Pas på koralkirsebær

01-10-2021 15:28, af Astrid Holtet

Koralkirsebær er en almindelig stueplante i mange danske hjem og den kan give alvorlige forgiftninger hos hunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Koralkirsebærplanten, som oprindeligt stammer fra Brasilien, er en almindelig stueplante i Danmark. Den kendetegnes ved sine flotte orangerøde frugter. Koralkirsebærplanten tilhører natskyggefamilien, samme familie som kartoffelplanten tilhører.

Hvad sker der, hvis ens hund spiser koralkirsebær?
Koralkirsebær indeholder et giftigt glyco-alkaloid kaldet solanin. Giften påvirker nervesystemet, og kan give hunden rystelser, kramper og lammelse - i værste fald kan den miste bevidstheden. Solanin giver også hunden kvalme, får den til at savle og medfører opkast, smerter i bugen og blodig diarré.

Symptomer på forgiftninger med koralkirsebær

Nogle af de mest almindelige symptomer på forgiftning med koralkirsebær:

  • Hunden begynder at savle meget
  • Hunden virker nedstemt
  • Hunden ryster, får kramper
  • Hunden bliver svær at komme i kontakt med eller mister bevidstheden
  • Hunden kaster op
  • Hunden udvikler diarré med blodigt indhold
  • Hunden virker øm omkring bugen

Hvad skal man gøre hvis hunden har spist koralkirsebær?
Mistænker man, at ens hund har spist koralkirsebær, bør man kontakte sin dyrlæge. Inden for de første par timer efter indtagelse, er det muligt at give hunden et brækmiddel, der får hunden til at kaste op, og på den måde forhindre at giften bliver optaget i kroppen. Er hunden begyndt at vise symptomer på forgiftning, kan man kun hjælpe den med støttende behandling.

Har man planten i hjemmet bør man holde den væk fra hunden, især hvis man har en hvalp. De unge, nysgerrige hunde, har en øget tendens til at spise ting, og er derfor i særlig risiko. Man skal også være opmærksom på, at planten smider frugterne på et tidspunkt, og dermed kan hundene lettere få fat i dem.

Læs også

Kølervæske kan være dødelig for hunde

19-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.

Advarsel til hundeejere: Farlig larve spreder sig i Danmark

05-02-2025 09:03, af Cecilie Friis Amstrup

Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.

Flere Chrisco-produkter tilbagetrækkes og underleverandør opsagt

20-12-2024 07:35, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.

Rævens dværgbændelorm

30-10-2017 09:37, af Astrid Gerd Holtet

Rævens dværgbændelorm er en lille bændelorm, der er ufarlig for hunde, men som kan være dødelig for mennesker – vi ser på hvad du skal gøre for at undgå den!  

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Thuja er giftig for hunde

04-10-2022 12:15, af Astrid Gerd Holtet

Thuja er en almindelig stedsegrøn plante i Danmark, og den indeholder et stof, der er giftigt for både mennesker og hunde

Pas på de giftige pinse- og påskeliljer

30-03-2021 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Foråret nærmer sig med hastige skridt.  Blandt blomsterne ses pinse- og påskeliljerne som nogle af de første, der spreder farve i de danske haver - men har man hund, skal man være forsigtig, for de er nemlig giftige 

Må min hund spise blåbær?

07-08-2017 13:43, af Anne Ekenberg

Har du tjekket, om du har blåbær tilbage på busken? Måske har hunden eller hønsene allerede været der og taget de søde, blå bær. For godt, det smager de. Og sunde er de også – også for vores hunde.

Må min hund spise hyldebær?

14-08-2017 14:14, af Anne Ekenberg

Om lidt blive hyldebærrene modne, men lige nu hænger de grønne bær i klaser og er så småt begyndt at tage lidt farve. Så inden længe ligger de på jorden – lige til at spise for en uerfaren hund eller en hvalp.

Loppen: En vanvittig formeringsmaskine

09-03-2018 15:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lopper er velkendte hos både hunde- og katteejere, som ofte støder på de små bæster. Her kan du læse lidt mere om kravlet, der formerer sig med en utrolig hastighed

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse