Niels Poulsen er indehaver af klinikken M-Touch. Derudover er han idemand til den første biathlon for menneske og hund i Danmark.
– Jeg gennemførte den lange distance i Sverige sidste år, og det var så god en oplevelse, at jeg syntes, vi også skulle have sådan et løb i Danmark, fortæller han.
Når løbet bliver skudt i gang i Nærum 23. juni, bliver det muligt at gennemføre en af tre ruter af forskellig sværhedsgrad. Ens for ruterne er dog, at de er plastret til med forhindringer, som hund og ejer enten skal over, under eller igennem.
– Det vil også være muligt at springe nogle forhindringer over. Det er måske ikke så godt at skulle kravle gennem en tunnel, hvis man har dårligt knæ. Der er plads til alle i løbet. Eneste krav er sådan set, at hunden skal kunne gå i snor, lyder det fra Niels Poulsen, der dog også mener, at forhindringerne kan sætte nogle begrænsninger i, hvilke hunde der kan deltage.
– Det er en fordel at have en mellemhund, da man måske skal løfte den over nogle forhindringer. Der vil det ikke være en fordel med en broholmer på 60 kilo, siger han.
Ingen svømmetur
Faktisk var Niels Poulsen i starten i tvivl om, hvorvidt han ville starte K9 biathlon op i Danmark.
– Jeg havde egentlig besluttet mig for ikke at gøre det, fordi det var rigtig svært at finde egnede områder til det. Nu er jeg jo også behandler, og nogle af mine klienter sidder i Rudersdal Idræt. Vi satte os ned og fik en snak om det, og så var vi pludselig i gang, fortæller han.
Indtil videre er der omkring 150 tilmeldte til løbet, hvilket Niels Poulsen er meget tilfreds med, men der er ifølge bagmanden stadig plads til flere deltagere.
Udover biathlonen vil der også være HTM og freestyle, flyball, nosework, run in show og besøg af en hundetjeneste, som arbejder med at finde forsvundne personer.
– Så kan vi jo finde folk, hvis de farer vild på ruten, siger Niels Poulsen og griner.
Idet løbet er en biathlon, skal der indgå et andet underlag end bare almindelig jord. Derfor er vand også en del af løbet, men det skal man ikke bliver forskrækket over.
– Ja der er vand, men det er ikke så meget, at man skal svømme i det, forsikrer Niels Poulsen.
Løbet starter lørdag 23. juli klokken 9.00 på Rundforbi Idrætsanlæg, Egebækvej 118-120, 2850 Nærum, og man kan tilmelde sig på Sportsiming
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
Har du hørt om Flyball? En tempofyldt hundesport, hvor firbenede atleter konkurrerer i en hæsblæsende stafet over spring i et forsøg på at slå modstanderholdet
Lørdag klokken 14.15 gik racen sort spids for første gang ind i til en officiel udstilling i Dansk Kennel Klub, og det var glade ejere og en glad dommer, der efterfølgende kunne gøre status
Snart går det løs med endnu en udstillingssæson, og vi stiller med både fotostudie, fotograf og journalist
Årets avlshund var en porcelaine, men da den er relativt ny i Danmark, er den stadig ukendt. Nu kan du slå dig løs i en quiz om racen
Lørdag d. 25. august var en dag vi havde ventet på med spænding og glæde. Der var det nemlig tid til K9-biathlon i de skønne omgivelser ved Vilhelmsborg. Et arrangement af Lilleskov Slot som blev lavet ifm. DKKs Hund i fokus
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet