I september og oktober falder hestekastanjerne ned fra kastanjetræerne overalt i Danmark. De er et yndet samleobjekt for både børn og voksne, og derfor kommer vores hunde også let i kontakt med dem. Desværre er hestekastanjer giftige for hundene, fordi de indeholder aesculin, og det er vigtigt at de holdes uden fra hundehøjde, når de tages med hjem efter en tur i skoven eller parken.
Hvad sker der, hvis hunden spiser hestekastanjer?
Indtager hunde for store mængder aesculin vil de typisk udvikle symptomer inden for et par dage, og i nogle tilfælde kan symptomerne ses allerede inden for få timer.
De symptomer, der typisk ses ved et for stort indtag af aesculin er blandt andet:
I sidste ende kan hunden dø som følge af lammelse af åndedrætsmuskulaturen. ¨
Hvad skal du gøre hvis din hund har spist hestekastanjer?
Mistænker du, at din hund har spist hestekastanjer, bør du straks kontakte en dyrlæge. Op til et par timer efter indtag, kan dyrlægen give hunden et brækmiddel, der medfører at hunden kaster kastanjerne op igen. På den måde kan man forhindre at giften bliver optaget i kroppen.
Kastanje i tarmen
Det skal dog siges, at det ikke kun er giften aesculin, der gør kastanjerne farlige. En kastanje kan nemlig også sætte sig fast i tarmen på hunden, og kastanjen er faktisk stor nok til at lukke af for blodtilførslen til tarmvævet. Så tarmvævets celler vil dø i det område på grund af manglende ilt og manglende blodtilførsel.
Har en kastanje sat sig fast i tarmen, kræver det en akut operation at fjerne kastanjen hurtigst muligt.
Hvis man har set, at hunden har slugt en hel kastanje, kan dyrlægen ofte mærke sig frem til, om den har sat sig fast i tarmen.
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Mange danskere ser netop nu frem til hyggelige efterårsaktiviteter, men det er også nu hundeejere bør være ekstra opmærksomme på giftige svampe, kastanjer og agern.
Aflivning af hunde er altid et følsomt emne. Men hvornår bør man skride til aflivning af en aggressiv hund? I Tyskland ser det nu ud til, at en hund, der har dræbt sin ejer og dennes søn, får lov at leve
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Hjemløsedyrlægerne hjælper de hjemløses hunde i København. Et frivilligt arbejde hvor de møder en masse sunde hunde og taknemlige hundeejere
270 hunde var samlet på Amager Fælled lørdag, da Agria Dyreforsikring gennemførte “Agria Hundegåtur” for andet år i træk i Danmark. 13.500 kroner blev samlet ind, og pengene går i år til Dyreværnet
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt