Mysteriet i Munkebo: Hunde forgiftes

02-03-2018 14:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Paco mistede for nylig livet i Munkebo. Hunden døde af en forgiftning. Flere mener, at det er et menneske, der med vilje har forgiftet Paco og andre hunde og dyr i området

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

OPDATERING 19/3: DET ER NU KOMMET FREM, AT HUNDEN IKKE BLEV FORGIFTET, MEN DØDE AF EN TUMOR I TARMEN

I Munkebo på Fyn breder der sig i disse dage en frygt blandt hundeejerne. Frygten skyldes, at flere hunde er blevet forgiftet, og man mener, at forgiftningerne er en gal mands værk.

Flere mennesker i Munkebo giver udtryk for, at de ved, hvem den skyldige er, og at det har stået på i cirka fem år, men sagen har taget en dyster drejning de sidste dage, efter hunden Paco døde af en forgiftning.

(Herunder kan du se billedet, der er delt af Paco)

Ifølge Fyens Stiftstidende blev Paco forgiftet, da den spiste noget torskerogn under en gåtur. Torskerognen skulle indeholde den gift, som tog livet af Paco.

Selvom lokalbefolkningen mener at kende dyremishandlerens identitet, vil politiet ikke skride ind endnu. De har brug for mere håndgribelige beviser.

En anonym borger fortæller, at personen er set sparke til katte til katte i området, true med at køre dem ned samt bortføre og mishandle katte. De sidste fem år skulle personen altså også have lagt forgiftet kød ud.

På Facebook findes en gruppe, der hedder stop kattemishandlingen i Munkebo. Der har ikke været aktivitet i gruppen siden marts 2017. Men opslag fra 2015 vidner om, at der dengang blev forgiftet katte i området.

Hunden.dk følger selvfølgelig udviklingen i sagen, og vil meget gerne høre fra folk, der ved mere om, hvad der foregår i den fynske by.

Copyright Ridehesten.com
Paco menes at have spist det forgiftede torskerogn omkring Bakken i Munkebo

Ved du noget, skal du selvfølgelig først og fremmest kontakte politiet. Derefter må du meget gerne skrive til bkn@wiegaarden.dk for at fortælle om dine oplevelser.

Læs også

Dyreværnet vinder sag om mishandling af hund

11-01-2024 14:14, af Anne Cecilie Sohl

I dag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæfferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hunden.

Sociale medier bugner med dyremishandling

21-07-2022 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere

Uhyggelig hundesag giver mild straf

22-04-2022 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En 45-årig mand blev onsdag I Retten i Odense dømt for flere tilfælde af dyremishandling

Hundredvis af hunde bliver syge i julen

17-12-2017 17:43, af Pressemeddelelse, Agria dyreforsikring

Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning

Hvalp forgiftet: Smid aldrig nikotinposer i naturen

12-10-2021 15:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag 28. september kunne det være gået rigtig galt for den seks måneder gamle hvalp, Dexter. Heldigvis reagerede ejeren hurtigt

Jul uden chokolade

18-12-2011 08:19, af Tine Luther
Julens fristelser er mange. En af dem er chokolade. Fald ikke for fristelsen til at stikke din 4-benede ven en stang chokolade, for gudespisen er giftig for hunde. Chokolade er den største kilde til forgiftning blandt de danske hunde, og selv meget små doser forgifter.

Pas på nødderne i december

03-12-2017 11:03, af Astrid Gerd Holtet

Konfekt og julegodter indeholder ofte nødder – vidste du, at de kan være giftige for din hund?

Top 10 over produkter, der kan forgifte hunden

07-06-2021 15:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den amerikanske kennel klub har udgivet en top 10 over, hvad hunde bliver forgiftet af. Du får listen her

Pas på de giftige pinse- og påskeliljer

30-03-2021 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Foråret nærmer sig med hastige skridt.  Blandt blomsterne ses pinse- og påskeliljerne som nogle af de første, der spreder farve i de danske haver - men har man hund, skal man være forsigtig, for de er nemlig giftige 

Sæson for blågrønne alger: Pas på, at hunden ikke bliver forgiftet

09-07-2021 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De lune sommertemperaturer har endelig fundet vej til Danmark, og det er derfor tid til at slikke sol og tage på stranden. Du kan med fordel inddrage din hund i strandhyggen, men det er dog vigtigt at være opmærksom på blågrønne alger, som netop nu findes i sø- og havvand flere steder i landet og kan resultere i alvorlig forgiftning hos hunden

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.