Koralkirsebærplanten, som oprindeligt stammer fra Brasilien, er en almindelig stueplante i Danmark. Den kendetegnes ved sine flotte orangerøde frugter. Koralkirsebærplanten tilhører natskyggefamilien, samme familie som kartoffelplanten tilhører.
Hvad sker der, hvis ens hund spiser koralkirsebær?
Koralkirsebær indeholder et giftigt glyco-alkaloid kaldet solanin. Giften påvirker nervesystemet, og kan give hunden rystelser, kramper og lammelse - i værste fald kan den miste bevidstheden. Solanin giver også hunden kvalme, får den til at savle og medfører opkast, smerter i bugen og blodig diarré.
Symptomer på forgiftninger med koralkirsebær
Nogle af de mest almindelige symptomer på forgiftning med koralkirsebær:
Hvad skal man gøre hvis hunden har spist koralkirsebær?
Mistænker man, at ens hund har spist koralkirsebær, bør man kontakte sin dyrlæge. Inden for de første par timer efter indtagelse, er det muligt at give hunden et brækmiddel, der får hunden til at kaste op, og på den måde forhindre at giften bliver optaget i kroppen. Er hunden begyndt at vise symptomer på forgiftning, kan man kun hjælpe den med støttende behandling.
Har man planten i hjemmet bør man holde den væk fra hunden, især hvis man har en hvalp. De unge, nysgerrige hunde, har en øget tendens til at spise ting, og er derfor i særlig risiko. Man skal også være opmærksom på, at planten smider frugterne på et tidspunkt, og dermed kan hundene lettere få fat i dem.
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Ny undersøgelse fra firmaet BullerBox viser, hvilke navne de mest forkælede hunde i Danmark bærer. Molly er nummer et, se resten af listen her
Flåten Dermacentor Reticulatus har i længere tid været at finde i landene syd for Danmark, men nu er den kommet hertil og kan bære parasitten Babesia Canis, der er livsfarlig for hunde. Vi ser nærmere på sygdommen også kaldet babesiosis!
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Lopper er velkendte hos både hunde- og katteejere, som ofte støder på de små bæster. Her kan du læse lidt mere om kravlet, der formerer sig med en utrolig hastighed
Nogle elsker stikkelsbær, mens andre er knapt så glade for de små fortrinsvis grønne bær med de lange stikkende hår. Stikkelsbærgrød plejer vi at lave af dem, mens marmelade hører til sjældenhederne. De findes i mange have og langs naturstierne og er derfor oplagte mål for vores nysgerrige hunde.
Foråret nærmer sig med hastige skridt. Blandt blomsterne ses pinse- og påskeliljerne som nogle af de første, der spreder farve i de danske haver - men har man hund, skal man være forsigtig, for de er nemlig giftige
Har du tjekket, om du har blåbær tilbage på busken? Måske har hunden eller hønsene allerede været der og taget de søde, blå bær. For godt, det smager de. Og sunde er de også – også for vores hunde.
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.