han gjorde det igen den hvide skønhed. Power vandt lørdagens udstilling og er nu sikker på at blive Årets Hund
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste