Pas på koralkirsebær

01-10-2021 15:28, af Astrid Holtet

Koralkirsebær er en almindelig stueplante i mange danske hjem og den kan give alvorlige forgiftninger hos hunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Koralkirsebærplanten, som oprindeligt stammer fra Brasilien, er en almindelig stueplante i Danmark. Den kendetegnes ved sine flotte orangerøde frugter. Koralkirsebærplanten tilhører natskyggefamilien, samme familie som kartoffelplanten tilhører.

Hvad sker der, hvis ens hund spiser koralkirsebær?
Koralkirsebær indeholder et giftigt glyco-alkaloid kaldet solanin. Giften påvirker nervesystemet, og kan give hunden rystelser, kramper og lammelse - i værste fald kan den miste bevidstheden. Solanin giver også hunden kvalme, får den til at savle og medfører opkast, smerter i bugen og blodig diarré.

Symptomer på forgiftninger med koralkirsebær

Nogle af de mest almindelige symptomer på forgiftning med koralkirsebær:

  • Hunden begynder at savle meget
  • Hunden virker nedstemt
  • Hunden ryster, får kramper
  • Hunden bliver svær at komme i kontakt med eller mister bevidstheden
  • Hunden kaster op
  • Hunden udvikler diarré med blodigt indhold
  • Hunden virker øm omkring bugen

Hvad skal man gøre hvis hunden har spist koralkirsebær?
Mistænker man, at ens hund har spist koralkirsebær, bør man kontakte sin dyrlæge. Inden for de første par timer efter indtagelse, er det muligt at give hunden et brækmiddel, der får hunden til at kaste op, og på den måde forhindre at giften bliver optaget i kroppen. Er hunden begyndt at vise symptomer på forgiftning, kan man kun hjælpe den med støttende behandling.

Har man planten i hjemmet bør man holde den væk fra hunden, især hvis man har en hvalp. De unge, nysgerrige hunde, har en øget tendens til at spise ting, og er derfor i særlig risiko. Man skal også være opmærksom på, at planten smider frugterne på et tidspunkt, og dermed kan hundene lettere få fat i dem.

Læs også

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Charlotte Hoog Møller: Dybt berørt af de tre dødsfald

21-03-2023 09:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser

Frygtelig tragedie i Frankrig

16-03-2023 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden blev flere hunde forgiftet ved et canicrossløb i Frankrig. Tre hunde er døde efter at have spist forgiftede kødboller

Må min hund spise hindbær?

21-07-2017 06:28, af Anne Ekenberg

Hindbær – de skønne, røde bær sammensat af bittesmå frugter, som hver især indeholder et frø, er vidunderlige her i juli måned, hvor de er lige til at plukke. En herlig ingrediens i tærter og marmelade eller blandet med andre frugter til en lække smoothie. Vi mennesker nyder hindbær – nogle gange udtalt himbær, hvilket stammer fra gammel tid – men er de sunde for vores hunde?

Rævens dværgbændelorm

30-10-2017 09:37, af Astrid Gerd Holtet

Rævens dværgbændelorm er en lille bændelorm, der er ufarlig for hunde, men som kan være dødelig for mennesker – vi ser på hvad du skal gøre for at undgå den!  

Må min hund spise blåbær?

07-08-2017 13:43, af Anne Ekenberg

Har du tjekket, om du har blåbær tilbage på busken? Måske har hunden eller hønsene allerede været der og taget de søde, blå bær. For godt, det smager de. Og sunde er de også – også for vores hunde.

Må min hund spise stikkelsbær?

19-08-2017 17:38, af Anne Ekenberg

Nogle elsker stikkelsbær, mens andre er knapt så glade for de små fortrinsvis grønne bær med de lange stikkende hår. Stikkelsbærgrød plejer vi at lave af dem, mens marmelade hører til sjældenhederne. De findes i mange have og langs naturstierne og er derfor oplagte mål for vores nysgerrige hunde.

Må min hund spise hyldebær?

14-08-2017 14:14, af Anne Ekenberg

Om lidt blive hyldebærrene modne, men lige nu hænger de grønne bær i klaser og er så småt begyndt at tage lidt farve. Så inden længe ligger de på jorden – lige til at spise for en uerfaren hund eller en hvalp.

Ny flåt i Danmark - farlig for danske hunde

04-11-2017 21:16, af Astrid Gerd Holtet

Flåten Dermacentor Reticulatus har i længere tid været at finde i landene syd for Danmark, men nu er den kommet hertil og kan bære parasitten Babesia Canis, der er livsfarlig for hunde. Vi ser nærmere på sygdommen også kaldet babesiosis!

Molly er mest forkælet

27-08-2018 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse fra firmaet BullerBox viser, hvilke navne de mest forkælede hunde i Danmark bærer. Molly er nummer et, se resten af listen her

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.