Flåten Dermacentor Reticulatus er dobbelt så stor, som den normale skovflåt og lever, modsat skovflåten, ikke kun i skovområder, men også i fugtige engområder. Den har længe været tilstede i blandt andet Holland og England, men er i år også fundet i Danmark.
Flåten kan overføre parasitten Babesia Canis til hunden, når den bidder sig fast, og denne parasit kan være livsfarlig. Babesia Canis findes i flåterne i lande syd for den danske grænse.
Infektion med parasitten kan give sygdommen babesiosis, der er kendetegnet ved at parasitten ødelægger hundens røde blodlegemer, og som følge heraf får hunden blodmangel. Symptomerne der ses, kan blandt andet være feber, træthed, svaghed, manglende appetit, blege eller gullige slimhinder.
Det er muligt at behandle sygdommen medicinsk med et godt resultat, hvis den opdages i tide. Derudover kan man forebygge at hunden smittes med parasitten, ved at behandle hunde med et effektivt flåtmiddel, og jævnligt tjekke hunden for flåter.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Kilde: British Small Animal Veterinary Association (https://www.bsava.com/Resources/Veterinary-resources/Scientific-information/Babesia-canis)
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
Foråret betyder flere flåter i naturen og dermed øget risiko for flåtbårne sygdomme hos hunde. Heldigvis findes der flere måder at beskytte din hund på
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?