Cigaretskod er ikke gode for hunde, da de kan få nikotinforgiftning. Derfor er dette resultat er ikke godt nyt for hverken hunde eller hundeejere.
Tobak indeholder stoffet nikotin. Nikotin er et så kaldt alkaloid, der påvirker nervesystemet, og kan i selv forholdsvis små doser have en dødelig effekt. Når nervesystemet påvirkes ses der afledte problemer med kredsløbet og åndedrættet.
Hunde kan komme i kontakt med nikotin gennem tobaksholdige produkter efterladt rundt omkring. Rester i form af cigaretskodder eller lignende, kan indeholde nok tobak til at give forgiftninger. Hundehvalpe og hunde med tendens til at spise forskellige ting, er i særlig risiko for at blive forgiftet med nikotin.
Symptomer på nikotinforgiftning
Symptomer på en nikotinforgiftning kan opstå fra få minutter til flere timer efter indtagelse. Symptomerne kan blandt andet være:
I takt med at forgiftningen udvikler sig, kan hunden blive svag og afkræftet. Hunden kan begynde at få åndedrætsbesvær og udvikle en mangel på ilt i blodet. Til sidst kan hjertet gå i stå, og hunden kan dø.
Hvad kan man gøre, hvis ens hund har spist tobak?
Der findes ikke nogen egentlig modgift mod nikotin, og derfor er det vigtigt af få fjernet tobakken fra mavesækken inden nikotinet optages i blodet. Det kan eksempelvis ske, ved at dyrlægen giver hunden et brækmiddel, der får den til at kaste op, og dermed tømme maven for indhold. Er hunden begyndt at udvikle symptomer på en nikotinforgiftning, kan hunden kun hjælpes igennem en støttende behandling.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Dyreforsikringsselskabet Agria har på et år registreret dobbelt så mange tilfælde af nikotinforgiftning blandt hunde sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig advarer selskabets direktør om ”et nok ikke ubetydeligt mørketal: Der er formentlig endnu flere hunde, der reelt er blevet forgiftede, uden at nikotin- eller snusforgiftning blev identificeret eller anmeldt som årsag”.
I Greve tager politiet nu affære for at opklare sagen om de døde hunde i området
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
Nogle hyrdehunderacer er særligt følsomme overfor stoffet ivermectin, der bruges til behandling af forskellige parasitter
Hunde der spiser vindruer og rosiner, kan udvikle livstruende nyresvigt – derfor bør de søde frugter holdes væk fra vores hunde
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet